Országútis hírek külföldről: véget ért a miltoni pályakerékpáros világkupa, Lovassy még a második napon bukott hatalmasat, kiváló versenyt hozott a londoni hatnapos, nem szabad leírni Nairo Quintanát

E-mail  Nyomtatás
2018. október 29. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Véget ért a miltoni pályakerékpáros világkupa, Lovassy még a második napon bukott hatalmasat

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mint arról korábban beszámoltunk a férfiak Omnium számában Lovassy Krisztiánnak szoríthattunk, aki a scratchben a tizenhetedik, a tempóversenyben tizenötödik, az eliminációs számban pedig huszadik lett. Az utolsó pontverseny során szerzett pont nélkül zárt, így végül az Omniumban a tizenkilencedik pozícióban végzett. Krisztián a selejtező versenyben hatalmas bukásba keveredett. Komoly sérülései lettek, felszakadt a szemhéja és eltört az ujja, de visszaült, és befejezte a negyedik számot is, hogy a helyezését és az érte járó UCI pontokat ne veszítse el.


A férfiak Sprintjének döntőjébe az ausztrál Matthew Glaetzer és a holland Harrie Lavreysen került be. A finálét hatalmas csatában, csak a mindent eldöntő harmadik futamot követően nyerte meg Glaetzer. A bronzcsatából a szintén holland Jeffrey Hoogland került ki győztesen.


A 120 körös, harminc kilométeres Madisonban dán győzelem született Casper van Folsach és Julius Johansen párosa révén, a második a brit, míg a harmadik az amerikai duó lett.


A hölgyek Keirin versenyét az amerikai Madalyn Godby nyerte az ausztrál Stephane Morton és a kolumbiai Martha Bayona Pineda előtt.


A brit Laura Kenny nem hagyott kérdést a női Omniumban, magabiztosan diadalmaskodott a mexikói Lizeth Salazar Vasquez és az amerikai Jennifer Valente kettősét megelőzve.


A 2018/2019-es világkupa-sorozat november 30-án Berlinben folytatódik.
 

Hatalmas csatát hozott a londoni hatnapos pályaverseny

 

Diavetítéshez kattints a képre


Remek küzdelmet hozott az idei londoni hatnapos, melynek végkimeneteléről csak az utolsó Madison szám döntött. A hatodik nap elején még úgy tűnt, hogy az ausztrálok, nevezetesen Leigh Howard és Kelland O’Brien és a német duó Roger Kluge és Theo Reinhardt küzdhet a győzelemért, bár az első helyről a hazaiak egyik párosa Chris Latham és Andy Tennant várta a rajtot, azonban elsőként estek ki az eliminációs versenyből és a fontosnak minősülő derny-t is csak az ötödik helyen zárták, így hirtelen megváltozott az esélyesek sorrendje. Végül a Madison utolsó köre döntött, melynek eredményeképpen a hatodik napot a negyedik helyről kezdő holland duó Yoeri Havik és Wim Stroetinga nyerte a versenyt a Howard-O’Brian és a Kluge-Reinhardt kettős előtt.


A sprinterek versenyében Maximilian Levy, míg a hölgyeknek rendezett állóképességi számok összetettjében Georgia Baker diadalmaskodott.


Eusebio Unzue: nem szabad leírni Nairo Quintanát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Movistar csapatvezetője Eusebio Unzue a minap elismerte, hogy a háromheteseken nehézségek egész sorával küzdött meg a csapat. 2011 óta először fordult az elő, hogy nem sikerült legalább egy nagy körverseny dobogójára felállniuk az összetett versenyt tekintve. Sokan Nairo Quintana gyenge teljesítményével magyarázzák a történteket, de Unzue megvédte csapata egyik kapitányát.


„Egyértelmű, hogy Alejandro a világbajnoki cím megszerzésével megmentette a Movistar 2018-as szezonját – így Unzue. – Eltekintve a nagy körversenyektől kiváló idényt zártunk. Carapaz negyedik helye a Girón és Marc Soler Párizs-Nizza győzelme azért említésre méltó. A Touron Mikel korai bukása, majd Nairo gyengébb formája hamar megpecsételte a sorsunk. Nairo továbbra is a mezőny egyik legjobbja, akivel számolni kell, és ezt nagyon jól tudják a riválisai is. 2019-ben egy más fajta stratégiával vágunk neki az évnek. Alejandro bebizonyította, hogy kitartó munkával egy napon elérhetjük a céljainkat.”


Rövidhírek: Mathieu Van der Poel megállíthatatlan a Superprestige sorozatban, Gino Mader nyerte a Hainani Körverseny hatodik szakaszát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ruddervoordéban folytatódott a cyclo-cross Superprestige sorozat, a regnáló Európa-bajnok Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) pedig ezúttal sem hagyott nyitott kérdéseket, könnyed magabiztossággal nyerte a versenyt Wout van Aert (Cibel-Cebon) és Toon Aerts (Telenet-Fidea) előtt. A hölgyeknél hasonlóan domináns versenyzést bemutatva szerezte meg az első helyet Marianne Vos (Waowdeals), akit ezúttal is Annemaria Worst (Steylaerts-777) követett a dobogón. A harmadik Kim van de Steene (Tarteletto-Isorex) lett.


Egyik legnehezebb szakaszával folytatódott a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny. Lingshui és Wuzishan között 193 kilométer várt a mezőnyre négy kategorizált emelkedővel, amelyek egytől egyig a táv utolsó részében kaptak helyet. A győzelemért végül egy bő tíz fős sor csatázott, ahonnan a pimaszul fiatal Gino Mader (Svájc) került ki győztesen, Guillaume Boiven (Israel Cycling Academy) és Lorenzo Rota (Bardiani-CSF) kettősét lesprintelve. Összetettben a szintén az első sorral érkező holland Raymond Kreder (Team Ukyo) vehette át a sárga trikót.

 

 





Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:



Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:





Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8






Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések