Országútis hírek külföldről: videózott a mobilján a Scarponit elgázoló sofőr, Valverde 2018-ban világbajnok lenne, De Plus mégsem úszta meg törés nélkül, az Alpe d’Huez is szerepet kaphat a 2018-as Tour útvonalában

E-mail  Nyomtatás
2017. október 10. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Videót nézett a mobilján a Scarponit elgázoló sofőr?

 

Diavetítéshez kattints a képre


Röviddel Michele Scarponi halálát követően az egykori kiváló kerékpáros édesapja együttérzését fejezte ki a sofőrrel szemben, hisz nagyon jól ismerte az ötvenhét esztendős fuvarost, aki elmondása szerint szörnyű lelki állapotba került. Az elsődleges információk szerint elvakította a nap, ezért nem látta az éppen edzését kezdő versenyzőt. Hat hónappal később új információk láttak napvilágot, miszerint az érintett megváltoztatta vallomását, videót nézett a mobilján, ezért nem látta a bringást. Mint ismertes 2017. április 22-én kora reggel edzés közben egy kisteherautó halálra gázolta az Astana csapatának kerékpárosát Michele Scarponit. A harminchét esztendős bringás, aki néhány nappal azelőtt szakaszt nyert az Alpok Körversenyén és csapatának kapitányaként készült a közelgő jubileumi Olasz Körversenyre a helyszínen életét vesztette. Az ügyben az anconai bíróság hamarosan megkezdi a tárgyalást.
 

Alejandro Valverde 2018-ban világbajnok lenne, kihagyja a Tourt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A minap a spanyol El Pais napilapjának nyilatkozott az idei Touron súlyos sérülést szenvedő Alejandro Valverde. A Movistar rangidős kerekese heti hétszáz kilométert teker, készen áll a visszatérésre, minél jobb formában szeretne nekivágni a 2018-as idénynek.


„Nagyon jó formában érzem magam – mondta Valverde a napilap hasábjain. – Hetente hétszáz kilométert tekerek, kimerem jelenteni, hogy visszanyertem a bukás előtti erőnlétem. Kissé türelmetlen vagyok, szeretném kipróbálni magam versenykörülmények között. Úgy volt, hogy rajthoz állok a Milánó-Torino egynaposán, de végül a csapattal közösen döntöttünk, a következő idényre készülök. Nem leszek ott a jövő évi Tour de France-on, ott vélhetően Nairo és Mikel Landa lesznek a kapitányaink. Viszont indulok a Girón és a Vueltán, na és persze a világbajnokságon, ahol egy nagyon nehéz pálya vár ránk, ami kedvez nekem, így nagy céljaim lehetnek. Elsődlegesen a klasszikusok, a Giro, a Vuelta és a világbajnokság négyesét tűzöm ki magam elé, de ha a csapatnak máshol is szüksége van rám, akkor természetesen alárendelem magam az elvárásoknak.”


Laurens De Plus csak nem úszta meg törés nélkül

 

Diavetítéshez kattints a képre


A televíziós kamerák Laurens De Plus (Quick-Step Floors) bukását örökítették meg a Sormano emelkedőjéről lefelé, ahol többen is buktak ugyanabban a kanyarban a Lombard Körversenyen. A legolcsóbban talán éppen De Plus úszta meg az esetet, aki a jobb térdét verte oda csúnyán, de hamar kiengedték a cantui kórházból. Miután átszállították Belgiumba a herentalsi kórházban ismét tüzetes vizsgálatnak vetették alá, ahol egy oldalirányú avulziós törést észleltek.


„Tartottam tőle, hogy súlyosan megsérült a térdem, de szerencsére olcsón megúsztam – így a Quick-Step Floors kerékpárosa egy friss nyilatkozatában. – Az orvosok szerint nagy szerencsém volt, sokkal rosszabbul is járhattam volna. Együtt érzek a többi versenyzővel, aki bukott, mihamarabbi felépülést kívánok nekik. Nem ez a legjobb módja a szezon lezárásának, de ez történt, most már arra összpontosítok, hogy minél hamarabb összeszedjem magam, és a lehető legjobb erőben csatlakozhassak a csapathoz a decemberi edzőtáborban.”


Vélhetően az Alpe d’Huez is szerepet kap a 2018-as Francia Körverseny útvonalában

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hivatalosan október 17-én mutatják be a 2018-as Francia Körverseny útvonalát, de napról-napra kijön egy-egy információ a penzum tekintetében. A jövő évben vélhetően előbb az Alpok felé veszi az irányt a karaván, s csak később érkeznek meg a Pireneusokhoz. A legfrissebb hírek szerint három év után visszakerülhet a legendás Alpe d’Huez az útvonalba. A verseny látványosan indul majd június 30-án, a Noirmoutier-szigetről Vendée tartományból, egy négy kilométer hosszú töltésen, a Passage du Gois-n, melyet naponta elönt a tenger. Egyelőre biztosan csak az első három szakasz útvonala – két mezőnyszakasz és egy csapatidőfutam - valamint a negyedik etap rajtállomása ismert.


Az egyik francia regionális napilap a La Voix du Nord nemrégiben arról számolt be, hogy a verseny kilencedik szakasz a Párizs-Roubaix-ról jól ismert Compiegne-ben kezdődne és Roubaix-t is érintené. Egy friss pletyka szerint Arras-ból indul majd az etap körülbelül 150 kilométert teljesítve. A hírek szerint azonban csak minimális kockaköves résszel.


A La Dauphiné újságja egy nappal később arról számolt be, hogy a tizedik szakasz érintheti a Col des Fleuries, a Côte de Romme és a Col de la Colombière emelkedőit valamint az 1,8 kilométer hosszú, kavicsos Plateau des Glières kaptatóját is. Egy nappal később Albertville, míg a tizenkettedik etap során a legendás Alpe d’Huez lehet a szakasz végállomása. Hivatalos megerősítés október 17-én.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések