Országútis hírek külföldről: Mollema utolsó esélye kapitányként, Cavendish köré épül a Dimension Data Tour sora, az UAE és az Astana is keretet hirdetett, Marc Biver nem menti meg a BMC csapatát

E-mail  Nyomtatás
2018. június 30. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Bauke Molleme kap még egy esélyt, hogy a Tour dobogójáért harcoljon, Mark Cavendish köré épül a Dimension Data sora

 

Diavetítéshez kattints a képre


Július 7-én Noirmoutier-En-L’lle-ben rajtol a 2018-as Tour de France, ennek kapcsán egyre több és több csapat jelenti be a versenyen rajthoz álló keretét. A Trek-Segafredo sora ezúttal is Bauke Mollema erejében bízik, aki többször végzett már kiváló helyen az összetettben, példának okán 2013-ban hatodik lett. Mollema már a nyolcadik Francia Körversenyére készül, legfőbb segítői Jasper Stuyven, Julien Bernard és Michael Gogl lehetnek, míg a sprintekben John Degenkolb kaphatja meg a lehetőséget, bár a német versenyzői is kiemelt segítség lehet a kapitánya számára, a kockaköves, pavés szakaszon.


A Trek-Segafredo Tour sora: Julien Bernard (francia), John Degenkolb (német), Koen de Kort (holland), Michael Gogl (osztrák), Tsgabu Grmay (etióp), Bauke Mollema (holland), Toms Skujins (lett) és Jasper Stuyven (belga).


Kisebb meglepetésre a dél-afrikai Dimension Data csapata szinte teljes egészében Mark Cavendish köré épül, a keret a sprintekre fókuszál, ennek kapcsán például a szökevényspecialista Stephen Cummings sem kapott helyet a sorban.


„Nyolc a sprintereknek kedvező szakaszt számoltunk az idei Tour de France-on, így erre építettük fel a keretet – mondta Douglas Ryder csapatvezető. – Az Alpokban és a Pireneusokban igyekszünk minél inkább opportunistának tűnni. Az első kilenc etap vízválasztó lehet. Egyelőre odáig tervezünk, meglátjuk, hogy ezt követően milyen egyéb célokat tűzhetünk még ki magunk elé. A Tour de France nem csak az egyik legnagyobb kerékpáros verseny, de a legnívósabb sportesemények között tartják számon, így nagyon fontos számunkra az eredményes szereplés.”


A Dimension Data Tour sora: Mark Cavendish (brit), Edvald Boasson Hagen (norvég), Mark Renshaw (ausztrál), Reinardt Janse van Rensburg (dél-afrikai), Serge Pauwels (belga), Julien Vermote (belga), Tom-Jelte Slagter (holland) és Jay Thomson (dél-afrikai).
 

Alexander Kristoff és Daniel Martin vezeti az UAE Team Emirates csapatát, Jakob Fuglsang lesz az Astana kapitánya

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az UAE Team Emirates sora két részre oszlik, Daniel Martin küzdhet az összetettért, míg Alexander Kristoff a sprintekben igyekszik majd minél eredményesebbnek mutatkozni. Martin 2017-ben az összetett hatodik helyén zárta a Francia Körversenyt, érthető módon idén is szeretne a legjobbak között végezni, álma, hogy dobogóra állhasson Párizsban.


„Amióta az UAE Team Emirates színeiben tekerek csakis a Tour de France lebeg a szemeim előtt – így Martin a keret kihirdetését követően. – Napról-napra, szakaszról-szakaszra gondolkozom, igyekszem a lehető legjobb eredménnyel előrukkolni. Két részre bontanám az idei útvonalat, az első kilenc szakaszt kis túlzással muszáj túlélni, mielőtt a hegyekbe érnénk. A Dauphiné során remek formát mutattam, kiváló előjelekkel várom a július 7-i rajtot.


Az UAE Team Emirates Tour sora: Dan Martin (ír), Alexander Kristoff (norvég), Marco Marcato (olasz), Rory Sutherland (ausztrál), Roberto Ferrari (olasz), Oliviero Troia (olasz), Darwin Atapuma (kolumbiai) és Kristijan Durasek (horvát).


A remek idényt futó Astana sora is megnevezte azt a nyolc főt, aki rajthoz állhat a 2018-as Francia Körversenyen. Jakob Fuglsang lesz a sor kapitánya, míg a sprintekben az első Tourjára készülő Magnus Cort Nielsen villoghat. A Párizs-Roubaix pavés részei miatt számos olyan kerekes is helyet kapott a keretben, akik már tavasszal is bizonyítottak, de Luis Leon Sanchez sem maradhatott ki a csapatból. Fuglsang remek formáját mi sem bizonyítja jobban, minthogy az előkelő második helyen zárta a nemrég véget ért Svájci Körversenyt.


„Nagyon érdekesnek ígérkezik a 2018-as Tour de France, kemény lesz, és kihívásokkal teli, de pont ezért várom – nyilatkozta Fuglsang. – Az útvonal kedvez nekem, bár nehézségekben ezúttal is bővelkedik.”


Az Astana Tour sora: Magnus Cort Nielsen (dán), Dmitriy Gruzdev (kazah), Jakob Fuglsang (dán), Omar Fraile (spanyol), Jesper Hansen (dán), Tanel Kangert (észt), Luis Leon Sanchez (spanyol) és Michael Valgren (dán).


Marc Biver nem menti meg a BMC csapatát, egy új projekt létrehozásán munkálkodik

 

Diavetítéshez kattints a képre


Jelen állás szerint egyre kisebb az esélye a BMC csapatának az életben maradásra. Az egyik megmentő Marc Biver lehetett volna, aki a Tag Heuer hathatós támogatását élvezi, azonban Biver kerek perec közölte, hogy őt nem érdekli a svájci-amerikai csapat sorsa, luxemburgi licenccel saját projektet szeretne életre hívni. Biver, - akinek annak idején komoly munkája volt az Astana csapatának létrehozásán valamint a Svájci Körverseny szervezéséből is rendre kiveszi a részét - Jempy Drucker, Laurent Didier és Greg van Avermaet köré építene, WorldTour, legrosszabb esetben pro-kontinentális szinten.


„Egyelőre nem mondhatok sokat az új projektről, egy azonban biztos, mégpedig, hogy nem tudom, hogy mi lesz a BMC-vel, de ez nem is az én gondom – nyilatkozta Biver az egyik luxemburgi napilap hasábjain.”


Az egyik legnagyobb német tehetség időt kér pályafutása folytatása előtt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az egyik legnagyobb német tehetség Lennard Kamna a Sunweb csapatának vezetőségével egyetértésben úgy döntött, hogy rövid szünetet iktat be pályafutásába annak érdekében, hogy hosszú távú terveit elérhesse. Kamna hirtelen, talán túlontúl is korán robbant be az elitbe, időfutamban junior világbajnok, Európa-bajnok, majd U23-as világbajnok lett. 2017-ben mindössze húsz évesen már a Sunweb profijaként ért el remek eredményeket, például az összetett ötödik helyén zárt a Tour des Fjords szakaszversenyén. Év végén rajthoz állhatott a Vuelta a Espanán is, ahol egészen a tizenhetedik etapig bírta. Az év végén pedig csapatidőfutam világbajnoki címet szerzett a Sunweb sorával. Idei szezonja ellenben nem éppen úgy alakult, mint azt várhattuk, betegségek sora szakította félbe előremenetelét, a Milánó-Sanremó óta nem is versenyzett. Az elmúlt időben számos tehetséges fiatal esett áldozatául a korai eredményeknek, az Egyesült Államok egyik legnagyobb reménysége Adrien Costa az idény elején bontotta fel szerződését a Hagens Berman-Axeon csapatával, míg néhány éve az ausztrál Campbell Flakemore egy kiváló szezont követően mindössze huszonhárom esztendősen vonult vissza.


„Tudatában vagyunk annak, hogy mindenki életében eljön az a pont, amikor hátrébb kell lépni, és el kell gondolkozni az eddigieken – szól a Sunweb sajtóközleménye. – Lennarddal együtt egy helyes döntést hoztunk annak érdekében, hogy idővel a legmagasabb szinten folytathassa karrierjét. Hosszú távra tervezünk, épp ezért nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznunk, és felesleges nyomást helyezni a versenyzőnk vállára. Folytatjuk az edzéseket, de a versenyprogram érdemi része most csak másodlagos számára.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések