Tour de France 2022

A TRIKÓK VISELŐI:

Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma)

Wout van Aert (Team Jumbo-Visma)

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma)

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma)

2. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

3. Geraint Thomas (INEOS Grenadiers)

További hírek

Összefoglaló


Tour de France 2022 korábbi hírek:

123

Tour de France hírek: Matthews nagyon akarta ezt a győzelmet, Vingegaard kitartott, extrém hőség az utakon

2022.07.17. - Michael Matthews: meg akartam mutatni, hogy több vagyok, mint egy sprinter Az ausztrál kerékpáros pályafutása negyedik szakaszgyőzelmét szerezte a Francia Körversenyen, 2017 óta az elsőt. A Team BikeExchange-Jayco kiválósága hatalmasat küzdött, az utolsó emelkedő előtt támadott, majd amikor Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost) utolérte és leszakította, ismételten összeszedte magát és visszakínálta olasz riválisát. „A pályafutásom tele van kisebb, s nagyobb hullámvölgyekkel, de azt hiszem, hogy ez így természetes. A feleségem és a kislányom mindenben támogat. Gyakran voltam depresszió közeli állapotban az eredménytelenségem okán, de ők mindig mellettem álltak. Ez a nap a lányomról szólt, hisz ő még csak négy éves, így nem teljesen érti, hogy miért vagyok olyan sokszor távol tőle. Nagyon szerettem volna nyerni, ez volt az a szakasz, amikor mindent ki kellett adnom magamból. A tizenharmadik etapon elrontottuk. Későn kezdtük meg az üldözést, pedig Dylannek meg lett volna az esélye a végén. Tisztában voltam azzal, hogy vagy ma próbálkozom, vagy a jövő évi Touron. Nem lesz több esélyem, így meg akartam mutatni, hogy több vagyok, mint egy sprinter” - nyilatkozta a célba érkezést követően Matthews.


Tour de France hírek: Pedersen szakaszgyőzelme, pihent a Team Jumbo-Visma, egy újabb a szökevényeknek kedvező etap következik

2022.07.16. - Mads Pedersen: végre nyertem egy szakaszt a Touron Az egykori világbajnok Mads Pedersen sikerével zárult a Francia Körverseny tizenharmadik szakasza, melynek során hazaértek a szökevények. A Trek-Segafredo kerekese megérdemelten diadalmaskodott, hisz lényegében ő alakította ki a nap elején az elmenést, de a végjátékhoz közeledve is ő volt az, aki szétszedte a az első csoportot. „Nem akartam azt, hogy hatan sprinteljünk a győzelemért, ezért támadtam idejekorán, ezzel megfelezve a szökés létszámát. Remekül dolgoztunk hárman együtt, így a végén volt lehetőségünk egy kicsit kockáztatni, mindannyian kijátszottunk a kártyáinkat. Végre nyertem egy szakaszt a Touron. Tudtam, hogy jó formában vagyok, az első héten meg is voltak a lehetőségeim, de rendre elszalasztottam azokat. A mai nap elején azt gondoltam, hogy ez egy rossz elmenés, nem lesz esélyünk arra, hogy hazaérjünk, de végül ez a kis előny is elegendőnek bizonyult” - nyilatkozta a célba érkezést követően Pedersen.


Tour de France hírek: Pidcock történelmet írt, Froome nagy napja, Vingegaard magabiztossága

2022.07.15. - Thomas Pidcock: irreális volt ezen az emelkedőn tempózni Az INEOS Grenadiers mindössze huszonkét esztendős kerékpárosa minden idők legfiatalabb versenyzőjeként nyerte meg a L'Alpe d'Huez emelkedőjét. A hegyikerékpározás olimpiai bajnoka szinte az egész napot szökésben töltötte, s végül Louis Meintjes (Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux) és Chris Froome (Israel-Premier Tech) kettősét utasította maga mögé. „Ez nem rossz, ugye? Egy szakaszgyőzelem az első Tour de France-omon, ráadásul egy nem is akármilyen etapon. Azt hiszem, hogy ezzel teljesítettem a célkitűzéseimet. Az volt a terv, hogy szökésbe kerüljek. A minap a Col du Granonon annyi időt veszítettem, hogy most már elengedett a mezőny. A L'Alpe d'Huez megmászása volt az eddigi pályafutásom egyik legjobb élménye. Irreális volt ezen az emelkedőn tempózni. Emberek százai mindenhol, zászlók rengetege, az öklüket rázó szurkolók, valószínűleg ezt a feelinget máshol nem lehet megtapasztalni, csak ezen a hegyen. Jó volt Froome-al együtt dolgozni, ő egy igazi legenda” - nyilatkozta a célba érkezést követően Pidcock.

123