Országútis hírek külföldről: remek magyar eredményekkel zárult az U23-as férfiak mezőnyversenye Innsbruckban, Marc Hirschi lejtmenetben nyerte meg a világbajnoki címet, Peter Sagan két évvel hosszabbított a Bora-hansgrohe csapatával (+videó)

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 29. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Remek magyar eredményekkel zárult az U23-as férfiak mezőnyversenye Innsbruckban

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U23-as férfiak versenyét 1996 óta rendezik meg az országúti világbajnokságok programjában, az azóta eltelt időszak egyik legjobb magyar eredményével zárult az innsbrucki világbajnokság ezen száma. Peák Barnabás az előkelő 31. helyen végzett 5 perc 41 másodperc hátránnyal, Valter Attila a 65. lett 11 perc 52 szekundummal elmaradva a győztes mögött, míg Dina Márton a 87. pozícióban ért célba több mint huszonegy percet kapva.


Peák 2017-ben századik lett 9 perc 16 másodperces lemaradással, idén sokat tudott előrelépni, pláne annak fényében, hogy az ő sorában – az első 42 helyezett között - rajta kívül csak az etióp Hafetab Weldu (40.) tudott célba érni kisebb kerékpáros nemzet képviseletében, mindenki más valamelyik nagy bringás ország kerékpárosa volt. Dina Márton és Valter Attila is értékelhetően fejezte be a versenyt, ezzel megkoronázva idei remek országúti teljesítményüket.
 

Marc Hirschi a svájciak első U23-as világbajnoka

 

Diavetítéshez kattints a képre


Marc Hirschi az első svájci világbajnoka az U23-as mezőnyversenynek. A jövőre már a Sunweb WorldTour sorát erősítő kerékpáros tíz kilométerre a céltól indult meg lejtmenetben minimálisan elszakadva riválisaitól. Hirschi végül magabiztos győzelmet aratott a belga Björn Lambrecht és a finn Jaakko Hanninen előtt.

 


„Erősnek és okosnak kell lenned ahhoz, hogy világbajnoki címet nyerhess – mondta Hirschi a díjátadóra várva. – Egyértelműen Björn Lambrecht voltak a legjobb erőben közöttünk, de nagyon idegesen versenyzett. Először várni akartam a sprintre, de megláttam a lehetőséget lejtmenetben, így megpróbáltam. A korábbi évek tapasztalataiból merítve a svájci csapat nagyon aktívan versenyzett, bár azt nem terveztük, hogy egyszer csak négyen leszünk az élen. Szerencsére jól jött ki a végén a lépés, nagyon boldog vagyok, hogy nyertem.”


„Kissé csalódott vagyok, hogy nem sikerült győznöm – kesergett a versenyt követően Lambrecht. – Örülnöm kell, hogy újabb érmet szereztem a belga nemzet számára, a csapatvezetés elégedett a teljesítményemmel és a klubom a Lotto-Soudal is gratulált. Én voltam a legerősebb az emelkedőn, de sajnos a lejtmenet nem az erősségem, Hirschi pedig többször is megmutatta már, hogy ő ellenben remek lefelé.”


„Örülök, hogy a legjobbakkal mérhettem össze a tudásom, akik közül nagyon sokan már profik, én ellenben még amatőr vagyok – így a bronzérmes finn Jaakko Hanninen. – Egyedül képviseltem a finn színeket, nagyon nehéz verseny volt, igyekeztem a lehető legtöbb energiát megspórolni a táv első részében. Az utolsó kör inkább már az erőről szólt, mint a taktikáról.”


Az elit hölgyek mezőnyversenyével folytatódik az országúti világbajnokság

 

Diavetítéshez kattints a képre


A világbajnokság a női elit mezőnyversennyel folytatódik, melynek távja 156,2 kilométer, 2400 méternyi szinttel. A női elit időfutamhoz hasonlóan ezt a számot is a hollandok uralhatják, Anna Van der Breggen és Annemiek Van Vleuten kettőse révén. Mellettük az ausztrál Amanda Spratt, az olasz Elisa Longo Borghini és a dél-afrikai Ashleigh Moolman nevei is kiemelendők. A magyar színeket Király Mónika képviseli. A penzum igazi nehézségei hatvan kilométer megtételét követően a Gnadenwald emelkedőjével kezdődnek, amit a körpályára beérve az Igls háromszori megmászása következik.


Peter Sagan további két évvel hosszabbított a Bora-hansgrohe csapatával

 

Diavetítéshez kattints a képre


A regnáló világbajnok Peter Sagan szerződését további két évvel meghosszabbította a Bora-hansgrohe csapata. Sagan kontraktusa a 2019-es idény végéig szólt, melyet most 2021 végéig modosítottak.


„Örülök, hogy ebben a csapatban versenyezhetek – mondta Sagan a Bora vállalatának központjában, amely nem messze található Kufsteintől, ahonnan a világbajnokság vasárnapi mezőnyversenye rajtol. – köszönettel tartozom a szponzoroknak, akik lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy ilyen nagyszerű, remek közösséget alkotó csapatunk lehet. Minden évben előre tudunk lépni, kiváló rendszert épített fel a szakvezetés.”


A Bora-hansgrohe Peter Sagan mellett Juraj Sagan, Erik Baska, Maciej Bodnar és Marcus Burghardt szerződését is meghosszabbította.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések