Specialized Balaton-felvidék maraton 2016: Beszámoló +eredmények + FOTÓGALÉRIA

E-mail  Nyomtatás
2016. július 10.
  |   Szerző: VELO.hu

Kánikulában került sor a Specialized Balaton-felvidék országúti maratonra 105 km-es távon, melyen 500 fölötti résztvevő tekert a Káli-medence legszebb részein.

 

A mezőny lassú rajttal jutott el Csopakig, ahonnan az élesrajt után egy 4 km hosszú, 5-10% közötti emelkedő várt rájuk Nemesvámos végéig. Az emelkedő végére egy  2 fős szökés szakadt el a többiektől, Sáska Zoltán (ASE) és Wermeser Zsombor (Bátorfi Agria KTK) a következő 50 km-t 1 percen belüli előnyben abszolválták a kb. 40 fős főmezőny előtt.

 

A mencshelyi mászás után az élboly két részre szakadt, a balatonfüredi célhoz végül kilencen érkeztek meg a hajrára, ahol a debreceni Kovács Máté (DKSI) bizonyult a leggyorsabbnak, 2 óra 32 perces idővel. A hölgyeknél Lippai Mária 2:52-vel lett a legjobb. 

 

A maraton résztvevőit az útvonal során 8 rendőr motoros, 10 útvonalbiztosító motoros, 3 felvezető autó, 50 polgárőr, 3 mentő és 20 rendező segítette a biztonságos haladásban. A három frissítő ponton dinnye, müzli szelet, BORN izotóniás ital, banán, szőlőcukor, keksz, őszibarack fogadta a résztvevőket.

 

A tombola sorsolás fődíja egy 300.000 Ft-os Specialized Allez Sport kerékpár volt, emelett közel 100 ajándékot sorsoltak a szervezők, mintegy 300.000 Forint értékben.

 

Eredménylista a fájlok között található. Kérjük akinek problémája van az eredményével az időmérő cégnél adja le a reklamációját ITT

 

FOTÓGALÉRIA 1 a maratonról ITT

 

FOTÓGALÉRIA 2 a maratonról ITT

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

bbf16.xls (143 KB)

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

« 1 | 2 »
2016.07.20. 20:39
Időmérés - mint az elmúlt években is - a közös felvezetés után indult.

2016.07.15. 12:46
Sziasztok, a gyerekversenyen és ezen a versenyen is nagyon jól éreztük magunkat, magamat! A szervezés, biztosítás jó volt számunkra, egy bizonyos tempót, átlagot szerintem illik menni, fel kell készülni frissítővel, kajával is stb. Sok más túra lehetőség, kisebb táv is van a könnyebb tempóhoz. A gyerekek csak az ingyenes nevezésért kis ajándékokat kaptak, ez jó volt!
Az időmérés hogy volt? Mert kaputól kapuig én 107 km t mentem 3 ó19 perc alatt, de a táblázatban 3 ó 3 perc körül vagyok, gondolom a veszprémi emelkedőtől?!Olyan nem volt, vagy nem lehet, hogy lassan, felvezetéssel max 30 cal kimegy a mezőny Füredről és az emelkedőtől éles rajt menet közben?

2016.07.14. 00:04
Kedves Mindenki!
Ha minden úgy alakul jövőre is itt leszek.
Jó szervezéssel, egy nagyon jó versenyen vettem részt. Mint mindenhol nyilván itt is voltak hibák, de hol nincsenek? Aki nem követi annyira annak jelezném, hogy a legjobban szervezett touron is vannak,
Ha benevezek egy bármilyen versenyre, arra illik felkészülni, mind tehnikailag, mind fizikailag, mind mentálisan.
Ne a szervezőket hibáztassuk azért mert nem tudunk egy versenyen 20km/ó átlagot menni az első 8 kilométeren. Bemelegíteni nem a lassú rajt alatt, hanem előtte kell. Az eredményhirdetés ideje tudható volt. A pályát tökéletesen zárták -nem az első tízben értem a célba- és végig biztosított volt minden kereszteződés. Nem álltam meg egy frissitő pontnál sem mert vittem elég folyadékot magammal. Nem reklamálok, hogy kérek vissza kétszáz forintot mert nem ittam.
A kedves nézők idejéből és erejéből, talán összejön az a kilométeres séta, mert a célt nem lehet mindenki nappalijába bevinni. Ez egy ilyen sport.
Tényleg nem értem ezt a jó magyar hozzáállást, hogy semmi sem jó. Ez a szintű biztosítás nem kettő forintba került. Mindenkinek ajánlom aki károg, hogy először magába nézve gondolkozzon el egy kicsit, hogy megtett-e mindent azért, hogy teljesíteni tudja ezt a távot. Jegyzem meg, volt rövidebb könnyebb is.
A szervezőknek köszönet, ha érdekli őket, hogy számomra mi volt a hiba illetve hiány szívesen megírom nekik személyesen, és nem itt azért, hogy jövőre még jobb legyen a rendezvény.
Köszönettel!

2016.07.13. 20:37
Olvasva a sok ráérő ember kommentjét, azt veszem észre, hogy mindenki csak a negatív dolgokat írja le. Mi van veletek emberek!!!!
Nem kĂŠne elgondolkozni egy kivizsgĂĄlĂĄson? Tudok ajĂĄnlani, nagyon jĂł szakembereket hozzĂĄ!

SZERVEZŐKNEK:

HibĂĄtlan szervezĂŠs ĂŠs nagyon jĂł verseny volt.
Nagyon kĂśszĂśnĂśm hogy idĂŠn is rĂŠszt vehettem itt ĂŠs sok mĂĄs munkĂĄjĂĄt!
Jövőre is biztos, hogy megyek.

2016.07.13. 14:01
Sziasztok! Abszolút hétköznapi amatörként engedjetek meg nekem egy-két megjegyzést! Engem CSAK egy frissítő ponton súlytott a vízhiány de a faluban megoldottam. Az egészségügyi és forgalom irányítási szervezettség sem okozott törést bennem sőt tisztelet nekik is a hőség miatt. Ami viszont vasárnap óta is a fejemben van az elnézést de a szervezők hozzáállása.
Legyen limitidő a nevezéskor vagy ha befogadom mindenki nevezési díját akkor tiszteljük meg a legutolsót is! Én amikor beérkeztem is már a táblákat bontották a célban. A tombola sorsoláskor miből derült ki abban a pillanatban, hogy valaki hazament már, feladta vagy versenyben van még!!?? Nagyjából 16.15-16.30 között ment egy rádiózás ahol 2 km-el a cél előtt kerekezett egy idős 70 év körüli úr. Arra kérték a célban pakolókat, hogy ne bontsák legalább a kaput el, hogy át tudjon menni alatta.....!!?? Véleményem szerint ez így nem korrekt! Legyen limitidő, legyen meghatározva hogy aki ezt teljesíti csak az vehet részt a sorsoláson, viszont aki szintidőn belül beérkezik az a kifizetett pénzért cserében érezhesse azt, hogy ő legalább olyan fontos volt mint a többi résztvevő!

2016.07.13. 12:25
Mindenkitől elnézést kérek, elképzelhető, hogy rosszúl látom.
Hank : egy barátomat kisértem végig, aki 4óra 15-ről javított fél órát, neki ez óriási eredmény volt, megdolgozott érte.Én közben kameráztam őt, fotóztam, támogattam, hogy sikerüljön, és legyen egy jó emléke erről a teljesítményről.
Csikós-Nagy Zsolt vagyok, nézz utána ott voltam e a 2015 Tour De Pelson, nem vagyok kamukázós ember, ezek leelenőrizhető adatok. Kereki Zsolti barátommal voltam itt, ezt is csekkolhatod.
Amúgy a 303-304-305. helyen futottunk be. Dunaújvárosi fehér mezben voltunk.
Másik.
Hogy különböztetem meg az amatőrt a profi amatörtől..egyszerűen, meg is volt ez oldva még pár éve..indítottak KUPÁT és külön MARATONT. Ennyi...ezzel elintézve, én pontosan tudtam is, hogy hol a helyem.
Az élbolyt kiküldeni csak egy példa volt....ezek szerint rossz..sorry

2016.07.13. 09:37
@boltboy Még annyit, hogy attól, hogy valaki az elején végez, még nem azt jelenti, hogy ő a bringázásból él és profi. Ismerek olyan fiatalt az első 60-ból, aki mellette középiskolás, most éppen dolgozik és messze nem milliomosok. De MINDEN NAP kint van tekerni, KOMOLYAN csinálja az edzést, megdolgozik az eredményéért.
Én magamról tudom, hogy soha nem fogok az első harmadban lenni, de közelítek felé, mint az 1/x függvény a nullához. :-) Erős a korosztály nagyon. És időt sem tudok annyit szánni az edzésre.
De dolgozom rajta, kalkulálok, tapasztalatot gyűjtök, módosítom a stratégiám. És használom a Strava programot, ami segít abban, hogy pár érdekes paramétert megnézhessek. Ugyanitt láthatom a fejlődésemet.

Az említett ismerős napi szinten teker 30-90 km-t. A vele egyidősek nem biztos, hogy úgy gondolják, hogy fontos a sport. Nekik más a fontos. E mellett dolgozik nyáron is, míg a társai lehet a strandon élvezik a nyarat.
Szóval az eredmények nem jönnek csak úgy.
Én nem tartom indokoltnak, hogy amatőrön belül legyen kevésbé amatőr és amatőr kategória. Mi alapján lehetne eldönteni ki melyikben van?
Nem mindenki "profi" amatőr aki a dobogóra áll. Ez amatőr verseny. Ha jobb eredményt szeretnél, akkor érdemes próbálni pár rövidebb versenyt (Tour de Tisza-tó rövid táv, tour de Debrecen rövid táv, Tour de Ring 24 körös, Kékesi Csúcstámadás, Dobogókő Csúcstámadás, Tour de Velencei-tó rövid táv, Tihany kupa, Tour de Gyomrő (szerintem itt is volt rövid táv).
A befutó csodaszép helyen volt és ez így rendben is van. Idősebbek is fel tudtak sétálni örömmel.
Az a hasonlat, hogy "élbolyt kiküldeni profi nemzetközi versenyre" valahogy azt sugallja bennem, hogy valaki Neked kötelezővé tette a versenyt, és el kellett jönnöd. Itt semmi sem kell. Minden önkéntes. Ha beneveztél, de mégsem jössz, akkor nem állsz rajthoz. Ennyi.

Itt a velo.hu oldalon megtalálod a versenyeket. Én innen válogatok kedvemre.

Sikeres versenyzést kívánok!

Hank


2016.07.13. 09:11
@boltboy: azért érdekes, hogy hogyan lehet a TdP-n élbolyban tekerni, egy ilyen versenyen meg 325.

2016.07.13. 07:26
Vau : én nem, hogy elfogadom, tudom, hogy nálam millió jobb bringás van, mivel én csak egy hobbi bringás vagyok. Megálltam most is olyan ember mellett aki támasztotta a bringát a görcs miatt, adtam neki magnéziumot, próbáltam segíteni, de ez az ő harca volt. Én nem a versenyért mentem, ezért is mások az elvárásaim mint egy versenyzőnek. Nekik nyílván nem elvárás a frissítő. Mondjuk ha választanom kellene inkább választom, hogy a bringázásom alatt menjen elöttem és mögöttem motoros rendőr, mint , hogy kapjak vizet és dinnyét. Tavaly a Tour De Pelson az első bolyban mentem, nem érdekelt a frissítő mert tudtam hova megyek, viszont élvesztem a biztosítás előnyeit. Voltam mint két végletben, így tudom miről beszélek. Ott 12000-ért se vizet se csoki se semmit nem fogyasztottam csak út biztosítást kaptam meg a rajtcsomagot, de az útbiztosítás volt a legfontosabb, mert azt versenynek szántam. Ezért is írtam, hogy kifizetem a 12000-et is, csak a biztosítás legyen megoldva.

2016.07.12. 23:15
@boltboy,

A sport iránti alázat szerintem azzal kezdődik, hogy elfogadjuk, hogy vannak nálunk jobbak. (én sem szoktam a középmezőny előtt végezni, itt nem indultam)

Az élboly gondolom nem állt meg a frissítőpontoknál. Követeljék vissza a pénzük egy részét?!

2016.07.12. 23:05
Boltboy: Több itthoni versenyen voltam és hallottam pletykát arról. hogy mekkora összeg egy rendőri biztosítás. Ez nem feltétlenül a szervezők hibája. Hanem politika amibe jobb nem belemenni.

Én 7000 Ft-ért neveztem még amikor indult a nevezés (barátnőm meg az utolsó napokban).
Ezért kaptunk több ezer Ft értékű ajándékot (csoki, kulacstartó, belépő).
Egy valami ami eléggé necces: az Aquapark belépő. Ugyanis - ha jól gondolom - szombat 14:00-tól lehetett átvenni. Akkor odaér az ember mondjuk (szállás elfoglalás után) 16:00-ra.
3-4 óra és mehet haza (gondolom).
Vasárnap verseny és sok versenyzőnek utazás haza, hiszen hétfő meló.

Talán érdemes lenne kialkudni, hogy mondjuk október 31-ig vagy szeptember 30-ig lehessen felhasználni. Lehet, hogy akkor több vendégéjszaka maradna Balatonfüreden, többen jönnének visszza.


Jó lenne időben tudni a jövő évi verseny dátumát, hiszen ezen a hétvégén éppen 3 verseny volt, a következő 1.5 hónapban meg nagyjából szünet lesz.
Tudom, hogy itt Balatonfüred csak ezt hagyta jóvá, de amint lehet tényleg jó lenne meghirdetni.


2016.07.12. 22:56
Sziasztok!

Ebben az évben is több versenyen voltam, többféle tapasztalattal (+/-).

Lassúrajtok:
Az értelme annyi, hogy a városban nem kezdünk el azonnal tempózni, így - mivel ez amatőr verseny - kisebb a baleset veszély. Ugyanakkor megmutatjuk, hogy ott vagyunk. Szerintem ez nem vészes. Lehet, hogy a rendőrség kéri mások biztonsága érdekében.
Nincs gond a lassúrajttal magával. Én kb az első harmad vége felé voltam induláskor és mi ott vártunk kb 3 percet (legalább, de nem számoltam, mert volt egy kis technikai gondom azt próbáltam javítani).
Korábbi években nem éreztünk ilyen "átmenetet". :) Akkor inkább repülőrajt volt. :)
Más versenyen, a felvezetés és a mérő szőnyegen való áthaladás annyira nem volt szinkronban, hogy mire átért a vége a szőnyegen (mivel ott szűkült az út is), addigra az eleje már elsprintelt a pár száz méterre levő kanyarban. Az egyik elől levő versenyző mondta utólag, hogy néha nehéz volt utolérni a felvezetőt. Nyilván, így szét lett rángatva a mezőny és a meghirdetett lassú rajt valójában nem az volt. Aki tudta, annak jó, aki nem, az kicsit becsapottnak érezte magát.

Frissítők: voltam olyan versenyen az elmúlt években (nem a Balaton Felvidék Maraton), ahol meghirdettek 3 frissítő pontot és csak 1 volt.
A biztosítás nem volt csak a nagyon elejének. Értsd: piros lámpánál megálltunk, balra besorolásnál várakozás. A célegyenesnél sem mondták, hogy most balra, hanem hagyták, hogy kerüljünk ahol meg le volt zárva a bejárat. A főszervező nem is reagált érdemben semmit sem az egészre, pedig csak annyit kértem, hogy azt az eredményt írja a papírra amit a GPS-emben lát. (Nem befolyásolta érdemlegesen a többiek eredményét, nem álltam volna dobogóra, még csak a közelében sem, de legalább nem "dnf"-fel lettem volna a listán, hiszen becsületesen megcsináltam, az irányítás - amiért fizettem - a szervező hibája miatt nem volt megfelelő. )

Olyan versenyen is jártam, amikor az utolsó frissítő állomáson nem volt víz, csak izotoniás (édes) ital. A víznek alapnak kell lennie (akár egy kisebb sérülésnél lemosni a sebet stb.). Ott meglehetősen kellemetlen volt mert nem erre számoltam. És az is, hogy a mellett, hogy nem jutott víz, az összes kék kút el volt zárva továbbá a vizes palackok félig vízzel el voltak hajigálva. Szóval azért a versenyzők (eleje) is kitettek magukért...
Nekem itt az utolsó ponton csak az egyik üveg aljáról jutott kb 4 dl víz, volt még nekik, csak kis üveg nem. Igaz a településen kb 500 méterrel visszább volt kék kút (pár éve még működött).

Irányítás:
Itt nekem minden rendben volt. Egyetlen alkalommal lepődtem meg, amikor beértem Dörgicsére, a balos kanyarnál az úvonal biztosító vadul fütyül és mutatja, hogy álljak meg. Lehet nem bírt egy autóssal aki mindenáron menni akart. :) Ilyenkor azért jó lenne rendőr, helyre tenni a "lelküket" egy kis támogatás fejében. ;-)
Egyértelmű jelzések voltak végig.


Díjak: Sok kategória, sok díjazott. Szerintem ez korrekt. Van olyan verseny, ahol ez jóval szerényebb.

Tombola: Sok értékes tárgyat kisorsoltak. Voltam olyan versenyen, ahol meghirdettek egy fődíjat és "sok más értékes tárgyat" de ez utóbbi valahogy elmaradt. Ugyanezen a versenyen a szervezők nem tudták megmondani, hogy lesz-e frissítési lehetőség és ha igen, akkor merre. (Eléggé meleg volt, többeket erőteljesen megviselt.)


Véleményem szerint a Balaton Felvidék Maraton verseny a legjobbak között van: út, díjazás, irányítás, tombola, frissítés. Én jól éreztem magam, jövőre biztosan megyek. (És mennék mindkét csúcstámadásra is, ha tudnám tervezni előre, hogy mikor lesz...)

Nevezés során kommunikáció: Van ahol benevezek, befizetem a pénzt és csend. Kérdésre kb felháborodó válasz jön vissza. Szerintem elvárható, hogy az ember "nyomon kövesse" a pénzét: nevezés->fizetés->VISSZAIGAZOLÁS. Itt minden megvolt. (A tapasztalatom vegyes: volt ahol kaptam visszaigazolást és volt ahol sajnos nem.)Hank

2016.07.12. 22:18
Az útvonal biztosításban részt vevő motorosok 90%-a az első 50-80 emberrel haladt, mert én személy szerint a 3xx.-helyen csak az utolsó 5km-en találkoztam motorossal aki bevezetett a célba, amit sikerült kirakni a pusztába, hogy a családtagoknak 1, 5km-et kelljen gyalogolni, hogy láthassák a befutót. Majd a vissza is kellett persze gyalogolni a parkolóba.
Miközben ezt élménynek szerette volna megélni a család, mert nem mindenkinek természetes dolog letekerni 105km-ert 80%-os teljesítménnyel.
Ez olyan, mint ha az élbolyt kiküldenénk egy komolyabb nemzetközi versenyre, aztán mire beérnek már bontják az időmérőt, nincs ott senki. Jó érzés lenne nekik vajon ? Ja és nem biztosítanák nekik az útvonalat, nincs frissítő mert nem tudnak 45-ös átlagot menni 180km-en.

Lassú rajt : kikérem magamnak, senki nem várta meg a mezőny végét, vagy is úgy elképzelhető, hogy "ok induljatok, már úgy is itt vagyunk" szöveggel, de mi megállás nélkül tekertünk, a lábam se érte a földet. A rajt elött vagy 10x elmondtátok, hogy nem így lesz.

Egy maraton miért nem az amatőrökről szól ? Miért nem lehet a versenyzőket külön kezelni ha már egyszer a verseny közben külön vannak kezelve ? Mekkora érzés lenne egy amatőrnek mint én, hogy nem azt látja 325. ha nem, hogy mondjuk 152. Igen is jobb érzés. Meg kell kérdezni a versenyzőket, melyik jobb érzés egy nemzetközi versenyen, 136. helyezés vagy az első 50-be lenni mondjuk 200-ból.
És akkor felállhatna egy amatőr is a dobogóra, örömet szerezni neki, mert elvégre erről kellene , hogy szóljon ez az egész. Na mindegy, egyszer talán fontos lesz a többség is.
Sajnálom, hogy ez az ország itt tart, azt hallom csak, hogy ez drága meg az drága. Én kifizetek 12000-et is, csak kapjam meg azt amit igérnek. De a 8000 úgy sok, hogy nem kaptam meg ami úgy gondolom járna nekem is, ugyan úgy mint az első 40-nek. Vagy ők többet fizettek ? Vagy ők különbek ? És most nem őket akarom bántani, nem tehetnek róla. A sport iránti alázat viszont bennük is megszólalhatna, hogy ok, de a dobogóra álljanak fel az amatőrök is. Ilyenkor hallom, hogy nem lehet lebiztosítani ennyi embert, de le lehet, csak egyformán kellene. Kell a felvezető motoros az élbolynak, hogy a kocsik lehúzódjanak és biztonságba legyenek? Mert a mi bolyunknál már nem érdekes ? Mivel vagyunk különbek ? Csak abban, hogy 40 helyett 30-al tudunk tekerni, és ennyi....
Elnézést, hogy hosszú voltam, csak felháborít, hogy magyarászkodást olvasok minden verseny után, de nem változik semmi egyik évről a másikra.
Köszönöm...

2016.07.12. 22:08
Eloszor indultam ezen a versenyen, sajna a nagy meleg betett es elfogytam kb 70 km utan. A helyszin patent volt, a kornyezet hibatlan. 200. hely kornyeken jottem be sajna. A frissito allomasokon dugig voltak vizzel, dinnyevel, banannal. Szamomra nem volt gond a frissitessel, sajnalom hogy a kesobb eroknek kevesebb vagy nem jutott. Az egyik keresztezodesben egy suzuki picit kozelebb allt mint kellene, eleg nehez volt kikerulni, de azt gondolom hogy remek szervezes volt. Nehany, a Tosport altal rendezett versenyeken indultam, es volt hogy 2 hetet varni kellett az eredmenyekre (2016 Tour de Velencei tó) a kepekrol nem is beszelek. Szoval mindennel meg voltam elegedve, csak magammal nem. Jovore remelem jobban megy majd. Koszi a szervezest.

2016.07.12. 19:27
Kedves Laci!

Nyílván nem az akarattal volt a gond, és valószínűleg a többség jól érezte magát, de ez nem boldogítja azokat, akik a lent felsorolt problémákat átélték. A rajtnál folyamatosan arról volt szó, hogy milyen fontos a folyadékpótlás, aztán püff neki. Ennél durvább a nem biztosított kereszteződések dolga, inni lehet egy kútnál, de csattanni egy autóval... Nagyon át kell ezt gondolni jövőre, reméljük jobb lesz.

Egyébként lehet, hogy a Tour de Zalakaroson (június közepén volt) nem költöttek ennyit a biztonságra, de kiválóan működött!

2016.07.12. 18:21
Én csak azt nem értem, mi értelme van ennek a lassú rajt, megállás elindulás (egyből egy nem túl egyszerű emelkedőn fölfele) szisztémának... Mire az ember éppen bemelegedne, meg kell állni... Pláne, ha - ahogy olvasom a kommenteket - mindenkit nem is sikerült bevárni

2016.07.12. 18:14
Kedves Laci!
Köszönjük, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. A biztosításra, mint problémás dologra szeretnénk rávilágítani. Sajnos a polgárőrös biztosítás már sok esetben azt mutatta, hogy nem elégséges, az általad is említett "rejtélyes" eltűnések miatt. Ismerve a hazai polgárőrség általános összetételét, sajnos azt kell megállapítani, hogy kevés kivételtől eltekintve nem odavaló hivatástudó emberekből áll össze. Jobb lenne valahogy belső rendezvény biztosítókat találni, mert az ad erre a problémára korrekt megoldást. Tudom, ez a legnehezebben kivitelezhető, de ez adná a legbiztosabb megoldást. A rendőrség nem kikerülhető, de a többi igen.
Nem tudom, hogy számszerűleg mennyi az a víz, amit beszereztetek, de kalkulációim szerint frissítő pontonként ekkora melegben legalább 4db/fő amivel ilyenkor kell számolni. Ez 6000db. Ez már nagykereskedelmi mennyiség. Aminek olyan előnyei is vannak, hogy ha találtok megfelelő lerakatot ahol ezeket beszerzitek, akkor a fel nem használt mennyiséget visszaveszik.

2016.07.12. 17:43
Kedves Kommentelők,

A maraton főszervezőjeként szeretnék válaszolni a felmerülő kérdésekre:

Víz: a nagy melegre való tekintettel kétszer annyit vettünk, mint am az eredeti terv volt. A maraton közben is vásároltunk még vizet, annyira fogyott. Azt nagyon nehéz kiszámolni, hogy pontosan mennyi lesz elég, a frissítőállomások körüli boltokban felvárásoltuk az összeset ami csak volt. Füredről is vittünk még vizet a frissítőkre. Az utolsó néhány versenyzőnek valóban nem jutott az utolsó frissítő ponton, amiért ezúton is elnézést kérünk. De kérem ne általánosítsunk, hogy emiatt rossz volt minden frissítő pont, mert rengeteget költöttünk rá.

Útvonalbiztosítás: A maratonon 8 motoros rendőr, 11 útvonalbiztosító motoros és 60 polgárőr dolgozott ez több, mint 1 millió Forint költség, tudomásom szerint a Tour de Pelson kívül (ahol a táv a duplája) egyetlen másik hazai maraton sem ad ennyit a biztonságra. . A polgárőrök segítsége nélkül egy ilyen maratont nem lehetne megszervezni. A velük kötött megállapodásban az szerepelt, hogy a záróautó elhaladtáig az adott ponton kell maradniuk, sajnos ettől néhány esetben eltértek (ennek a pontos okát nehéz kideríteni), ezért maradt a végén egy-két üres kereszteződés. Összelehet velük veszni ezen, de akkor jövőre egyáltalán nem vállalják majd a biztosítást el és maraton sem lesz.

Lassú rajt: A záróautót megvárta a felvezető autó, telefonos kapcsolatban voltak. Mi volt pontosan a probléma?

Gyerekverseny: Ezt a kommentet kérem jobban kifejteni, három napig boldog gyerekek és szülők versengtek a Tagore-sétányon, mindenki nagyon megköszönte, hogy ingyenesen ilyet biztosítottunk nekik, ennyi ajándékkal. A helyszínen semmilyen problémát nem hallottunk senkitől. MI az, ami hibás volt a kiírásban?

Üdvözlettel:

Szilasi László
Balaton-felvidék maraton, főszervező

2016.07.12. 16:47
A színvonal úgy látom egyre csak esik és esik... Értem én, hogy drága és nehéz a szervezés, de ezekkel a problémákkal külföldön ugyanúgy szembenéznek, és érdekes módon ott megoldják. Nincs elég víz a frissítő pontokon? Mire számítottak a szervezők július elején? Hidegre? 500 feletti nevezésnél azért ne néhány karton víz legyen a 35 fokos kánikulában...
De hogyan is várjunk el egy nyílt amatőr rendezvényen a korrekt szervezést, ha az OB-ra sem volt meg a minimális előírt biztosítás! És ezért még pénz mernek kérni... Ennyi. Az biztos, hogy ezentúl egy fillért sem fogok kiadni egyetlen kerékpáros rendezvény kedvéért sem, amíg nem tudnak tisztességesen odaállni és biztonságosan, megfelelő nyugati szinten megszervezni egy maratont. És ez már az idei Balaton Maratonra is igaz volt, akik nem az élbollyal mentek, hanem jóval hátrébb, mert nem versenyzőként, hanem túrázóként indultak, azok nem kaptak semmilyen segítséget a veszélyes útkereszteződéseknél, mert nem voltak képesek a szervezők segítségei kivárni a limitidőt, és szépen eltűntek. De úgy látszik ez a trend, lehúzni a naiv bringásokat, és összemosni az amatőr és igazolt versenyzőket, mert úgy olcsóbb, és a hülye turista kifizeti úgy is.


2016.07.12. 13:57
Voltunk már pár maratonon, de olyanra nem emlékszem, hogy egy frissítő pontnál ne lett volna víz 36 fok melegben. Máshol ilyen forróságban plusz "vizes" pontokat iktatnak be. Cél előtt nem sokkal egy forgalmas kereszteződésben már pálya biztosítók sem voltak, a cél pedig igen lehangoló volt. Úgy tűnt nekem, mintha ez a verseny az első 2 bolyról szólt volna, aztán mindenki ment volna hűsölni, mi a végén már csak nyűg voltunk. Kár érte.

« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések