Tour de France hírek: Tom Dumoulin sokáig nem tudta, hogy ő nyerte-e a szakaszt, Geraint Thomas szürreális érzésekkel várja a párizsi befutót, Chris Froome visszaszerezte harmadik helyét

E-mail  Nyomtatás
2018. július 29.
  |   Szerző: m.norbi

Tom Dumoulin: sokáig nem tudtam, hogy akkor most Froome vagy én nyertem a szakaszt

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Tom Dumoulin mindössze egy másodperc előnnyel nyerte a Francia Körverseny huszadik szakaszát. Az egyenkénti időfutam végén volt egy kis kavarodás, hisz a számítógép először Chris Froome (Sky) győzelmét jelezte, ám ezt később javították, így a szám regnáló világbajnoka győzött.

 

„Sokáig nem tudtam, hogy akkor most Froome vagy én nyertem a szakaszt – mondta Dumoulin a díjátadóra várva. - Nem voltam tisztában a részidőkkel sem, így azt gondoltam, hogy Froome győzött. Miután beértem mondták is, hogy második lettem egy másodperc hátránnyal. Később szóltak, hogy én nyertem. Nagyon boldog vagyok, nagyszerű dolog ez a szakaszgyőzelem és persze az is, hogy az összetettben is a dobogón zárok. Végig stresszes volt ez a nap, reggel nem találtuk az egyberuhámat, szerencsére az Etxeondo pillanatok alatt készített nekem egy újat, örökké hálás leszek nekik, hogy ilyen gyorsan pótolták. Nélkülük nem tudom, hogy milyen mezben vágtam volna neki a kronónak. Nehéz versenyen vagyunk túl, hihetetlen, hogy Párizsba az összetett második helyezettjeként gurulhatok be.”

Geraint Thomas: egyelőre szürreális érzések kavarognak bennem

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Geriant Thomas utolsóként vágott neki a harmincegy kilométeres egyenkénti időfutamnak. Az összetett éllovasa viszonylag erősen kezdett, a második időmérő pontnál még vezetett, ellenben végül csak a harmadik helyen zárta a napot. A harminckét esztendős wales-i kerékpáros ezzel bebiztosította végső győzelmét.

 

„Nyilvánvalóan amikor áthaladtam a célvonalon óriási érzelmek törtek elő belőlem – így Thomas a Sky sajtótájékoztatóján. - Egy buborékban voltam eddig, melyből most előbújtam. Azért egy kis időbe beletelik majd még leülepszenek a dolgok. Egyelőre szürreális érzések keringenek bennem. Nem gondoltam volna, hogy megnyerhetem a Tour de France-t. Fogalmam sem volt róla, hogy itt a feleségem, ez is hatalmas löket volt. Időbe fog telni, míg ezt az egészet feldolgozom.”

 

Chris Froome visszaszerezte dobogós helyét, Primoz Roglic-ban ezúttal ennyi volt

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Az utolsók között Chris Froome (Sky), majd Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) vágott neki az egyenkénti időfutamnak. Előbbi viszonylag erősen kezdett, már az első ellenőrző pontnál visszaszerezte összetettbeli harmadik helyét. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy Roglic tartalékol-e vagy egyszerűen csak ennyi van benne.

 

„Továbbra is úgy hiszem, hogy lehetséges a Giro-Tour dupla – így Froome az újságírók kérdésére reagálva. - Három nagy körversenyt nyertem zsinórban, holnap pedig felállhatok a Tour dobogójára. Tom Dumoulin teljesítménye is lenyűgöző, két nagy körversenyen is másodikként zár. Ha visszatekerhetném az idő kerekét, akkor sem változtatnék. A Giro d'Italia megnyerése egy felejthetetlen élmény az életemben. Örülök, hogy sikerült visszaszereznem a dobogós helyem, és kimondhatatlanul büszke vagyok a csapattársamra Geraint Thomas-ra, aki pályafutása első Tour de France győzelmét ünnepelheti.”

 

„Ennyi volt bennem, nem lehetek csalódott, egy őrült versenyen vagyunk túl, kihoztam magamból a maximumot – nyilatkozta Roglic. - Minden nap egy új kihívás, épp ezért nem foghatom rá az időfutamon mutatott gyengébb teljesítményem, a Pireneusok utolsó szakaszán indított támadásaimra. Úgy gondolom megtettem minden tőlem telhetőt, jövőre visszatérek.”

 

Tour de France 21. szakasz: Houilles – Párizs, 121 kilométer

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Francia Körverseny Houilles és Párizs között egy 116 kilométeres szakasszal zárul, a szokásos Champs Élysees-i körözés a sprinterek utolsó nagy csatáját vetíti elő.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések