Országútis hírek külföldről: Roberto Heras újabb pert nyert a 2005-ös Vuelta kapcsán, versenyeredmények a Giro árnyékában, a Hammer Series első versenyének indulói

E-mail  Nyomtatás
2017. május 09. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Roberto Heras ismét pert nyert a 2005-ös Vuelta a Espana kapcsán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mint ismeretes Roberto Herastól korábban elvették a 2005-ös Vuelta győzelmét, amit aztán egy hosszadalmas pereskedést követően visszakapott. Az ügy azonban ezzel nem zárult le ugyanis a Spanyol Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében még kártérítés is dukál, mégpedig potom 724.000 Euró. A fizetésre kötelezett a Spanyol Államkassza. Heras anno EPO-val bukott meg egy doppingvizsgálaton, azonban arra hivatkozva, hogy a mintáit nem megfelelően kezelték pert nyert, melyet követően visszakapta címét.


„A szankció a szponzorációs és a munkaszerződésem azonnali megszüntetését eredményezte – így Heras az ítélethirdetést követően. – Megfosztottak attól a lehetőségtől, hogy kerékpárosként dolgozhassak, két éves eltiltást kaptam, melyet követően már nem tértem vissza. Mindezek okán indítottunk kártérítési eljárást.”
 

Pozdnyakov nyerte az Azeri Kört, Oscar Sevilla villant Madridban, Filosi sikere a luganói egynaposon

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Giro d’Italia árnyékában is zajlanak azért kerékpárversenyek. A hatodik Azerbajdzsáni Körversenyen például a hazai Synergy Baku sora vitte a prímet, hisz Kirill Pozdnyakov a második szakaszon szerzett győzelmével az összetettet is megnyerte. A második Hermann Pernsteiner (Amplatz-BMC), míg a harmadik Oleksandr Polivoda (Kolls) lett. Az osztrák Amplatz csapatának színeiben Pelikán János is végigtekerte a hetet, csapata egyik legjobb segítőjeként szerepelve vastagon kivette a részét Pernsteiner remek szerepléséből valamint Matej Mugerli szakaszgyőzelméből is.


Közben a Madridi Körversenyt a megöregedni nem akaró Oscar Sevilla (Medellin-Inder) nyerte. Az évek óta Kolumbiában élő és versenyző immáron negyven éves kerékpáros az utolsó szakaszon elért eredményével biztosította be sikerét honfitársa Raul Alarcon (W52-FC Porto) és Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA) ellenében.


Svájcban a kiemelt kategóriás luganói egynaposon 185 kilométer várta a kerekeseket hegyes terepen. A darabjaira szakadó mezőnyből a győzelmet végül az olasz Iuri Filosi (Nippo-Vini Fantini) szerezte meg honfitársai Marco Frapporti (Androni Giocattoli) és Davide Orrico (Sangemini-MG.Kvis) előtt.


Gaviria, Gilbert, Dumoulin és Ewan is megerősítette, hogy ott lesz az első Hammer Series versenyen

 

Diavetítéshez kattints a képre


Március elején látott napvilágot a hír, hogy a tíz World Tour csapatot tömörítő Velon csoport média partnere az Infront segítségével új versenysorozatot szervez Hammer Series néven. A formátum érdekessége, hogy egyéni díjakat nem osztanak, a sorok a csapatuk sikeréért versenyeznek. A három napos megmérettetés formátuma is különleges, leginkább a közönség a sportág mellé állítását tűzte ki maga elé célként. Az első nap folyamán sprintversenyre, a második napon hegyi viadalra, míg a záró napon egyfajta csapatüldözéses versenyre kerül sor relatív rövid, hét és tizenöt kilométer közötti körpályákon. Minden verseny két óránál rövidebb lesz, így a televíziók számára is vonzó lehet. Az első két nap során a helyezési számok alapján sorolják be az öt fős csapatokat, akik aztán az utolsó versenyszámnak, az időhátrányaiknak megfelelően vághatnak neki. Nyer az a sor, aki először ér célba. Az első viadalra július 1. és 4. között a hollandiai Limburgban kerül sor.


A Velon csoport tíz csapata - BMC, Cannondale-Drapac, Orica-Scott, Lotto Soudal, Quick-Step Floors, LottoNL-Jumbo, Sky, Sunweb, Trek-Segafredo, UAE Team Emirates – mellett a Movistar és a Bahrain-Merida lesz ott a viadalon a World Tour sorozat klubjai közül, míg a pro-kontinentális sort a Roompot, a Caja Rural-Seguros RGA, az Israel Cycling Academy és a Nippo-Vini Fantini képviseli majd. A verseny szervezősége bízik benne, hogy 2018-ban már nyolc-tíz versenyt rendezhetnek a sorozat keretein belül. Ami a versenyzőket illeti immáron bizonyos, hogy Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Caleb Ewan (Orica-Scott), Tom Dumoulin (Team Sunweb) és Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) is ott lesz az első hollandiai eseményen.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések