Országútis hírek külföldről: Peter Sagan 2022-től visszatérne a hegyikerékpározáshoz, Bradley Wiggins örülne neki, ha Victor Campenaerts megdöntené az egyórás világcsúcsát, bejelentette visszavonulását Lucas Sebastian Haedo

E-mail  Nyomtatás
2018. december 07. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Peter Sagan 2022-től visszatérne a hegyikerékpározás világába

 

Diavetítéshez kattints a képre


A holland Fiets magazin készített interjút a háromszoros világbajnok Peter Sagannal, aki a mezőnyben tapasztalható kölcsönös tisztelet hiányáról beszélt, és felvetette, hogy jelenlegi szerződése lejártát követően 2022-től visszatér a hegyikerékpározás világába. Sagan 2008-ban junior XCO világbajnok volt, de mint arra emlékezhetünk a 2016-os riói olimpián is ebben a számban állt rajthoz.


„Sajnos a mai modern mezőny már nem olyan, mint tizenöt évvel ezelőtt – mondta a Bora-hansgrohe kerékpárosa. – Gyakran egyetlen versenyző volt az egész peloton kapitánya. Ez a fajta tisztelet azonban mára eltűnt. Önzővé váltunk, mindenki csak magára gondol. Van néhány barátom a karavánban, olyan ténylegesen igazi barát, akikkel jól érzem magam. A kölcsönös tisztelet ellenben évről-évre csökken.”


A Bora-hansgrohe csapata is kiadott egy rövid nyilatkozatot az interjú megjelenését követően.


„Minden egyes szezon egyre több energiát igényel Petertől – szól a sajtóközlemény. – A vele készült interjúk mintegy nyolcvanöt százaléka ugyanarról szól, ugyanazokat a kérdéseket kapja. A kerékpárosunk teljes energiájával készül a következő szezonjára. 2021 végén eldönti, hogy folytatja-e országúton vagy esetleg visszatér a hegyikerékpározáshoz.”
 

Bradley Wiggins örülne neki, ha Victor Campenaerts megdöntené az egyórás világcsúcsát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Lotto-Soudal belga kerékpárosa, a regnáló időfutam Európa-bajnok Victor Campenaerts 2019-ben megpróbálkozik az egyórás világcsúcs megdöntésével. Az idény első felét ennek rendeli alá, így az év elején egy két hónapos namíbiai edzőtáborral kezd, hisz az afrikai ország kiváló időjárási körülményekkel kecsegtet, nem beszélve a tengerszint feletti 1800 méteren elterülő felföldjéről, ami biztosítja a magaslati körülményeket. Ezt követően a Párizs-Nizza vagy a Tirreno-Adriatico szakaszversenye következik, majd irány Mexikó, ahol újabb egy hónapot tölt el magaslaton az április közepén esedékes rekorddöntési kísérlet előtt. Az egyórás világcsúcsot jelenleg Bradley Wiggins tartja 54,526 kilométerrel, mely eredményt 2015. június 7-én érte el a londoni Lee Valley VeloParkban. A minap a Het Nieuwsblad által szervezett Crystal Bike rendezvényes Wiggins és Campenaerts szemtől szemben is megbeszélték a lehetőséget.


„Remélem, hogy Victor megdönti a rekordom – így Wiggins. – Kiváló kerékpáros és egy remek személyiség. Jót tenne a sportágnak, ha nem betonozódna be ez az eredmény, hanem az egyórás világrekord újra rivaldafénybe kerülne.”


„Büszkévé és motiválttá tesz, hogy Bradley Wiggins hisz bennem és képesnek tart arra, hogy átadjam a korábban elért rekordját a múltnak – tette hozzá Campenaerts. – Nagyon jó hallani a szavait, természetesen az elképzeléseim nem változtak, az idény első fele a rekorddöntésről fog szólni.”


Bejelentette visszavonulását Lucas Sebastian Haedo, két gyerekkel már nem lehet csodára várni

 

Diavetítéshez kattints a képre


A tengerentúlon megszűnő számos csapat – UnitedHealthcare, Silber, Jelly Belly – rengeteg kerékpáros jövőjét bizonytalanította el, hisz szemlátomást egyre nehezebb klubot találni. Az argentin Lucas Sebastian Haedo a visszavonulás mellett döntött. Lucas a Rock Racing csapatában kezdett, majd megfordult a Saxo Bank, a Cannondale, a SkyDive Dubai, a Jamis és a UnitedHealthcare színeiben is. Két Giro d’Italián és egy Vueltán is szerepelt, legnagyobb sikereként nyert szakaszt a San Luisi Körversenyen.


„Nehéz ilyenkor már csapatot találni – nyilatkozta Haedo, akinek a menedzsere ráadásul a neves Giovanni Lombardi. – Olyan ajánlataim voltak, ahol ingyen lehetett volna versenyezni, de két gyerek mellett ez már nem erről szól. A legszebb emlékeim azokhoz az évekhez köthetők, amikor a bátyámmal együtt versenyeztünk. Az volt az álmom, hogy Európában lehessek profi, és ezt elértem, tekertem Girón, Vueltán és Párizs-Roubaix-n is. Összességében elégedett vagyok a karrieremmel, de most egy új fejezete kezdődik az életemnek.”


Rövidhírek: 2019-től az összes WorldTour versenyen alkalmazzák a videóbírót, Aigle és Lausanne is Tour rajtot szeretne

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mint ismeretes Peter Sagan és Mark Cavendish a 2017-es Tour de France-on történt bukásának ürügyén a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékesei 2018-ban bevezették a videóbírót. A technikai újítás a három nagy körversenyen, az öt monumentumon és a világbajnokságon került alkalmazásra. Az UCI most hivatalosan is megerősítette, hogy 2019-től kiterjesztik a videóbíró használatát, amely így már az összes WorldTour versenyen szerepet kap.


A 2021 és 2023 közötti időszakban szeretne Svájc otthont adni egy Tour de France rajtnak, erősítette meg a pletykákat Christian Prudhomme versenyigazgató. A rajthelyszín Aigle és Lausanne környéke lenne, sőt immáron az is biztos, hogy a két város között is rendeznének egy szakaszt a Col de la Croix, a Col du Pillon, a Saanenmöser és a Col du Juanpass emelkedőinek leküzdésével.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések