Rafal Majka nyerte a Szlovén Körversenyt, Bertalan Balázs 12. helye a Szerb Kör utolsó szakaszáról

E-mail  Nyomtatás
2017. június 19. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

A Francia Körversenyre készülő Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) nyerte a Szlovén Körversenyt, melyen Kusztor Péter (Amplatz-BMC) az első negyvenben zárt, miközben Szerbiában Bertalan Balázs (MugenRace-Veloki) végzett az előkelő tizenkettedik helyen a Szerb Kör záróetapján.

Novo Mestóban zárult a 2.1-es besorolású Szlovén Körverseny, melyet az ír Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) foglalt keretbe miután az első szakaszt követően az utolsót is megnyerte. Mögötte Mark Cavendish (Dimension Data) lett a második, míg Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) a harmadik. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) a győztessel azonos idővel a 25., míg Pelikán János (Amplatz-BMC) a 94. helyen zárt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Összetettben Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) diadalmaskodott Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) és Jack Haig (Orica-Scott) előtt. Kusztor nyolc és fél perces hátránnyal a bombaerős mezőny 36. pozíciójában végzett, míg Pelikán a 107. lett.


A 2.2-es Szerb Körverseny utolsó 159 kilométeres szakasza egyértelműen a sprintereknek kedvezett, a győzelmet a török Ahmet Örken (Torku Sekerspor) szerezte meg a görög Charalampos Kastrantas (Dare Viator Partizan) és az orosz Leonid Krasnov (Tusnad) előtt. Bertalan Balázs (MugenRace-Veloki) kiváló helyezkedéssel az előkelő tizenkettedik helyen zárt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Összetettben a görög Kastrantas nyerte a viadalt Bertalan Balázs a 36., míg Molnár István a 67. lett.

 

Fotók: Bettini, Stubán Ferenc
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések