Országútis hírek külföldről: Wolfpack-Quick-Step néven folytathatja Patrick Lefevere sora, Georgia Bronzini lesz a Trek női csapatának sportigazgatója, Simon Geschke a BMC(CCC) színeiben folytatja

E-mail  Nyomtatás
2018. augusztus 16. csütörtök
  |   Szerző: m.norbi

Patrick Lefevere: lesz csapatunk 2019-ben, de továbbra is szponzorokat keresünk

 

Diavetítéshez kattints a képre


Érthetetlen, hogy ötvennégy győzelemmel a háta mögött miként lehetnek szponzorációs gondjai a Quick-Step Floors csapatának, de emlékezzünk csak az egykori HighRoad sorára, akik azután szűntek meg, hogy az egyik legeredményesebb idényüket teljesítették. Patrick Lefevere a minap megerősítette, hogy 2019-ben is lesz csapata, amely vélhetően Wolfpack-Quick-Step néven szerepelhet, de továbbra is névadó szponzort keres, a hátrébb lépő Quick-Step elé.


„A Wolfpack elnevezés egyfajta viccként indult, de sajnos lassan ténylegesen is odáig jutunk, hogy ez lesz a csapat neve – így Patrick Lefevere, aki hivatalosan még nem erősítette meg azt, hogy ezen a néven szerepelne-e jövőre a sora. – Mindenki azt hiszi, hogyha jönnek az eredmények, akkor egy szponzor örökké megtartható, de sajnos ez nem így működik, pláne nem a kerékpársportban. Vannak még tárgyalásaink, de ha nem sikerül senkivel sem megegyeznünk, abban az esetben csökkentenünk kell a költségeinket. Sajnos van még olyan versenyzőnk, akivel nem hosszabbítottunk (pl. Niki Terpstra).”
 

Georgia Bronzini visszavonul, a Trek női csapatának lesz a sportigazgatója

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz Georgia Bronzini bejelentette visszavonulását. A kiváló sprinter tizenhat év és két világbajnoki cím után az év végén akasztja szögre kerékpárját, a sportágtól azonban nem szakad el, az újonnan alakuló Trek női sorának sportigazgatójaként folytatja. Mint arról korábban mi is beszámoltunk a német Ina Teutenberg lesz majd a csapat vezetője.


„Visszavonulok, mivel úgy gondolom eljött ennek az ideje – szól a Trek hivatalos sajtóközleménye. – Nagyon élvezem a kerékpározást, de a hosszú edzések már fárasztóak számomra. Büszke vagyok rá, hogy egy új fejezetet nyithatok az életemben, ráadásul olyan személyekkel együtt dolgozva, mint Ina Teutenberg. Igyekszem átadni minden tapasztalatom a fiatalok számára, és minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy a csapat jó eredményeket érhessen el.”


Gondban a tengerentúli kerékpársport? A Jelly Belly után a UnitedHealthcare és a legjobb kanadai csapat a Silber is megszűnhet

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Jelly Belly kontinentális csapata tizenkilenc év után az év végén megszűnik, amit tetőz, hogy a pro-kontinentális UnitedHealthcare helyzete sem túl rózsás, a csapatvezetés augusztus 30-ig tűzött ki maga elé határidőt, az azonban már bizonyos, hogy másodosztályú licencüket biztosan elveszítik. Mike Tamayo csapatvezető tavalyi távozása indította el a lavinát, hisz a pletykák szerint a támogatok nagy része vele állt kapcsolatban és nem Thierry Attias tulajdonossal. A legnagyobb gondot azonban az jelenti, hogy a csapatot szponzoráló konzorcium pénzeli a szintén pro-kontinentális Rally Cycling sorát is, amely szintén női és férfi csapatot működtet, így a legfőbbképpen biztosításokkal és pénzügyi befektetésekkel foglalkozó vállalat a UnitedHealthcare csapatába már nem akar invesztálni.


Szintén a megszűnés fenyegeti a legjobb kanadai csapatot a kontinentális Silber sorát, akinek névadó támogatója szintén leköszön az év végén.


Simon Geschke tíz év után távozik a Sunweb sorától, Zico Waeytens a Cofidisban folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Sunweb német kiválósága Simon Geschke tíz év után hagyja el azt a sort, melyben eddigi profi karrierjét töltötte. Geschke az újjáalakuló BMC(CCC) színeiben folytatja.


„Úgy gondolom, hogy egyszer mindenféleképpen érdemes váltani – nyilatkozta Geschke. – Jött egy olyan lehetőség, amelyet nem akartam kihagyni, így aláírtam a BMC-hez.”


Az elmúlt nap másik bejelentése a belga klasszikus menő Zico Waeytens csapatváltása volt, a huszonhét esztendős kerekes a belga Veranda’s Willems-Crelan csapatától igazolt a Cofidis sorához.


Hatalmas meglepetés a BincBank Tour harmadik szakaszán, Taco Van der Hoorn nyert

 

Diavetítéshez kattints a képre


2017 novemberében a holland Taco Van der Hoorn hegyikerékpározás közben bukott, súlyos fejsérülést szenvedve, melynek eredményeképpen hónapokig nyomta az ágyat migrénes fejfájással küzdve. 2018 áprilisában a visszavonuláson gondolkozott, ám a nyarat már újra edzésekkel töltötte, augusztusban pedig ismét versenyezni kezdett. A BinckBank Tour harmadik szakasza Aalter és Antwerpen között 174,9 kilométeren vezetett. A nap szökése bő egy perces előnnyel ért haza, Van der Hoorn az utolsó kilométeren támadott, s mivel mindenki arra várt, hogy majd Matej Mohoric (Bahrain-Merida) felviszi a sort a hollandra, így Van der Hoorn hazaért, karrierje legnagyobb szakaszgyőzelmét szerezve. Maxime Vantomme (WB Aqua Protect-Veranclassic) lett a második, míg Sean De Bie (Veranda’s Willems-Crelan) a harmadik. Összetettben Matej Mohoric (Bahrain-Merida) vette át a vezetést.


Eközben elrajtolt a francia Tour de Limousin szakaszversenye, melyen Anthony Roux (Groupama-FDJ) nyerte az első napot Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermec) és Jeroen Meijers (Roompot-Nederlands-Loterij) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések