Vuelta 2016

További hírek:Vuelta 2016
Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 »
2016.09.03. - Valerio Conti: szeretnék egy napon nagy versenyzővé válni Miközben a főmezőny pihent a Vuelta a Espana tizenharmadik etapján, addig a tizenkét szökevény remekül együttdolgozva épített ki több mint fél órás előnyt. A végén a fiatal olasz Valerio Conti bírta a legjobban, így eddigi pályafutása egyik legnagyobb győzelmét aratta. „Ez a győzelem többet jelent számomra, mint azt bárki gondolná – mondta a Lampre-Merida kerekese a célba érkezést követően. – A siker egy hatalmas elégtétel mind a saját magam, mind pedig a csapatom számára. Az elmúlt napok során nem éreztem magam a legjobb erőben, mégis úgy döntöttem, hogy ezen a hosszú szakaszon megpróbálom. Viszonylag nehéz volt elszakadnunk a főmezőnytől, de hamar tudatosult bennünk, hogy haza érhetünk. Még mindig nagyon fiatal vagyok, az idei Girót követően ellenben úgy érzem, hogy mentálisan szintet léptem. Szeretnék egy napon nagy versenyzővé válni.”

2016.09.02. - A leghosszabb szakaszával folytatódott a hetvenegyedik Vuelta a Espana, Bilbao és Urdax-Dantxarinea között 213,4 kilométer várta a kerekeseket. Az etap egy igazi hullámvasutazáshoz hasonlított, hisz Baszkföld az emelkedőiről híres.

2016.09.02. - Jens Keukeleire: végig a páromra és a kisfiamra gondoltam Az idei tavaszi klasszikusok valamint a Szlovén Körverseny során is remek teljesítményt nyújtó belga Jens Keukeleire nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát, ezzel az Orica-Bikeexchange csapatának második etapgyőzelmét szállítva. A viszonylag hektikus sprint végén Keukeleire magabiztosan diadalmaskodott. „Végig a páromra és a fiamra gondoltam, akik ma a célban szurkoltak nekem – így Keukeleire a befutót követően. – Alig egy hónapja született meg a kisfiam, most pedig szakaszt nyertem a Vuelta a Espanán; kell ennél több. Az elmúlt néhány nap során viszonylag jó formában éreztem magam, a csapatvezetés pedig megadta nekem azt a lehetőséget, hogy ezen a koránt sem könnyű szakaszon a győzelemért harcolhassak. Az utolsó emelkedő nagyon nehéz volt, de a csapattársaim segítségével sikeresen átvészeltem azt. A hajrában volt egy kis szembeszelünk, amikor megindultam hirtelenjében korainak éreztem a tempóváltásom, de kitartottam, így megszereztem karrierem első győzelmét egy nagy körversenyen.”

2016.09.01. - Los Corrales de Buelna és Bilbao között egy 193,2 kilométeres szakasszal folytatódott a hetvenegyedik Vuelta a Espana. A tizenkettedik etap során egy első, egy harmadik és két második kategóriás emelkedő várt a kerekesekre.

2016.09.01. - Chris Froome: nem könnyű a Tour de France-t és az olimpiát követően a Vueltán is a győzelemért küzdeni Chris Froome 2011 után 2016-ban is megnyerte a Pena Cabarga befutóját a Spanyol Körverseny során, ezzel pedig Alejandro Valverdét megelőzve az összetett második helyére lépett előre. „Nagyon jó emlékeket őrzök erről az emelkedőről, hisz 2011-ben itt arattam pályafutásom első komoly győzelmét – így Froome a befutót követően. – Nairo ezúttal is nagyon erős volt, a végén csak a gyorsaságomnak köszönhetően nyertem, nem lesz könnyű legyőzni őt. Köszönöm a csapattársaim segítségét, akik rengeteget dolgoztak értem ezen a napon, és köszönöm a családom támogatását, akik otthonról motiválnak. Nem könnyű a Tour de France-t és az olimpiát követően a Vueltán is a győzelemért küzdeni. Ezúttal egészen más arcát mutatta a hegy, mint 2011-ben, mivel más sebességtartományban tekerünk fel rá. Napról-napra gondolkodom, meglátjuk, hogy sikerül-e csökkentenem Quintanával szemben a hátrányom.”

« 1 | 2 | 3 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések