Országútis hírek külföldről: Sanchez nyerte a Bruno Beghelli, McLay az Eurometropole egynaposát, Simon Clarke továbbra is a Slipstream kötelékében, Van der Poel a Superprestige nyitányán sem talált ellenfélre

E-mail  Nyomtatás
2017. október 02. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Luis Leon Sanchez nyerte a GP Bruno Beghelli egynaposát, Daniel McLay sikere az Eurometropole klasszikusán

 

Diavetítéshez kattints a képre


A GP Bruno Beghelli kiemelt kategóriás egynaposával folytatódott a Lombard Körversenyre való felkészülés Olaszországban, ezúttal Monteveglio környékén körözött a karaván 196 kilométert abszolválva. A nap elején több szökevénysor is alakult, végül azonban a spanyol Luis Leon Sanchez (Astana) lépett el a legjobbkor. Az utolsó öt kilométert egyedül megtéve mindössze pár másodperc előnnyel, de hazaért, megnyerve így a versenyt a sprinterek, Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) és Elia Viviani (Sky) előtt.


Közben Belgiumban a La Louviere és Tournai között 188,6 kilométer várt a karavánra a szintén kiemelt kategóriás Tour de l’Eurometropole keretében. Ahogyan az elmúlt évben úgy ezúttal is elég nagy volt a káosz a végjátékban. Anthony Turgis (Cofidis) remek ütemben szökött, sőt már ünnepelt is, balszerencséjére azonban a célvonalon ketten is megelőzték, így a brit Daniel McLay (Fortuneo-Oscaro) nyerte a versenyt Kenny DeHaes (Wanty-Groupe Gobert) és Turgis előtt.
 

Astana fölény az Almaty Körversenyen, Laporte sikere a Vendée egynaposán

 

Diavetítéshez kattints a képre


A várakozásoknak megfelelően az Astana csapata uralta az immáron 2.1-es besorolással bíró kétszakaszos Almaty Körversenyt. A második etap során 160 és fél kilométert tett meg a mezőny, melynek végén Jakob Fuglsang (Astana) győzedelmeskedett csapattársa Alexey Lutsenko (Astana) és Colin Stüssi (Roth-Akros) ellenében. Összetettben az első szakaszt nyerő Lutsenko megőrizte előnyét, így megnyerte a viadalt.


A negyvenhatodik Tour de Vendée egynaposán bő kétszáz kilométer volt a táv, több körpályát teljesítve. Christophe Laporte (Cofidis) a legjobbkor indítva szűk fél perces előnnyel nyerte a versenyt Justin Jules (WB Veranclassic-Aqua Protect) és Fabian Lienhard (Team Vorarlberg) előtt. A versenyen rajthoz állt a luxemburgi Differdange-Losch színeiben Lovassy Krisztián és Rózsa Balázs is, de egyikőjük sem fejezte be a viadalt.


Simon Clarke 2021-ig a Slipstream kötelékében marad

 

Diavetítéshez kattints a képre


Viszonylag csendes volt a mögöttünk hagyott hétvége átigazolási szempontból, a legfontosabb hír, hogy az ausztrál Simon Clarke 2020 végéig hosszabbított a Slipstream csapatával, amely a következő szezonban, mint tudjuk EF Education First-Drapac néven szerepel.


„Nem volt számomra kérdéses, hogy meghosszabbítsam a szerződésem – mondta a bejelentést követően Clarke. – Ennél a klubnál megtaláltam azt, amit mindig is kerestem. Persze fontos volt, hogy az első osztályban maradhassunk. Az EF Education First érkezésével hosszú távra tervezhetünk, így örömmel írtam alá három évre a csapattal.”


Mathieu Van der Poel nyerte a Superprestige nyitányát is

 

Diavetítéshez kattints a képre


Miután megnyerte a 2017/2018-as cyclo-cross világkupa-sorozat első két tengerentúli állomását a Superprestige nyitányán Gietenben sem talált legyőzőre a holland Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon). Van der Poel már az első körben ellépett, s habár legnagyobb riválisa Wout Van Aert (Crelan-Charles) próbált utána menni, végül tizenöt másodperces előnnyel megnyerte a versenyt Van Aert és Laurens Sweeck (Era-Circus) előtt. A hölgyeknél Maud Kaptheijns (Crelan-Charles) bizonyult a legjobbnak, a dobogó második fokára Nikki Brammeier (Boels-Dolmans), míg a harmadikra Sophie De Boer (Breepark) állhatott fel.


Rejtett motort találtak egy kerékpárban, egy francia harmadik kategóriás versenyen

 

Diavetítéshez kattints a képre


A francia média beszámolói szerint Dordogne délnyugati részén egy harmadik kategóriás francia amatőr versenyen bukott meg egy kerékpáros, miután rejtett motort találtak a bringájában. A kerekest már egy jó ideje figyelte a Francia Doppingellenes Ügynökség miután több versenyen is a realitásoknak ellentmondva teljesített emelkedőket. A férfi kerékpárját a Saint-Michel-de-Double Grand Prix során a helyi csendőrök lefoglalták, a csalás pedig beigazolódott.


„Sajnos sokan csalhatnak az amatőr versenyek során – nyilatkozta Michel Callot a Francia Kerékpáros Szövetség elnöke. – Nem rendelkezünk olyan fejlett technikai eszközökkel, mint az UCI, így egy-egy akciót több napos előkészület előz meg.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések