Prima Evadare: 3000 induló, és ismert nevek az eredménylistán

E-mail  Nyomtatás
2013. május 14. kedd

Itthon a nagy maratonok némileg hanyatlanak (bár a Mountainbike Challenge sorozat ígéretesnek tűnik), míg dél-keleti szomszédunknál dübörög a versenyszezon. Hétvégén rendezték meg a Prima Evadre-t, amin több mint 3000 induló volt, két helikopter kísérte a mezőnyt, és a szponozorok is sorban álltak a rendezvény mögött...

 

Ilyen amikor több mint 3000 bringás elrajtolDiavetítéshez kattints a képre

Nem is annyira a helyezések, és a szokásos versenybeszámoló miatt ragadtunk billentyűzetet, hanem hogy bemutassuk ilyet is lehet. Persze nem mehetünk el a magyarok (igazából romániai magyarok) eredményei mellett sem, hiszen a hazai maratonok master kategóriájából ismert György Levi megnyerte a 40-49év közöttiek csatáját. Kelemen Árpi akivel már interjút is készítettünk, pedig 10. lett az Elite Open csoportban. A nőknél Gyurka Zsuzsa győzedelmeskedett, aki tavaly a Brasil Ride extrém maratonon is részt vett.

 

Gyurka Zsuzs a dobogónDiavetítéshez kattints a képre

 

A legérdekesebb, hogy a Prima Evadre pályája montis szemmel nézve nem túl izgalmas. Nincsenek durva lefelék, komoly szintek, és még csak singletrack ösvények sem. A táv sem extrém, hiszen mindössze 55km, ami egy hazai középtávnak felel meg. Persze a profik két órán belül nyomják végig a távot, végig ahogy a csövön kifér, így nem pihenten érkeznek a célba. Erre a legjobb bizonyíték Levi arc portréja a célban :)

 

Levi arca mindent elmond a nehézségekrőlDiavetítéshez kattints a képre

 

Mégis több mint 3000 bringás áll a rajtvonalhoz! Hogy lehet ez, mikor itthon már az 1000-nek is örülnek a szervezők a három távon összesen? Egyrészt úgy, hogy céges versenyeket is rendeznek, amit nagyon komolyan vesznek mind a cégek, mind a résztvevők. Nézzük meg a csapatneveket:


-Group Renault Romania
-Orange Romania
-Ericsson
-Vodafone
-Decathlon Romania
-Danone
-Volksbank

 

Ilyen amikor több mint 3000 bringás rajtolDiavetítéshez kattints a képre

 

Csak hogy az itthon is ismerteket említsük! A szponzori háttér is hasonlóan komoly: Vodafone, Merida, Skoda, CST, Chio, BCR Bank (itthon ERSTE), stb. Sőt van cyclocross, és tandem kategória is. Így aki véresen komolyan veszi az is megtalálja a kihívást, és bulinak is megfelelő.

 

Kelemen Árpi profi szervízzelDiavetítéshez kattints a képre

 

Érdekesség, hogy Levi azt mondta színvonalasabb volt a support mint a Garda Bike Maratonon. Pedig ez nem kis teljesítmény. Ehhez csak egy motivált, fiatal, és üzleti alapon gondolkodó, marketing orientált csapatra volt szükség.

 

És a lelkes szervezők!Diavetítéshez kattints a képre

 

Írta: Thommey

Fotók: Ileana B. Voiculescu, Bogdan Buda, Stelian Pavalache, Florian Raducanu, Mihai Stetcu

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések