Utánpótlás Pálya OB 2015: Beszámoló + Eredménylisták

E-mail  Nyomtatás
2015. szeptember 14. hétfő
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

Diavetítéshez kattints a képre

 

Három korosztályban, hét klub, összesen 27 versenyzője mérte össze erejét 2015. szeptember 13-án a Millenáris kerékpárpályán az MKSZ szervezésében lebonyolított utánpótlás pályakerékpáros bajnokságon.

 Az idei bajnokság több szempontból is rendhagyónak bizonyult. Egyrészt az előző évek gyakorlatával ellentétben nem a felnőtt bajnoki futamokkal egy időben, hanem külön időpontban került megrendezésre. Másrészt ezúttal omnium rendszerben bonyolódott, tehát az egyes korcsoportok bajnoki címeit több versenyszám eredményeinek összesítését követően hirdették ki. A rendezvény lebonyolításában a BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztálya és a KSI-Csepel SE segített.

 

Az időjárás ezúttal kegyes volt a pályásokhoz, így a versenyt megelőző szombati nap közös pályaedzésének hűvös, borongós délelőttjével ellentétben, verőfényes napsütés fogadta a velodromba látogatókat. A nézők, érdeklődök, családtagok és barátok szép számban jelentek meg – utoljára a tavalyi Vasló Kupán láthattunk ennyi sportrajongót a pályán. A megszokott fővárosi csapatok mellett pedig a vidéki klubok versenyzői is harcba szálltak a címekért.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Az U13-as (kezdő) korosztályban három időfutam szám (200 méteres repülőrajtos időfutam, 500 méteres állórajtos időfutam, valamint 1000 méteres állórajtos időfutam) együttes eredménye után hirdettek bajnokot. A haladók (U15) és a serdülő lányok (WU17) amellett, hogy 1000 helyett 2000 métert hajtottak, negyedik számként egy pontversenyt is teljesítettek.

 

Az egyes korcsoportok bajnokai és bajnoki helyezettjei a következők lettek:

U13-as fiúk:

Miksa Csobán (Tuttobici Hungarofondo)
Bán Benedek (SZSZKE)
Budaházi Bence (Postás SE)


U15-ös fiúk:

Hájos Dániel (KSI-Csepel SE)
Sánta Ármin (DKSI)
Varga Bálint (DKSI)


WU17-es lányok:

László Tamara (KSI-Csepel SE)
Tircsi Andrea (KSI-Csepel SE)
Bodnár Laura (FTC)


A bajnoki számok között sor került két csúcskísérletre is. Az ifjúsági női 500 méteres repülőrajtos időfutam 23 éve fennálló nyitott pályás rekordját Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló) döntötte meg (erről bővebben külön közleményben szólunk), majd később csapattársával – Válóczi Boglárkával – a felnőtt női csapat sprint, Millenárison fennálló nyitott pályás csúcseredmény túlszárnyalását is megkísérelték. Sajnos ez utóbbi nem sikerült, kicsivel több, mint 7 tizeden múlt a siker. Itt azért fontos azt is megemlíteni, hogy a Millenáris talán sohasem volt még ilyen rossz állapotban, mint most. A pálya azonban remélhetőleg nemsokára megújul, így van rá esély, hogy jövőre már új burkolaton, jobb körülmények között küzdhetnek a bajnoki címekért a hazai pályások.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések