Vuelta a Espana hírek: Oscar Rodriguez meglepte a világot, Nairo Quintana és Simon Yates remek helyzetből várják a folytatást, Jesus Herrada hatalmasat küzdött a piros trikó megőrzéséért

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 08. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Oscar Rodriguez, egy nem várt szakaszgyőztes

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Vuelta a Espana évek óta remek terepet kínál arra, hogy egy-egy nem várt fiatal tehetség megmutassa magát. 2012-ben egy bizonyos Niaro Quintana is így robbant be a köztudatba, de egy évvel korábban Peter Sagan is itt szerezte meg első szakaszgyőzelmeit. Oscar Rodriguez hatalmas meglepetésre nyerte a La Camperona brutál meredekségű emelkedőjét, ezzel meglepve az élen küzdő Rafal Majka és Dylan Teuns kettősét. A fiatal baszk kerékpáros mindössze huszonhárom esztendősen pályafutása legnagyobb győzelmét aratta.


„Nem nagyon tudom feldolgozni még a történeteket, nem gondoltam volna, hogy valaha lesz esélyem egy ilyen nehézségű versenyen szakaszgyőzelmet szerezni – így Oscar Rodriguez a célba érkezést követően. – Próbáltam egyenletes tempóban haladni, a lngemeredekebb részeken is. Nem igazán hittem el, hogy tényleg én nyerek, amikor Majka megindult, úgy voltam vele, hogy meg is nyeri a szakaszt, de aztán egyre közelebb kerültem hozzá. Ez egy csodálatos győzelem a csapat számára, pláne egy ekkora versenyen. Az új Euskaltel-Euskadi megszületett, mi leszünk az a sor, aki minden egyes viadalon a győzelemért harcol, örömet okozva ezzel a baszk szurkolóknak.”
 

Nairo Quintana és Simo Yates lehetnek a Vuelta legnagyobb esélyesei

 

Diavetítéshez kattints a képre


A La Camperona emelkedőjének legmeredekebb részein az esélyesek csoportja is darabjaira hullott. Nairo Quintana (Movistar) és Simon Yates (Mitchelton-Scott) kettőse bírta a legjobban, bár Miguel Angel Lopez (Astana) csak egy technikai hiba miatt maradt hátrébb, ahonnan remek tempóban zárkózott vissza.


„Az egész szakasz során nagy tempóban haladtunk, mivel az élen a szökés remekül dolgozott össze – mondta Quintana a Movistar csapatbuszánál. – Voltak a spiccen olyan versenyzők is, akik veszélyeztették az összetett élén a pozícióinkat. A piros trikót védő csapat, a Cofidis kiváló munkát végzett, de nekünk is be kellett segítenünk ahhoz, hogy minimalizáljuk a különbségeket. A La Camperona egy rövid, de annál meredekebb emelkedő volt. Nem éppen nekem kedvezett, egyelőre én várok a hosszabb kaptatókra, bár minden egyes másodperc döntő jelentőséggel bírhat. Jó erőben érzem magam, ami önbizalmat kölcsönöz a folytatásra.”


Jesus Herrada hatalmasat küzdött a piros trikó megőrzéséért

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Cofidis csapata kiválóan dolgozott a mezőny elején, s bár nem nagyon lehettek hozzászokva, de mindent megtettek a piros trikó megvédése érdekében. Erőfeszítéseiket siker koronázta, bár Jesus Herrada előnye mindössze 1 perc 42 másodpercre csökkent Simon Yates előtt.


„Napról napra gondolkozunk, szeretnénk addig őrizni a piros trikót, ameddig csak lehetőségünk nyílik erre – nyilatkozta Herrada a trikó újbóli felvételét követően. – A mai nap befektetett munkája megtérült, megőriztük a vezetést. A következő szakasz is hasonló koreográfiát hozhat, úgy vélem, hogy lehet esélyem a továbbiakban is. Nagyot szenvedtem, amikor a tizenkettedik szakaszon megszöktem, rengeteget kellett dolgoznom a trikó megszerzéséért és most a megőrzéséért is. A magam fajta kerekeseknek azért jóval nehezebb, mint például Nairónak, aki tíz-tizenöt kilóval könnyebb nálam.”


Vuelta a Espana 14. szakasz: Cistierna - Les Praeres Nava, 171 kilométer

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Spanyol Körverseny egy újabb nehéz hegyi etappal folytatódik, Cistierna és a Les Praeres Nava csúcsa között 171 kilométer vár a kerekesekre az első kategóriás hegyi befutó előtt, további négy kategorizált emelkedővel. A penzum dimbes-dombos terepen kezdődik, mielőtt eljutna a második kategóriás Puerto de San Isidro (11 km, 3%) meredekéig. Innen leérve egymást követik a rövid, de annál nehezebb falak, előbb az első kategóriás Alto de la Colladona (5,3 km, 8,1%), majd a szintén első kategóriás Alto de la Mozquieta (6,5 km, 8,7%) személyében. A hegyi befutó előtt még a harmadik kategóriás Falla de los Lobos (5,3 km, 6,4%) nehezíti az előrehaladást, majd a kegyelemdöfést a szintén első besorolású Les Praeres Nava (3,8 km, 13%) adja meg.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések