Sporttörténelmi pillanat: a Tour de Hongrie első kategóriás versenyként az UCI naptárában

E-mail  Nyomtatás
2017. november 09. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Az ausztrálok pálya-világbajnoka, Scott Sunderland keretbe foglalta a 2017-es Tour de Hongrie versenyét: a szombathelyi prológ után a budapesti befutót is megnyerte, az összetettben élen álló kolumbiai Daniel Jaramillo meg tudta őrizni sárga trikóját, így ő lett a Magyar Körverseny történetének első tengerentúli győztese! A magyarok közül Lovassy Krisztián és Peák Barnabás is remek teljesítményt nyújtott. A verseny 2018-ban még komolyabb szintre lép!

 

Diavetítéshez kattints a képre

A hosszú kihagyást követően 2015-ben visszatérő Magyar Körverseny a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő, 2.2-es kategóriájú nemzetközi országúti kerékpárversenyenként zajlott, ám 2018-ban előre lépve sporttörténelmet írva 2.1-es viadalként kerül megrendezésre.

A 2018-as Magyar Körverseny a tervek szerint augusztus 14. és 19. között zajlik, a mezőnyben immáron World Tour és pro-kontinentális sorokkal és a sportág jónéhány kiemelkedő nevével.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A 2.1-es versenyeken a mezőny legfeljebb 60 százalékát alkothatják a World Tour csapatok. Mellettük a pro-kontinentális sorok, kontinentális csapatok, illetőleg nemzeti válogatottak teszik teljessé a mezőnyt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.11.11. 18:01
@Magyar Lajos: A magyar versenyzőknek lehetőségük van első sorból, hazai pályán megtekinteni egy profi versenyt - szerintem ez nagyon is jó lehetőség. A tribünről elemezhetik, hogy a WT/EUT csapatok milyen sprinttechnikákat alkalmaznak hazai aszfalton, talán valamelyik nagy sztártól autogrammot is kaphatnak és a világ élvonalába tartozó technikai felszerelést is láthatnak. Vagy ugye nem gondolod, hogy esetleg magyarok is indulnak majd? Stubánék sora szerintem kap szabadkártyát, de ez az esemény nem a sportérték, hanem a turisztikai vonzerő miatt fontos a nagy embereknek. Lásd: török, kínai, izraeli körversenyek.

2017.11.11. 10:41
Örülünk. Azonban van rá egy rakat söröm, hogy ezzel az előrelépéssel még inkább kiviláglik az, hogy mennyire le vagyunk maradva a világhoz képest - ebben a sportágban is. Mit tudunk majd kezdeni a profikkal?

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések