Sagan videóköszöntővel várja a 2019-es Sagan Tour-ra a gyerekeket, 20 magyar is indul a nyitó futamon

E-mail  Nyomtatás
2019. március 19. kedd
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

Diavetítéshez kattints a képre

 

Évek óta Közép-Európa (de talán egész Európa) legnagyobb létszámú kerékpáros gyerekverseny sorozata a háromszoros világbajnok nevét viselő Sagan Tour, mely rengeteg szponzorral, egész napos fesztivállal és erős mezőnyökkel várja a baby kategóriától kezdve (U5) egészen az U15-ös korcsoportig a versenyzőket. A pályák teljesítéséhez minden esetben mountain-bike kerékpárral kell indulni (ez a kiírásokban is benne van), a terep pedig a helyszínektől függően vagy nagyon gyors, városi parkban lévő pálya vagy vérbeli XCO nyomvonal.. 

 

A Szlovákiában megrendezésre kerülő sorozatban évenként 9-10 fordulót tartanak, a korcsoportos összetett győztes pedig sárga trikót kap az év végén (a második helyezett zöld, a harmadik pedig pöttyös trikót). A főszervező, Sagan gyerekkori edzője, Peter Zanicky, aki időről időre a világsztárt is eltudja hozni a futamokra, nem volt ez másképp például tavaly áprilisban Nyitrán, amikor közel 1000 induló és több ezer néző tombolta végig, ahogyan Sagan felvezette a gyerekeknek a futamokat.

 

A sorozat fordulóinak dátumai és a hozzájuk tartozó versenykiírás megtalálható a VELO.hu eseménynaptárában, annál is inkább, mert az idei nyitó futamra (mely március 31-én lesz Rimaszombaton) tudomásunk szerint 20 magyar gyerek is kimegy. A Superior MTB Team csapata Búr Zsolt vezetésével a teljes sorozaton versenyeztet majd egy kisbusznyi gyereket, de rajtuk kívül debreceni indulóról is tudunk, illetve a bükkszentkereszti klub Sikter Zsuzsanna vezényletével 14 fővel lesz jelen az első futamon (majd remélhetőleg a többin is).

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A támogatóknak köszönhetően a nevezési díj mindössze 2 Euró, melyért színvonalas rendezést, chipes időmérést, rajtcsomagot és a dobogósok értékes ajándékokat is kapnak. A korábbi években voltak már kis létszámban magyar résztvevők az eseményen, ahol a mieink több korosztályban is nyertek fordulót és összetett második helyet is elhoztak. 

 

Az esemény hivatalos oldala: www.detskatour.sk itt rengeteg fotó és videó található kedvcsinálónak. 

 

Sagan videós üzenete az idei sorozatról edzés közben:

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések