Tour de France 2016

További hírek

Összefoglaló


Tour de France 2016 korábbi hírek:

123

Pantano nagy győzelme a Jura hegységben, az összetettért ma sem volt komoly támadás

2016.07.17. - Bourg en Bresse és Culoz között pontosan 159 kilométer várta a Tour de France mezőnyét a viadal tizenötödik szakaszán. Egy első, egy második és két harmadik kategóriás kaptatót követően a versenyzők két alkalommal is nekifeszültek a Grand Colombier emelkedőjének. Az utolsó hegyet követően ellenben még tizennégy kilométer lejtmenet várt a karavánra.

Tour de France hírek: Cavendish szeretne még szakaszgyőzelmet szerezni, Kittel szerint a zsűri rossz döntést hozott, Roy nem akart egész nap unatkozni

2016.07.17. - Mark Cavendish: azt hiszem két lehetőségem van még A Dimension Data csapata fantasztikus Tour de France-t produkál, Mark Cavendish révén immáron az ötödik szakaszgyőzelmüket szerezték, a brit kiválóság a verseny tizennegyedik etapja során negyedszer emelhette a magasba kezeit. „Nagyszerű szakaszon vagyunk túl, hosszú penzum volt, végig nagyon kellett koncentrálni, már csak azért is, nehogy elveszítse az ember a lelkesedését – mondta Cavendish a befutót követően. – A csapat fantasztikus munkát végzett, Natnael Berhane egész nap a mezőny elején tempózott, miközben Daniel Teklehaimanot és Serge Pauwels a mezőnyben óvtak a széllökésektől. Hat kilométerrel a vége előtt vittek előre, ahol Marcel Kittel kerekét választottam. Marcel azonban túl hamar indította meg a sprintjét, így volt lehetőségem lekerülni őt. Őrülök a győzelmemnek, amely mind a csapat, mind pedig a Qhubeka alapítványa számára nagyon fontos. A további szakaszokat elnézve, azt hiszem két lehetőségem van még.”


Tour de France hírek: Dumoulin az olimpia időfutamának legnagyobb favoritja, Froome továbbra sem lazít, Mollema élete kronóját teljesítette

2016.07.16. - Tom Dumoulin: nem tagadhatom, hogy én vagyok a riói olimpia favoritja A Giant-Alpecin csapatának kiválósága Tom Dumoulin mondhatni hanyag eleganciával nyerte meg a Tour de France első egyenkénti időfutamát. A 37 és fél kilométeres távot 50 perc 15 másodperces idővel abszolváló kerékpáros, már a második szakaszgyőzelmét szerezte a viadalon. „Kettős érzések kavarognak bennem – nyilatkozta a díjátadót követően a holland kerekes. – Elégedett vagyok a teljesítményemmel, ellenben szörnyű hírekre ébredtünk reggel. Részvétem fejezem ki a nizzai terrorcselekmények áldozatai felé. Az életnek mennie kell tovább, a terroristák nem befolyásolhatják a mindennapjainkat. Végig nagyon jó erőben éreztem magam, nem gondoltam, hogy több mint egy perccel tudom majd megverni Froome-ot és a többieket. Helyenként nagyon veszélyes volt a pálya, egyes részeken száz kilométer/órás sebesség környéki lejtmeneteket produkáltam. Mivel az olimpiára készülök, így nem tagadhatom, hogy én vagyok a riói időfutam egyik favoritja.”


123