Az oldal töltődik...
Címkék:
sks sks pumpák sks 2015 eurobike 2014 2015 újdonságok
Lapozás: 1 2 3 4      2015-ös SKS újdonságok

Nem ez volt az a stand, ahová elsőként rohantunk a kiállítás megnyitásakor, azonban nagyon fontos szerepet játszanak a kerékpáros kiegészítők piacán és, ha pumpa fronton nem is lehet akkorát durrantani, mint egy karbon váz esetében, azért a csendes forradalmukat megküzdik ők is a saját frontjukon.


SKS Twentyniner


Diavetítéshez kattints a képre


Diavetítéshez kattints a képre


A legnagyobb durranás a kifejezetten 29-es bringákhoz tervezett pumpaszett volt. Igen, rögtön pumpaszettről beszélhetünk, mivel a nagy műhelypumpa mellé jár egy kis teleszkópos modell is, méghozzá szintén a ballonos kerekekhez optimalizálva. Az országútik kerekébe nagy nyomás kell, a ballonos gumikba pedig nagy mennyiségű levegő, ezért is lett 730mm magasságú a pumpa munkahengere. Maximum 6bar nyomást tud előállítani, innen is látszik, hogy montikhoz készül. Egy hatalmas 80mm átmérőjű kijelzőről olvasható le a nyomásérték, a pumpafej pedig mindkét szelepfajtával kompatbilis.


SKS Injex Control


Diavetítéshez kattints a képre


Diavetítéshez kattints a képre


Magunk részéről nem vennénk olyan minipumpát, amin nincsen nyomásmérő, még ha nehezebb is egy ilyen modell. Főleg országúti esetében nehéz kézzel megállapítani, hogy 6 vagy 8 bar van már benne, ellenben nagyon nem mindegy! Ezen a pumpán van ilyen manométer és 10 bart tud előállítani. Mindezt 283mm-es hosszból és 216 grammból sikerül neki. Teleszkópos kivitelű és markolata „T” alakban kihajtható.

Csak forgattuk okosan, hogy mi a fene ez a 163 grammos alumínium henger. Ok, hogy pumpa de hol nyílik, mit tud?

SKS Spaero Double Action


Diavetítéshez kattints a képre


Csak forgattuk okosan, hogy mi a fene ez a 163 grammos alumínium henger. Ok, hogy pumpa de hol nyílik, mit tud? Szerencsére egy hostess segítségünkre sietett, kétségbeesett arcunkat látva. A pumpa testét széthúzva tudod aktiválni, majd a markolatát rácsúsztatva a nyomórúdra pumpálni, miután a flexibilis tömlőt kihúztad a pumpatestből. Dual Action kivitelű így összenyomás és széthúzás közben is fúj, ezzel felére csökkentve a pumpálási időt. Maximum 5-bart tud, így montikhoz és trekkingekhez ideális választás.


SKS Airbuster


Diavetítéshez kattints a képre


A CO patron használó pumpák nagyon praktikusak, mivel alig foglalnak helyet, az új Airbuster is mindössze 112g, és 125mm magas, így mezzsebben is simán elfér. 16 és 24g-s patronokkal kompatbilis, ellenben van rajta nyomásszabályzó is, így nem kell egy másodperc alatt beletolni az összes levegőt, ami sokszor jól jön. Mindhárom szelepfajtával kompatibilis, és gyárilag jár hozzá egy patron is.


SKS Airboy CO2


Diavetítéshez kattints a képre


A CO2 patronnal működő pumpáknál, ha több defekttel számolsz, akkor több patront kell magaddal vinni. Ha nem akarsz ezzel bajlódni, akkor az új Airboy CO2-t nézd meg. Ez egy hagyományos pumpa, amibe betekerhetsz egy patront is. A vázra szerelhető tartóban van a patronnak is hely. Ha viszont elfogyott, akkor hagyományos módon is tudsz pumpálni. Patron nélkül 5 bar nyomást tudsz vele előállítani és mindhárom szeleppel kompatibilis.


Az SKS termékek hazai forgalmazója a BikeLogistics Kft.


Elérhetőségük: www.bikelogistics.hu

 

Legfrissebb velo.hu hírek:

Országútis hírek külföldről: hetekre kidőlt Wout van Aert, történelmi magasságokban Marianne Vos, egyre közelebb az UAE sorához Demi Vollering

Országútis hírek külföldről: amatőr versenyen indult Cavendish, Poels és Garcia Cortina kakaskodása, módosult az idei Giro első etapja

Országútis hírek külföldről: meglovasították a válogatott kerékpárjait, Valter Attila a Katalán Körről, sorban állnak Philipsenért