Országútis hírek külföldről: nem kizárt, hogy a Quintana-Valverde-Landa trió együtt vágjon neki a Tournak, bemutatta új mezét az EF Education First-Drapac, érdekességek a Hainani Körversenyről (+videók)

E-mail  Nyomtatás
2017. november 04. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Eusebio Unzue rendet tett, immáron mindenki támogat mindenkit a Movistar berkein belül

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Movistar csapatvezetője Eusebio Unzue legfrissebb interjújában azt sem tartja kizártnak, hogy Nairo Quintana, Alejandro Valverde és Mikel Landa együtt vágjanak neki a 2018-as Francia Körversenynek. Mint ismeretes Quintana kissé érdekesen fogadta Landát, leszögezve számára, hogy itt bizony továbbra is ő az első számú ember. Unzue gyorsan reagált, hisz vélhetően senkinek sem jó egy csapaton belüli viszály.


„Nyilvánvaló, hogy Chris Froome az a versenyző, akit le kell győznünk a jövő évi Touron. Az idei nagy körversenyeken mutatott teljesítménye lenyűgöző volt – nyilatkozta Unzue. – Van egy olyan elképzelésünk, miszerint a Nairo Quintana, Alejandro Valverde és Mikel Landa alkotta trió együtt lesz ott a jövő évi Francia Körversenyen, de a végső döntést csak Tourt megelőzően hozzuk meg.”
 

Bemutatta 2018-as szerelését az EF Education First-Drapac csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


A jövő évben már EF Education First-Drapac néven szereplő amerikai csapat is bemutatta új szerelését, mely érdekes módon leginkább a rózsaszín, fehér és a zöld kombinációban tetszeleg. Jonathan Vaughters sora egy edzőmezt is leleplezett, ahol a rózsaszínt a narancs helyettesíti.


„A csapatunk mindig is törekedett arra, hogy valami egyedivel rukkoljon elő – így Jonathan Vaughters a mez bemutatását követően. – Merész ötlettel állunk elő, de mégis igyekszünk hűek maradni a hagyományainkhoz. Amikor elkezdtünk agyalni a színeken viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy valami kirívót kell mutatnunk ahhoz, hogy kitűnjünk a többiek közül. A rózsaszín egyszerre sokkoló, de egyben figyelemfelkeltő. Úgy döntöttünk, hogy ezt a színt helyezzük a csapatunk középpontjába.”


Újabb Wilier Triestina siker a Hainani Körversenyen, Jacopo Mosca nyerte a királyszakaszt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Sanya és Wuzhishan között egy 166 és fél kilométeres penzummal folytatódott a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny, mely egyben a kínai viadal legnehezebb etapja volt. A nap elején egy tizenkilenc fős szökés alakult, melynek a későbbi szakaszgyőztes Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia) is tagja volt. Az utolsó emelkedőn darabjaira hullott mind a szökevénysor, mind a főmezőny, az öt szakaszgyőzelemnél járó sárga trikós Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) végül több mint tizennégy percet kapott, miközben az élen a hegyi pontokért dúlt hatalmas csata. A különversenyben az ausztrál Sam Crome (IsoWhey Sports-SwissWellness) került az élre. Az utolsó kilométereken akció akciót követett, végül az olasz Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia) szerezte meg a szakaszgyőzelmet a spanyol Eduard Prades (Team UKYO) és a holland Marc De Maar (Hengxiang) előtt. A mezőny egyetlen magyar kerekese Dér Zsolt (Team Vorarlberg) több mint negyedórás hátránnyal a kilencvenhatodik lett. Összetettben Mosca előnye két szakasszal a vége előtt három másodperc Prades ellenében.

 


„Hihetetlen, hogy sikerült megnyernem a szakaszt és ezzel megőrizni a sárga trikót – nyilatkozta a célba érkezést követően Mosca. – Köszönöm a csapattársaimnak és a szakmai stábnak, hogy bíztak bennem. Egy fantasztikus csapat fantasztikus hetének lehetünk a szemtanúi.”


A megbolondult kínai versenyző pumpával támadt a svájci stábra

 


Ugyancsak a Hainani Körverseny hetedik szakaszán történt, hogy a Kei Look csapatának hazai versenyzője Wang Xin bukásba keveredett, melyért a svájci csapatautót tette felelőssé. Wang azonnal felpattanva előbb a kulacsát dobta az autónak, majd elveszítve józan ítélőképességét a célba érkezést követően nekiesett a kísérőknek egyikőjüket megütve, majd egy másikra pumpával támadva. A felbőszült kerékpárost végül a helyi rendőrök fogták le. A huszonöt éves bringást a verseny zsűrije azonnali hatállyal kizárta.


„Wang Xin és a Kei Look csapata szeretne elnézést kérni a történtekért – szól a kínai csapat sajtóközleménye. – Sajnáljuk a történteket, mellyel mind a versenyt, mind a kínai kerékpársportot negatív fényben tüntettük fel.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések