Országútis hírek külföldről: Montaguti sikere az Alpok Körversenyén, az Orica változtatott elképzelésein, az UCI eltiltotta Grivkot, Savio szabadulna legnagyobb tehetségétől

E-mail  Nyomtatás
2017. április 21. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Matteo Montaguti sikere az Alpok Körversenyének negyedik etapján

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bolzano és Cles között egy 165,3 kilométeres szakasszal folytatódott a kiemelt kategóriás Alpok Körversenye. A penzum két kategorizált és számos kisebb emelkedőt tartogatott, így természetesen ezúttal is a dimbes-dombos terepet kedvelőknek kedvezett. A nap elején kialakuló szökevénycsoport három tagja, nevezetesen Hubert Dupont (AG2R La Mondiale), Stefano Pirazzi (Bardiani CSF) és Kilian Frankiny (BMC Racing) próbáltak hazaérni a táv utolsó harmadában. Pirazzi és Frankiny kettőse menekült előre, Dupont pedig próbálta utolérni őket. Az utolsó kategorizálatlan emelkedőn a kettős még mindig bő egy perces előnnyel vezetett a főmezőny maradékával szemben, azonban öt és fél kilométerre a céltól Dupont végre felért rájuk.


Ezt követően azonban hirtelenjében teljesen elfogytak, így az utolsó kilométeres kapuhoz érve bekebelezte őket a horda. A kissé hektikus befutót végül az olasz Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale) nyerte Thibaut Pinot (FDJ) és Rohan Dennis (BMC) előtt. Az összetett nem változott az utolsó szakaszt megelőzően továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet, előnye tizenhárom másodperc Pinot előtt.
 

Simon Yates mégsem lesz ott a Giro d’Italián, inkább a Tourra fókuszál

 

Diavetítéshez kattints a képre


Előzetesen arról szóltak a hírek, hogy az Orica-Scott csapata a Yates testvéreket indítja a jubileumi századik Giro d’Italián, míg Esteban Chaves pályafutása során először áll rajthoz kapitányként a Francia Körversenyen. A minap a csapat vezetősége megváltoztatta tervét, így Simon Yates mégsem lesz ott az Olasz Körön, helyette inkább Chaves első számú segítőjeként indul a Touron.


„Esteban térdsérülése késztetett arra minket, hogy változtassunk az előzetes terveinken – nyilatkozta Matt White sportigazgató. – Nem tudhatjuk, hogy a kihagyás miképp hat a teljesítményére, így szeretnénk egy másodlagos opciót is a Tourra. A Francia Körverseny az év legfontosabb viadal. Mindenféleképpen egy olyan megoldást próbáltunk találni, ami előnyös és kifizetődő a fiatal versenyzőink számára. Adam Yates lesz a kapitány a Giron, míg Esteban és Simon a Tour során szállnak harcba. Bízunk benne, hogy mindkét versenyen harcban lehetünk minimum a legjobb fiatalnak járó trikóért.”


Az UCI negyvenöt napra felfüggesztette Andriy Grivko versenyzői engedélyét

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség negyvenöt napos időtartamra felfüggesztette az ukrán Andriy Grivko versenyengedélyét a februári Dubai Körversenyen történt sportszerűtlenség okán. Mint arra emlékezhetünk az Astana kerekese az egyik oldalszeles szakasz során, csúnyán lekönyökölte a Quick-Step Floors versenyzőjét Marcel Kittelt, akinek felrepedt a szemöldöke. Grivkot akkor kizárták a versenyből, de a bringás azzal védekezett, hogy Kittel folyamatosan lökdöste, őt veszélybe sodorva így több versenyzőt is.


Gianni Savio akár év közben is pénzt csinálna kolumbiai sztárjából

 

Diavetítéshez kattints a képre


A pletykák szerint a Sky, a Bahrain-Merida és a Movistar csapata is bejelentkezett az Androni Giocattoli-Sidermac fiatal kolumbiai tehetségéért Egan Bernarért. A hírek szerint a csapatok már tárgyalásban is állnak Bernal menedzserével Giuseppe Acquadroval, aki a legtöbb Kolumbiából érkező kerékpáros útját egyengeti Európában. A történet már csak azért is érdekes mivel a kerékpársportban augusztus 1-el nyit az átigazolási piac, de egy kiskapunak köszönhetően a World Tour csapatok év közben is kivásárolhatják meglévő szerződéseikből a kisebb sorok versenyzőit. Az Andronit nem hívták meg az idei Girora, ami veszélybe sodorta a csapat jövőjét, így Gianni Savio nem zárkózik el attól, hogy eladja sora legtehetségesebb kerekesét pénzügyileg stabilizálva így csapata helyzetét.


A még mindig csak húsz esztendős Egan Bernal a San Juani Körön és a Coppi e Bartali versenyein egyaránt megnyerte a fiatalok külön versenyét, a Tirrenon csak az utolsó nap során vesztette el a fehér trikót, miközben a Giro dell Appennino és az Artigianato egynaposain is az első ötben zárt.


Ruffoni győzött a Horvát Körverseny leghosszabb szakaszán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Zadarba érkezett a Horvát Körverseny mezőnye a viadal leghosszabb szakaszán, melynek során 237 kilométer várt a kerekesekre. Az etap elején egy viszonylag nagy létszámú szökés lépett el azonban őket nem sokkal a befutót megelőzően a várakozásoknak megfelelően utolérték. Jöhetett a mezőnyhajrá, ahol teljes volt az olaszok dominanciája Nicola Ruffoni (Bardiani-CSF) győzött a hosszú sérülését követően első ízben rajthoz álló Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) és Riccardo Minali (Astana) előtt. Összetettben viszont változás történt az élen, mivel Kristijan Durasek (UAE Team Emirates) több mint két percet kapott ezen a napon, így a spanyol Jaime Roson (Caja Rural) került az élre.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések