Országúti

További hírek

Összefoglaló


Országúti korábbi hírek:

123

Vuelta a Espana hírek: Sénéchal kissé meglepő győzelme, Bernal nem hiszi, hogy változna az erősorrend, jön a Pico Villuercas hegyi befutója

2021.08.28. - Florian Sénéchal: Fabio azt mondta, hogy nekem kell sprintelnem Várható volt, hogy a Deceuninck-Quick-Step csapata harcban lesz a tizenharmadik etap során a győzelemért, de arra nem sokan számítottak, hogy Florian Sénéchal lehet majd az, aki megnyeri azt. „Tökéletes munkát végeztünk Fabio számára, azonban egyszer csak beszólt a rádión, hogy gond van a kerekével, mondta, hogy nekem kell sprintelnem. Bert van Lerberghe remek helyzetbe hozott, miközben próbáltam a lehető legnyugodtabb maradni, a végén pedig mindent beleadni. Igazából még most sem hiszem azt el, hogy nyertem, ez egészen őrületes. Vártam, hogy mikor ér utol Demare vagy Matthews, de egyikőjük sem érkezett. Hálás vagyok a csapatnak, remek munkát végeztek és ma én voltam az a szerencsés, aki megnyerhette a szakaszt” - nyilatkozta Sénéchal a célba érkezés után.

Vuelta a Espagna 13. szakasz: A Quick-Step újabb jokert húzott!

2021.08.27. - Egy teljesen sík és gyorsnak nem mondható (41-es átlag) végén a francia Florian Sénéchal (Deceuninck-QuickStep) nyerte az idei Vuelta 13. etapjának kaotikus véghajráját. A 28 esztendős kerékpáros, akinek ez volt az első GrandTour sikere, az olasz Matteo Trentin (UAE Team Emirates) és Alberto Dainese (Team DSM) előtt nyerte a sprintet egy kisebb csoportból. A 203 km hosszú szakasz során a mezőny Diego Rubio (Burgos-BH), Alvaro Cuadros (Caja Rural-Seguros RGA), és Luis Angel Mate (Euskaltel-Euskadi) hármasát engedte megszökni, de egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a sprinterek ma mezőnyhajrát akarnak, így 28 km-rel a vége előtt meg is fogták az elmenést. A Quick-Step csapata a szokásos precízitással vezette fel a zöld trikót viselő Jakobsennek a végét, de a holland 2 km-re a céltól defektet kapott, így Senechal lett az új joker emberük. Az utolsó 2 kilóméteren kissé szétszakadt a mezőny, az összetett menői közül Egan Bernal jött be legjobban (a 10. pozícióban) és 5 másodpercet visszahozott hátrányából a többi favorittal szemben. A piros trikót továbbra is a norvég Eiking őrzi. Szombaton ismét hegy szakasz következik, befutó az 1580 m magas, első kategóriás Pico Villuercas tetején.

Vuelta a Espana hírek: remek taktikával duplázott Cort, Roglic újabb bukást úszott meg, újfent a sprinterek következhetnek

2021.08.27. - Magnus Cort: Keukeleire nagyszerű volt a végén A hatodik etap megnyerését követően a tizenkettedik szakaszon is az EF Education-Nippo dán kerékpárosa bizonyult a legjobbnak, így egy nappal azután, hogy mindössze egy hajszál választotta el az újabb részsikertől, meglepve az emelkedők után talpon maradt sprintereket győzedelmeskedett. A sikerben felvezetőembere Jens Keukeleire nyújtott számára hathatós segítséget. „Nincs esélyem a klasszikus mezőnyhajrák során, de amikor viszonylag kevés sprinter marad az élen, akkor odateszem magam. Reggel átbeszéltük a lehetőségeinket, így elsődlegesen a hegyek abszolválása volt a cél. Igyekeztem megülni a mezőnyben és egy nyugodt tempót tekerni. Keukeleire nagyszerű volt a végén ez pedig megteremtette annak a lehetőségét, hogy a szakaszgyőzelemért harcoljak. Az volt a taktikánk, hogy a lehető legtovább kivárva próbáljuk meglepni a riválisainkat, ami sikerült is” - nyilatkozta a célba érkezést követően Cort.


123