Országútis hírek külföldről: Trentin nyerte a Párizs-Tours egynaposát, Mohoric sikere Hong Kongban, Bakelants továbbra is intenzíven, várható kockaköves szektorok a 2018-as Tour de France-on

E-mail  Nyomtatás
2017. október 09. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Matteo Trentin nyerte a Párizs-Tours egynaposát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Matteo Trentin méltóképpen zárta le fantasztikus 2017-es szezonját miután megnyerte a Párizs-Tours egynaposát. A táv a szokásoknak megfelelően ezúttal sem volt rövid 234 és fél kilométer várt a karavánra. A nap szökését az utolsó harminc kilométerhez közeledve fogták meg. A címvédő Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) a lehető legrosszabbkor csúszott el egy kanyarban, aki igyekezett visszazárkózni, a csapata meg is állított hozzá néhány embert, de az utolsó két emelkedőn így sem volt esélye. A belga sor ellenben nem esett kétségbe Matteo Trentin (Quick-Step Floors) indított, akivel először csak Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) tudott menni, majd Niki Terpstra (Quick-Step Floors) is felzárkózott hozzájuk, így a Quick-Step irányította a történéseket. Terpstra vezette fel a hajrát Trentin pedig 2015 után ismét megnyerte a kiemelt kategóriás viadalt Andersen és Terpstra előtt. A Quick-Step csapatából végül négyen zártak az első tíz között.


„Ketten léptünk el a végén, de láttam, hogy Niki közeledik, ekkor kockáztattam és megpróbáltam megvárni őt – nyilatkozta a célba érkezést követően Terpstra. – Tökéletesen vezette fel a hajrát számomra, nekem már csak be kellett fejeznem a sprintet. Ez egy nagyszerű lezárása volt az elmúlt hét évnek. Köszönöm a csapatnak a rengeteg élményt, jövőre már az Orica színeiben térek vissza, de természetesen a célom a címvédés lesz.”
 

Matej Mohoric győzött az első Hong Kong-i nagydíjon

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egy húsz körös 113 kilométeres versennyel debütált az 1.1-es besorolású Sun Hung Kai Properies Hong Komg Challange egynaposa az ázsiai versenynaptárban, melyen igencsak erős mezőny gyűlt össze. Az utolsó körökre darabjaira szakadt a peloton a győzelmet végül a szlovén Matej Mohoric (UAE Team Emirates) szerezte meg az ausztrál Robbie Hucker (IsoWhey Sports-SwissWellness) és a japán Yukiya Arashiro (Japán) előtt.


Jan Bakelants továbbra is intenzív osztályon

 

Diavetítéshez kattints a képre


A televíziós kamerák Laurens De Plus (Quick-Step Floors) bukását örökítették meg a Sormano emelkedőjéről lefelé, de rajta kívül ugyanabban a kanyarban bukott Jan Bakelants (AG2R La Mondiale), Simone Petilli (UAE Team Emirates) és Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia) is a Lombard Körön. Előbbi kettő szintén a korláton túl végezte, Martinez inkább elhasalt a szakadék előtt.


A legrosszabbul Bakelants járt, akinek a bringája egy fa tetején landolt. Bakelantsnak hét bordája, az első ágyéki és a harmadik lumbális csigolyája is eltört. A belga versenyző továbbra is a comói kórház intenzív osztályán fekszik, ágyéki csigolyatörése miatt nem mozoghat, így egyelőre nincsenek információk az esetleges Belgiumba szállításáról. Egy nappal a versenyt követően a családja is megérkezett Olaszországba.


Mindössze három kockaköves szektort emlegetnek a 2018-as Tour de France kilencedik szakasza kapcsán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hivatalosan október 17-én mutatják be a 2018-as Francia Körverseny útvonalát. Sokakat lázban tart a Roubaix környékén elhaladó szakasz, ám a legfrissebb információk szerint mindössze három kilométernyi kockaköves részt terveznek. Az egyik francia regionális napilap a La Voix du Nord nemrégiben arról számolt be, hogy a verseny kilencedik szakasz a Párizs-Roubaix-ról jól ismert Compiegne-ben kezdődne és Roubaix-t is érintené. Egy friss pletyka szerint Arras-ból indul majd az etap körülbelül 150 kilométert teljesítve. A hírek szerint azonban csak minimális kockaköves résszel. A legfrissebbek szerint a Carrefour de l'Arbe (2100 méter), a Gruson (1100 méter), esetlegesen a Camphin-en-Pévèle (1800 méter) szektorai kerülhetnek be az útvonalba.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések