Országútis hírek külföldről: Pasqualon nyerte a Coppa Sabatini egynaposát, Lappartient világbajnokságot ígért az afrikai kontinensnek, Geschke és Craven is felháborodott a szakállmizérián

E-mail  Nyomtatás
2017. szeptember 29. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Andrea Pasqualon nyerte a Coppa Sabatini egynaposát, Colbrelli dühöng

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hatvanötödik alkalommal került lebonyolításra a Coppa Sabatini egynaposa, melynek során 195,9 kilométer várta a kerekeseket. Olasz mintára, emelkedőkkel teletűzdelt körpályák nehezítették a penzumot, ám a végén mezőnyhajrá döntött. A hajrát Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert) nyerte lesprintelve honfitársait Sonny Colbrellit (Bahrain-Merida) és Francesco Gavazzit (Androni-Sidermac). A befutót követően a második helyen záró Colbrelli kifakadt, szerinte ugyanis Pasqualon ráhúzta a kormányt, így zavarta a sprintben, ki kellett volna zárni. A zsűri az eset megvizsgálását követően helyben hagyta a befutó eredményét.


„Colbrelli vezette fel a sprintet, a szélárnyékából léptem ki a lehető legjobb pillanatban – nyilatkozta Pasqualon a célba érkezést követően. – Azt állítja, hogy akadályoztam a sprintben. Azt elismerem, hogy megugrott a láncom, ami megdobta a kerékpárom, de nem akadályoztam őt. Megérdemelten nyertem meg a versenyt.”


„A zsűri úgy határozott, hogy rendben volt Pasqualon sprintje – mondta frusztráltan Colbrelli. – Rendben, elfogadom. Ő azonban tudja, hogy nem volt tiszta a verseny. Nem kért bocsánatot a célba érkezést követően, egyszerűen csak lehajtotta a fejét, ami sok mindent elárul.”
 

Pletykák szerint Lappartient az afrikai szavazatokért cserébe világbajnokságot ígért a kontinensnek

 

Diavetítéshez kattints a képre


A francia L’Equipe információi szerint máris pletykák egész sora hivatkozik arra, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség újonnan megválasztott elnöke David Lappartient az afrikai delegáltak szavazataiért cserébe odaígérte a világbajnokság rendezési jogát a kontinensnek. Az olasz La Gazette dello Sport már azt is tudni véli, hogy Dél-Afrika, Egyiptom, Tunézia és Marokkó négyese pályázna az eseményre, mellyel csupán csak annyi a gond, hogy a norvég vb is nagy mínuszokkal zárt, miközben a dél-afrikai szövetség már amúgy is csődközelben van, az észak-afrikai államok pedig az „Arab-tavasz” óta küzdenek igen nagy pénzügyi deficittel.


Simon Geschke és Dan Craven is felháborodott a Sport Vlaanderen szakállpolitikája nyomán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egyre nagyobb divatot teremt a mezőnyben az arcszőrzet, amit Peter Sagan és Simon Geschke kettősének hóbortja nagyon is jól mutat, ellenben a belga pro-kontinentális Sport Vlaanderen sportigazgatója Walter Planckaert bejelentette, hogy versenyzői 2018-ban nem viselhetnek arcszőrzetet. A hír hallatán természetesen rengeteg komment látott napvilágot, többek között a szakállviselés aggastyánjai is megszólaltak.


„A kerékpársportban vannak jóval fontosabb dolgok is, minthogy kinek milyen arcszőrzete van – vélekedett a történtekről az Israel Cycling Team kerékpárosa a szakállviselés úttörője Dan Craven. – Ha Planckaertnek ez a legnagyobb problémája, akkor igencsak nagy gondjai lehetnek. Fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és, ha ehhez szakállat kell viselnem, akkor azt fogom tenni.”


A mezőny másik ikonikus szakállviselője Simon Geshke az egyik közösségi oldalon fakadt ki, ahol megkérdezte csapatát, hogy ugye náluk nincs tervben ilyesmi. A Sunweb illetékesei megnyugtatták, hogy nem kell aggódnia, eszük ágában sincs ilyen szabályokat bevezetni.


A legfrissebb átigazolási hírek

 

Diavetítéshez kattints a képre


A fiatal amerikai tehetség Logan Owen az Axeon-Hagens Bermans sorától a jövőre már Education First-Drapac néven futó egykori Cannondale csapatához szerződött. A holland Robert De Greef a Roompot-Nederlandse Loterij soraiban kezdi meg profi karrierjét, miközben a Movistar Rafael Valls Ferri személyében egy kiváló kerekesre tett szert. A Lotto-Soudaltól távozó spanyol versenyzőt több csapat is megkörnyékezte, de végül hazája World Tour sorát választotta. A visszavonulás mellett döntött a francia Rémy Di Gregorio. A nagy tehetségként induló versenyző harminckét évesen a Delko Marseille Provence KTM csapatánál akasztja szögre cipőit. Bradley Wiggins egyik nagy felfedezettje a wales-i Scott Davies pedig a Dimension Data színeit választotta.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések