Székely Körverseny: Gönczi Gergő áll az élen a fiatalok különversenyében, míg Pályi Csaba vezet a hegyi összetettben

E-mail  Nyomtatás
2018. augusztus 09. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

A prológot követően az első mezőnyszakaszával folytatódott a Székely Körverseny, melyen ukrán siker született, de a magyar kerekesek is kiválóan szerepeltek.

A tervezettnél jóval kevesebben, mindössze tizenegy csapat hatvankét kerékpárosa vágott neki az idei Székely Körversenynek. A 2.2-es besorolású viadal mezőnyében a Kőbánya Cycling Team, a Kontent-DKSI és az Epronex-Bike Hungary kerekesei képviselik a magyar színeket.


Az első etap során Sepsiszentgyörgyről indult a mezőny, és oda is tért vissza közel kétszáz kilométer teljesítését követően, többek között Kovásznát, Kézdivásárhelyt, Málnást, Mikóújfalut, Barótot és Előpatakot érintve.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A nap szökésébe Pályi Csaba (Epronex-Bike Hungary) is bekerült, aki hegyi és gyorsasági hajrát is nyert. Az elmenést végül utolérték, a Team Novák sora pedig remekül játszotta ki kártyáit, a szakaszt az ukrán Yegor Dementyev (Team Novák) nyerte honfitársa Andrii Bratashchuk (Team Novák) előtt. A harmadik az olasz Nicolas Marini (MsTina-Focus) lett. Gönczy Gergő (Kontent-DKSI) negyedikként, míg Solymosi Márton (Epronex-Bike Hungary) ötödikként ért célba.

 

Összetettben továbbra is a prológot nyerő Daniel Crista (Románia) vezet, Gönczi Gergő (Kontent-DKSI) huszonöt másodperc hátránnyal a hetedik helyről várja a folytatást. A fiatalok összevetésében Gergő vezet, a hegyi pontversenyben pedig Pályi Csaba (Epronex-Bike Hungary) az első.

 

A Székely Körverseny Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely között egy 194 kilométeres szakasszal folytatódik.

 

Fotó: Epronex-Bike Hungary

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések