Valter Attila bombaerős mezőnyben dobogós a 2.1-es Szlovák Körverseny egyik legnehezebb szakaszán, melyet Julian Alaphilippe nyert

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 13. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Valter Attila (Pannon Cycling Team) káprázatos teljesítményt nyújtva harmadikként zárta a Szlovák Körverseny első mezőnyszakaszát Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) és Ben Hermans (Belgium) mögött.

Két WorldTour és öt pro-kontinentális csapattal egyetemben szeptember 12. és 16. között a 2.1-es besorolású Szlovák Körversenyen szerepel a Kőbánya Cycling Team (Ahmed Amine Galdoune, Alberto Marengo, Istlstekker Zsolt, Móricz Dániel, Samuele Oliveto és Rostyslav Zhukovskyy) és a Pannon Cycling Team (Dina Dániel, Dina Márton, Holló Botond, Simon Péter, Szabó Miklós, Szatmáry András és Valter Attila) csapata.


A verseny Poprád belvárosában egy 1,6 kilométeres prológgal vette kezdetét. A kronót a várakozásoknak megfelelően a Quick-Step Floors csapata uralta, öt versenyzőjük is az első tíz között zárt, Bob Jungels (Quick-Step Floors) győzött mindössze 2 perc 2 másodperc alatt abszolválva a távot. A második csapattársa a regnáló belga országúti bajnok Yves Lampaert (Quick-Step Floors), míg a harmadik a francia Christophe Laporte (Cofidis) lett. A magyarok tíz és húsz másodperc közötti hátránnyal zártak, a legjobb Valter Attila (Pannon Cycling Team) volt, aki tíz másodpercet kapva a 67. helyen végzett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az első mezőnyszakasz során a Csorba-tó felé vette az irányt a karaván, a 164,4 kilométeres penzum hét kategorizált emelkedőt tartogat hegyi befutóval. A rajtot követően szinte azonnal kialakult a nap szökése, melybe Dina Dániel (Pannon Cycling Team) is beverekedte magát.


Az öt fős szökés túl nagy előnyre nem tudott szert tenni, Dani bőszen gyűjtögette a hegyi pontokat is, de sajnos nyolcvan kilométerre a céltól leszakadt és visszacsorgott a Gazprom-RusVelo és a Quick-Step Floors csapatai által kontrollált főmezőnyhöz.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Giro d’Italiáról is jól ismert olasz Giulio Ciccone (Bardiani-CSF) bírta a legtovább az élen, de az utolsó emelkedő előtt őt is utolérték.


Folyamatos akciók jellemezték a Csorba-tóhoz vezető kilométereket végül négyen maradtak minimális előnnyel az élen, akik közül Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) bizonyult a legjobbnak Ben Hermans (Belgium) és Valter Attila (Pannon Cycling Team) előtt. Valter fantasztikusan versenyzett a 2.1-es besorolású viadal egyik legnehezebb szakaszán, nagyon régen nem ért el magyar kerekes ilyen kiváló eredményt, mellyel három UCI Europe Tour pontot is gyűjtött. Dina Márton (Pannon Cycling Team) szintén remek teljesítményt nyújtva, szűk egy perc hátránnyal a 26. helyen zárt.


Valter olyan neveket előzött meg az utolsó emelkedőn, mint a verseny címvédője Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice), a kiváló holland hegyimenő Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) vagy a hegy elején folyamatosan támadó, korábban már a Girón és a Touron is szakaszt nyerő belga Serge Pauwels.

 

Eredmények:

 

1. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) 4:14:40
2. Ben Hermans (Belgium) a.i
3. Valter Attila (Pannon Cycling Team) a.i
4. Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) a.i
5. Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) + 2 mp
6. Ildar Arslanov (Gazprom-RusVelo) + 3 mp
7. Cesare Benedetti (Bora-hansgrohe) + 3 mp
8. Nick Van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij) + 5 mp
9. Radoslav Rogina (Adria Mobil) + 5 mp
10. Tobias Foss (Uno X Norwegian Development Team) + 5 mp

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Összetettben sikerével Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) vette át a sárga trikót, előnye tizenegy másodperc Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) előtt, Valter Attila (Pannon Cycling Team) tizenöt másodperc hátránnyal a harmadik. A fiatalok versenyében Valter öt másodperccel vezet a norvég Tobias Foss (Uno X Norwegian Development) ellenében.


A verseny második szakasza Rózsahegy és Máriatölgyes között vezet ugyancsak hét emelkedővel, de könnyebb befejezést ígérve. A táv 191,7 kilométer.
 

A prológ és az első szakasz teljes eredménylistája a letölthető fájlok közt!

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések