Peák Barnabás kipróbálhatja magát a Quick-Step csapatában

E-mail  Nyomtatás
2018. augusztus 01. szerda
  |   Szerző: VELO.hu

 A tél során már hírt adtunk róla, hogy Peák Barnabás részt vehetett a Quick-Step csapat spanyolországi edzőtáborában, a mai nap pedig újabb nagy előrelépés történt az ügyben, hogy hazánkna újra a legmagasabb osztályba tartozó országúti versenyzője legyen.

 

A belga csapat közleményben jelentette, hogy a 19 esztendős magyar bajnok és a 21 esztendős dán Mikkel Frølich Honoré augusztus 1-től az ún. stagieri státuszban próbálhatják ki magukat náluk. Ez még nem szerződést jelent, hanem azt, hogy adott ideig a csapatban versenyezhetnek, tesztelik képességeiket és amennyiben elégedettek az eredményekkel úgy elképzelhető, hogy a 2019-es szezonra már szerződést kapnak.

 

"Amióta elkezdtem kerékpározni, mindig az volt az álmom, hogy egy WorldTour csapatban tekerhessek, de nem gondoltam volna, hogy erre a világ legjobb csapatában lesz lehetőségem. Már decemberben is nagyon jól éreztem magam a csapattal, alig várom, hogy a színeikben versenyezhessek. Nagyon sokat szeretnék tanulni tőlük, főleg a versenytaktikáról, amiben tényleg ők a legjobbak a világon. Tudásom legjavát fogom adni, szeretném megmutatni mire vagyok képes, akár a csapatért kell dolgoznom, akár ha lesz lehetőségem magamért versenyezni." - mondta Barnabás.

 

A Quick-Step edzője, Koen Pelgrim szerit mindkét újonc erős "allrounder" versenyző, akik jól tudnak menni hegyre, időfutamot és sprintelni is. Az újoncok versenyprogramját még nem tette közzé a csapat. 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.08.02. 21:50
Ha van jó csapat, ahol lehet tanulni a nagyoktól, akkor az a Quick Step. Remélem Barna van olyan jó, hogy befér majd idővel a nagy csapatba is.

2018.08.02. 21:16
Büszkék vagyunk Rád Barni. Te vagy az aki sokunknak reményt adhatsz az országúti kerékpározásban.

Sok sikert.

2018.08.01. 21:56
Laci után mintha Szega is lett volna a legmagasabb osztályban. De ezzel együtt is hajrá....Szorítok érte.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések