Parakerékpáros Országos Bajnokság 2015: Beszámoló, eredmények

E-mail  Nyomtatás
2015. október 06. kedd
  |   Szerző: VELO.hu

A II. Riczu Imre kerékpáros nap keretein belül a második futam a Para-kerékpáros országos bajnokság volt, amelyen tiszteletét tette a helyi csapat paralimpikonja Butu Arnold Csaba tavalyi tandem bajnok, aki új pilótájával Garamszegi Lászlóval indult, Boronkay Péter korábbi triatlon világbajnok és Lévay Petra és Lengyel Zsófia idei évben világ kupa érmes triatlonisták.

 

Mellettük sok új és visszatérő indulót köszönthetett az eredményhirdetés során, Urr Anita a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista, modell és Steiner György – Magyar Kerékpársportok Szövetségének parasport szakágvezetője. Az eredményeket tekintve sikeres versenyen van túl a szakág, hiszen 9 kategóriában hírdettek bajnokot a tavalyi 5 kategóriához képest, amely várhatóan összesen 70 férfi és 20 női rangista pontot hoz nemzetünknek a paralimpiai kvalifikációt illetően.

 

Kiemelendő továbbá, hogy az idei évben a tandemok versenyében három erős páros volt és köztük nagyon éles versenyt láthatott az érdeklődő közönség. Az FTC párosa Ocelka Róbert (pilótája Imre Zsolt) és a helyi TuttoBici Hungarofondo Balogh Zsolt (pilótája Takács Tamás) páros is sokáig bírta a szeptemberi lábműtétjéből lábadozó tavalyi bajnok párossal, de végül Garamszegiek az utolsó körben elléptek ellenfeleiktől.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések