Para-kerékpáros válogatottunk hétvégi eredményei – Világ Kupa Belgiumban

E-mail  Nyomtatás
2016. május 23. hétfő
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A hétvégén a paralimpia indulási jogért küzdő para-kerékpáros válogatott a belgiumi Oostende városában szerepelt a Világ Kupán. Az év eleji felhozó Európa Kupa futamok után, a Paralimpiát megelőzően az év egyik legfontosabb versenyén vettek részt a versenyzőink. Ezen a versenyen azért is vett részt teljes létszámmal a csapat, hogy látni lehessen mire képesek a magyar bringások a Paralimpián várhatóan indulók mezőnyében.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A handbike MH3 kategóriában Barkóczi Péter (BVSC-Zugló) szerepelt. Pénteken az időfutamban 31 nevező mellett a 29. helyen végzett. Míg szombaton 34 indulóból a 33. helyen végzett. Sajnos a sérült lába kicsúszott a kötésből az első körben ami akadályozta a kanyar vételben, amíg a segítséget meg nem kapta.

 

Tandem kategóriában az időfutamban az utolsó két helyen végeztek sportolóink: Ocelka Róbert (FTC Kerékpár Kft.) és pilótája, Andristyák Gábor a 22. lett, Butu Arnold Csaba (TuttoBici-Hungarofondo) és pilótája, Garamszegi László 23. helyen végeztek.

 

Vasárnap nagyon borús és hideg időben került sor a mezőny versenyre, ahol a Butu-Garamszegi páros kihasználva rutinjukat a 22. helyen végeztek, sajnos az utolsó kör legvégén az elmenés utolérte őket így egy kör hátrányt szenvedtek, az Ocelka-Andristyák páros három kör hátrányban végzett a 26. helyen.

 

Az indulási jogért folyó pontversenyben a sportolók most nem kaptak újabb pontokat, hiszen az első tíz helyezett kap pontokat.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések