OTP Tamási Kritérium Kupa 2018: Beszámoló, fotógaléria + teljes eredménylista

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 23.
  |   Szerző: VELO.hu

Diavetítéshez kattints a képre

 

Egészen ritka már manapság, hogy országúti kritérium versenyt rendeznek idehaza (pedig de jó lenne minden hétvégén kettő), ezért is volt jó kezdeményezés a tamásiak részéről egy ilyen futam a Tolna megyei városkában. A 2 km-es teljesen lezárt körpályán már a futamok előtt órákkal lehetett pályát járni és melegíteni. Nem a hagyományos, sík kritérium pálya volt, hanem 900 m lefelé és 900 méter felfelé váltogatta egymást két rövid összekötő egyenessel. A verseny a városi szüreti fesztivál mellett került megrendezésre területileg, így valamennyi néző is követte a futamokat a kísérőkön kívül. 

 

Korrekt rajtcsomag (kulacs, izotóniás ital és müzli szelet), valamint normális díjazás is járt a kategória helyezettjeinek (egyes kategóriáknak pénzdíj is). Az időjárás is megkegyelmezett, sem a reggel még tomboló orkán erejű szél, sem az eső nem nehezítette a versenyzők dolgát. Az U19-U23-Elit futam nagyrésze már sötétben zajlott, ritkán látni bringásokat lámpákkal egy versenyen :)

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Az őszi időpont talán már kicsit késői és nyáron több induló lenne, de a szervezőknek figyelembe kellett venni, hogy másnap (szeptember 23-án) volt a tamási "velodromban" az Utánpótlás Pálya OB, 22-én délelőtt pedig Orfű a Hegyi OB, így a vállalkozó szellemű csapatok egy utazással és egy ottalvással három versenyt is mehettek a hétvége során.

 

A kritériumon a különböző korcsoportokban több, mint 100-an indultak, teljes eredménylista a letölthető fájlok között.

 

FOTÓGALÉRIA ITT

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.09.23. 20:46
Köszönet illeti a Város vezetését, a szervezőket és a biztosításban részt vevőket. Nagyszerűen megszervezett ünnepe volt ez a verseny a magyar kerékpársportnak. Ilyenből kellene minél több. Szép munka volt.
Amit szeretnék kérni a versenybíróktól, hogy ha már a kevés induló miatt a férfiakkal illetve a serdülő fiúkkal egy mezőnyben indítják azt a néhány vállalkozó szellemű hölgyet, akkor az esetlegesen lekörözötteket ne állítsák ki. A pálya adottságai és a csipes körszámláló lehetővé tenné ezt, hogy ha már több órát utaztak a verseny miatt akkor ne kelljen búcsúzniuk esetleg a 2, kör után.
Gratulálok a szervezőknek!!!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések