Országúti

További hírek

Összefoglaló


Országúti korábbi hírek:

123

Vuelta a Espana hírek: Carapaz duplázott, Evenepeolnak rossz napja volt, Roglic egyre jobb formában

2022.09.04. - Richard Carapaz: jól ismertem ezt az emelkedőt Az INEOS Grenadiers ecuadori kiválósága immáron a második szakaszgyőzelmét szerezte az ide Spanyol Körversenyen. Az aktuális olimpiai bajnok, hasonlóan az első sikeréhez, ezúttal is szökésből ért haza a Sierra de La Pandera emelkedőjén. „Tisztában voltunk azzal, hogy ez a szakasz lehetőséget kínálhat számunkra egy újabb etapgyőzelemre. Nagyon sokáig tartott, amire kialakult a nap szökése, de szerencsére sikerült belekerülnöm. Az utolsó emelkedőn támadtam, majd próbáltam beállni egy saját tempóra, ami végül kifizetődött. Jól ismertem ezt az emelkedőt, így tudtam, hogy rettenetesen nehéz. A következő szakasz hegyi befutója sem ismeretlen számomra, hisz évek óta itt élek a közelben, talán holnap is megpróbálom, miért is ne” - nyilatkozta a célba érkezést követően Carapaz.


Vuelta a Espana hírek: végre összejött a szakaszgyőzelem Pedersen számára, Evenepoelnak nyugodt napja volt, jön a Sierra de La Pandera

2022.09.03. - Mads Pedersen: boldog vagyok, hogy végre sikerült szakaszt nyernem Három szakaszmásodik helyet követően végre összejött az etapgyőzelem Mads Pedersen számára. A Trek-Segafredo dán kiválósága tökéletes napot tudhat maga mögött, hisz a gyorsasági részhajrá során is pontokat szerzett, így jelen pillanatban fölényes, 151 pontos előnnyel vezet a zöld trikóért folytatott harcban. „Tudtuk, hogy ez a befutó kedvez nekem, ennek megfelelően dolgoztunk egész nap, a srácok pedig végig fantasztikus munkát végeztek. Koncentráltak maradtunk, s ez végre kifizetődött. Boldog vagyok, hogy sikerült szakaszt nyernem, ezzel is visszafizetve valamit a csapattársaimnak az eddig elvégzett munkájukért. Alex Kirsch tökéletes helyzetbe hozott az utolsó kilométeren belül, majd Pascal Ackermann indított, talán túlságosan is korán, én pedig mentem vele. Hosszú sprint volt, majdnem 350-nél indultunk el, de végül ez győzelmet ért. A pontversenyben szinte behozhatatlan előnnyel bírok, ami egyrészt hatalmas fölény, másrészt viszont a verseny szempontjából jobb lenne, ha Sam Bennett még itt lenne és éles küzdelemre késztetne. Összességében egy szakaszgyőzelemért jöttem, ez pedig most már meg van, de ez nem jelenti azt, hogy ne akarnék még egyet” - nyilatkozta a célba érkezést követően Pedersen.


Vuelta a Espana hírek: Carapaz áttört egy mentális gátat, Evenepoel magabiztos volt, a sprinterek következhetnek

2022.09.02. - Richard Carapaz: mentálisan le kellett küzdenem a csalódottságomat Eredetileg az összetett versenyben szeretett volna érdekelt lenni Richard Carapaz, aki azonban már az első héten komoly időhátrányt szedett össze, így a piros trikó helyett most már egy-egy szakaszgyőzelemre koncentrál, amely a tizenkettedik etap során ki is fizetődött, az aktuális olimpiai bajnok megnyerte ugyanis a Penas Blancas hegyi befutóját. „Szemléletet kellett váltanunk, most már azzal a céllal álltam rajthoz, hogy megpróbáljak egy szakaszt nyerni. A Bora-hansgrohe végigdolgozta a napot, így nekem csak tennem kellett a kereket. Két kilométerre a céltól indítottam, mivel tudtam, hogy az utolsó 1,8 kilométer nagyon nehéz. Boldog vagyok, hogy sikerült győznöm, már csak azért is, mivel így visszatértek azok a pozitív érzések, amelyeket a verseny rajtjánál éreztem. Tisztában voltam azzal, hogy nem a legjobb formában állok rajthoz a Spanyol Körversenyen, de mentálisan le kellett küzdenem azt a csalódást, amit akkor tapasztaltam, amikor realizálódott, hogy az összetett versenyben már nem leszek érdekelt. Szerencsére bőven van még olyan szakasz, amelyen lehet esélyünk, így próbáljuk kihozni a lehető legtöbbet a lehetőségeinkből” - nyilatkozta a célba érkezést követően az INEOS Grenadiers kiválósága.

123