Országútis hírek külföldről: McQuaid szerint az UCI az ASO nyomására cselekszik, Jean-Christophe Peraud a mechanikai dopping elleni küzdelem új vezéralakja, eredmények a manchesteri pálya világkupa első napjáról

E-mail  Nyomtatás
2017. november 11. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Pat McQuaid szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség az ASO nyomására csökkentette a versenyeken rajthoz álló mezőny létszámát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség korábbi elnöke Pat McQuaid is egyetértett azokkal, akik szerint az, hogy az UCI kilenc főről nyolcra csökkentette a nagy körversenyeken csapatonként rajthoz álló versenyzők létszámát semmivel sem fogja biztonságosabbá tenni a viadalokat.


„Az ASO egyik lételeme, hogy megpróbálja folyamatosan gyengíteni a csapatokat – így McQuaid. – Félnek attól, hogy egy napon a nagyobb klubok összefognak velük szemben. Az ASO mindig is arra törekedett, hogy csökkentse a versenyein a kerékpárosok létszámát, ám az UCI ebbe nem egyezett bele, egészen David Lappartient megválasztásáig. A CPA, azaz a Kerékpárosok Érdekképviseleti Szakszervezete ezt nem hagyta jóvá. Nem lesznek biztonságosabbak a versenyek. Egy szűk úton teljesen mindegy, hogy 170-en vagy 200-as tekernek, ha ketten ellesnek, akkor húsz-harminc embert így is, úgy is magukkal rántanak. A szabályváltoztatás legaggasztóbb következménye, hogy szinte mindenki csökkenti a keret létszámát három-négy fővel, ami összességében elég sok kerékpáros állásba kerül.”
 

Jean-Christophe Peraud lesz az UCI mechanikai dopping elleni szervezetének vezetője

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2016 végén visszavonuló Jean-Christophe Peraud-t nevezték ki a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség mechanikus dopping ellen küzdő szervezetének élére, azt követően, hogy az ellenőrzésekhez használt táblagépek többszöri megkérdőjelezése következtében Mark Barfield távozott posztjáról.


„A 2018-as idény kezdetén nyilvánosságra hozzuk azokat a módosításokat, melyeket annak érdekében hozunk, hogy ne fordulhasson elő rejtett motoros csalás a profi mezőnyben – szól David Lappertient UCI elnök sajtóközleménye. – Jean-Christophe Peraud szakmai tudása és versenyzőként elért eredményei feljogosítják őt arra, hogy a megfelelő személy legyen a szervezet élén. Egy sportág az eredményei hitelességétől függ, így nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy csalók legyenek közöttünk.”


Poros murvás részek a 2018-as Gent-Wevelgem útvonalában

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az idei év sikereire való tekintettel a 2018-as Gent-Wevelgem útvonalába is bekerülnek murvás részek, azonban jövőre már az U23-as és a női versenyen is meg kell azokkal küzdeniük a versenyzőknek. A verseny mindig is szorosan kapcsolódott a Világháborúk eseményeihez, így az egykoron elesettek előtt egyfajta adózásképpen iktatták be a murvás szektorokat. A férfiak útvonala nagyjából változatlan lesz 2018-ban is, az első 160 kilométer példának okán méterről méterre megegyezik majd a 2017-es penzummal. Mind a női mind a férfi versenyre március 25-én kerül sor.


Eredmények a manchesteri pályakerékpáros világkupa első napjáról

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lovassy Krisztián tizenkettedik helyezéséről és ezzel együtt a scratch verseny végeredményéről már szóltunk, mindemellett a női és férfi csapatsprintben, a női scratchben és az Omniumban osztottak érmeket a manchesteri pályakerékpáros világkupa első versenynapján.


A férfi csapatsprintben a Joachim Eilers, Robert Förstemann és Maximilian Levy összeállítású német trió végzett az élen, megelőzve a holland Beat Cycling Club valamint Hollandia hármasát. A női csapatsprintben szintén a németek ünnepelhettek miután Kristina Vogel és Miriam Welte duója bizonyult a legjobbnak. Itt Oroszország végzett a dobogó második, míg a kínai Holy Brother kettőse a harmadik helyen.


A női scratchben az olasz Rachele Barbieri bizonyult a legjobbnak a Hong Kong-i Qianyu Yang és a belga Jolien d’Hoore előtt.


Zárásként a női Omniumban szerették volna a hazaiak, hogy érvényesüljön a papírforma a brit Katie Archibald és az amerikai Jennifer Valente között azonban csak hat pont volt a különbség a záró pontversenyt megelőzően. Az utolsó sprint döntött, melyből a tengerentúli lány került ki győztesen.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések