Országútis hírek külföldről: Matthews nyerte a Svájci Kör harmadik etapját, Luis Leon Sanchez hosszabbított az Astana csapatával, tiltják a tárcsafékeket a spanyol bajnokságon, Porte kritikus ellenfeleivel szemben

E-mail  Nyomtatás
2017. június 13. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Michael Matthews nyerte a Svájci Kör harmadik szakaszát, összetettben is az élre állt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Menziken és Bern között egy 159,3 kilométeres szakasszal folytatódott a Svájci Körverseny, mely etap előzetesen a sprinterek csatáját vetítette elő. A nap elején egy két fős szökés alakult, melybe Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij) és Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) keveredett bele. A duó legnagyobb előnye kilenc percnél tetőzött, mintegy tizenöt kilométerre a céltól, a várakozásoknak megfelelően utolérték őket.


A Sunweb csapatának kiváló felvezetését követően Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a szakaszt Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) és John Degenkolb (Trek-Segafredo) előtt. Összetettben mivel Stefan Küng (BMC) tizenkilenc másodperces hátránnyal ért célba szintén Matthews vette át a sárga trikót, előnye tíz másodperc Tom Dumoulin (Sunweb) előtt.


„Nem éreztem magam túl jól a kisebb emelkedőkön, de annyira épp elegendő volt az erőm, hogy ne szakadjak le – így Matthews a célba érkezést követően. – A hajrá előtt extra motivációt adott az nekem, hogy Nikias és a többiek mindent megtettek a győzelmemért. Örülök, hogy sikerült nyernem, és természetesen annak is, hogy a következő szakasz során én viselhetem az összetett élen állójának járó megkülönböztető trikót.”
 

Luis Leon Sanchez hosszabbított az Astana csapatával

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kiváló spanyol kerékpáros Luis Leon Sanchez további két évvel meghosszabbította szerződését a kazah Astana csapatánál, így szinte biztos, hogy a 2019 végégig kékben teker majd. Sanchez pályafutása során négy szakaszt nyert a Tour de France-on, de győzött összetettben a Párizs-Nizzán és a Tour Down Underen is, bár az elmúlt években már inkább mint segítő tündököl.


„Örülünk, hogy sikerült megegyeznünk Luis Leonnal, hisz egy fontos láncszeme a csapatunknak – mondta a bejelentést követően Alexander Vinokourov csapatvezető. – Luis tipikusan az a kerékpáros, akire mindig tudunk építeni, remek csapatember mindamellett, hogy ő maga is képes kiugró eredmények elérésére. Nehéz időszakot éltünk át az elmúlt hónapokban, Luis azonban biztosította a csapat számára az állandóságot, kiváló teljesítményt nyújtva a Giro d’Italián.”


A spanyol nemzeti bajnokságon nem használhatnak a résztvevők tárcsaféket

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Spanyol Kerékpáros Szövetség állásfoglalása alapján nem engedélyezett a tárcsafékes kerékpárok használata a közelgő nemzeti bajnokságon. A szövetség nem nagyon eresztette bő lére indoklását, csupán annyit közölt, hogy mind a férfi, mind a női elit mezőnyversenyen tiltják a fékrendszer használatát.


Richie Porte kritikus ellenfeleivel szemben, de elégedett a Criterium du Dauphinén mutatott teljesítményével

 

Diavetítéshez kattints a képre


Azt követően, hogy napokon keresztül viselte a sárga trikót, Richie Porte az utolsó szakaszon veszítette el a versenyt a Criterium du Dauphinén. A BMC ausztrál kerékpárosa nem igazán találta a szavakat a célba érkezést követően, a minap ellenben már nyilatkozott.


„Természetesen csalódott vagyok, hogy ilyen kevéssel buktam el az összetettet – vélekedett Porte a történtekről. – Sajnos voltak olyan csapatok, akik az önmaguk sikere helyett arra mentek, hogy ne én nyerhessek. Összességében mindezek ellenére elégedett vagyok a teljesítményemmel, levontam a tanulságokat a Francia Körverseny előtt. Végig nyomás alatt tartottak, ha a csapattársaim felzárkózóban voltak, valaki rögtön támadott. Nem volt sportszerű egyesek viselkedése, nagyon várom már a Tour rajtját, igyekszem bizonyítani, de azt hiszem az utolsó szakaszon bemutatott felzárkózásomból csakis erőt meríthetek.”


Thomas De Gendt csuklósérülést szenvedett, de nincs veszélyben a Tour indulása

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Criterium du Dauphiné első szakaszának győztese, több napon keresztül viselte a sárga trikót, mígnem a várakozásoknak megfelelően a hegyek között elvesztette azt. Az utolsó szakaszon már nem állt rajthoz, mint utólag kiderült kézsérülés hátráltatta. A kórházi röntgenfelvételek alapján a csuklója teljesen meg van dagadva, legalább három hétig kötést kell viselnie, azonban ez nem akadályozza a Tourra való felkészülésben és a rajthoz állásban sem.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések