Rajtol a XII. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny

E-mail  Nyomtatás
2018. augusztus 07. kedd

Augusztus 7-én, immár tizenkettedik alkalommal rajtol el a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny, mely nemzetközi versenynek számit UCI 2.2-es besorolásával. A több mint 700 kilométeres megmérettetésen részt vesz a helyi Team Novák kontinentális csapat, lévén ez a legfontosabb versenyük az idei versenyszezonban.

Augusztus 7-én Sepsiszentgyörgyről indul a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny. Az öt napos viadalt augusztus 7. és 11. között Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Hargita Megye Sport és Ifjúsági Igazgatóság, valamint az Intersport Sport Klub szervezi. Ebben az évben 12 csapat áll rajthoz Sepsiszentgyörgyön, akiknek több mint 700 kilométert kell tekerniük. A körverseny történetében eddig ez a leghosszabb össztáv. A 12 csapatból 4 román, 3 magyar, 2 osztrák és egy-egy kazah, holland valamint moldáv.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A hivatalos megnyitó, az 5,4 kilométeres prológ, illetve az első szakasz rajtja és célja Sepsiszentgyörgy utcáin lesz megrendezve. A 12 év során idén először 4 naposról 5 naposra nőtt a verseny, így az első szakasz, mely csak Kovászna megyét érinti, az úgynevezett Kastélyszakasz lesz. A majdnem 200 kilométeres etap a következő útvonalon halad végig: Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Barót, Bölön, Sepsiszentgyörgy. A kis szintkülönbségek miatt ez a legkönnyebb szakasznak számít a verseny során.

 

A második, a Folyók szakasza, mely összeköti Kovászna és Hargita megyét, a versenyzők az Olt mentén haladva, átkelve a Maros völgyén a Kőrösök felé, Székelyudvarhelyen érnek célba.

 

A harmadik, a Király szakasz a legnehezebb, mivel háromszor másszák meg a Hargita hegyvonulatot. Míg a negyedik, egyben utolsó szakasz Csíkszeredában és környékén zajlik majd.

 


A magyar színeket a Kőbánya Cycling Team, a Kontent-DKSI valamint az Epronex-Bike Hungary képviselik.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.08.08. 17:59
Friss hír : Gönczy Gergő - DKSI - ma 4. helyen ért célba. Ő lett ezzel a legjobb magyar , és U23 versenyző

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések