Országútis hírek külföldről: Mark Cavendish nyerte a Saitama kritériumot, bemutatta 2018-as színeit a Polartec-Kometa, újra Ausztráliában kezdi az évet Andre Greipel

E-mail  Nyomtatás
2017. november 05.
  |   Szerző: velo.hu

Mark Cavendish győzött a Saitama kritériumon

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az ASO idei utolsó nagyszabású rendezvényére került sor Japánban a Saitama kritérium versenyével. A Tour de France sztárjai mérték össze az erejüket a 3,1 kilométeres pályán, melyen tizenkilenc kört abszolváltak. Számos akció bontakozott ki, végül azonban sprintre került a sor, melyet Mark Cavendish (Dimension Data) nyert meg Fumiyuki Beppu (Trek-Segafredo) és Yusuke Hatanaka (Team Ukyo) előtt.


„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernem, szeretem Japánt, a kultúrát és a helyi embereket is – így Cavendish a versenyt követően. – Sok problémám volt ebben az évben, pályafutásom legnehezebb szezonján vagyok túl, de remekül zárul az idény. A londoni hatnaposon már kiváló formában éreztem magam, ezúttal pedig még nyernem is sikerült.”
 

Bemutatta 2018-as színeit a Polartec-Kometa csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bemutatta 2018-as szerelését az idén visszavonuló Alberto Contador valamint az egykori csapattársa Ivan Basso által vezetett Polartec-Kometa. Alberto Contador még augusztusban erősítette meg a hírt, miszerint U23-as utánpótlássora kontinentális szintre lép és hivatalosan is a Trek-Segafredo fiókcsapata lesz. Ivan Basso társaságában igyekeznek a lehető legerősebb keretet összerakni. Contador jelenlegi csapatának legjobbjai Diego Pablo Sevilla, Miguel Ángel Ballesteros, Juan Camacho és a regnáló spanyol U23-as országúti bajnok Isaac Cantón már biztosan részét képezik majd a harmadosztályú sornak. Hozzájuk érkezik az olasz U23-as bajnok Matteo Moschetti és a korosztályos Európa-bajnok a szintén olasz Michele Gazzoli. A csapat további bejelentett tagjai az osztrák Patrick Gamper, az albán Xhuliano Kamberaj és a luxemburgi Michel Ries. A vezetőség a minap a 2018-as szerelést is leleplezte.


„Nagyon motiváltak vagyunk a projekt kapcsán, ami egy hatalmas előrelépés a Contador Alapítvány életében – így Alberto Contador a sajtótájékoztatón. – Egy rendkívül fiatal sorral vágunk neki a 2018-as szezonnak, de a srácok elszántak, így bizakodva tekintünk a jövőbe. Sok munka áll előttünk, de készen állunk az első edzőtáborra.”


Három év kihagyást követően Andre Greipel újra Ausztráliában kezdi a szezont

 

Diavetítéshez kattints a képre


Andre Greipel újra Ausztráliában kezdi az évet, a Santos Tour Down Under kétszeres összetett győztese, aki tizenhat szakaszsikerével egyeduralkodó a viadalon három év kihagyást követően tér vissza a déli féltekére.


„Nagy öröm számomra, hogy visszatérhetek – mondta a Lotto-Soudal csapatának német sprintere. – Mindig jó érzés győzelmekkel kezdeni egy szezont, bízom benne, hogy Ausztrália újra hozzásegít egy sikeres évhez. A verseny egészen magas színvonalú, tökéletesen szervezett, kiváló versenytársak egész sorával. Várom, hogy újra abban a fantasztikus atmoszférában versenyezhessek, ami néhány évvel ezelőtt vett ott körül. A cél természetesen legalább egy szakaszgyőzelem megszerzése lesz.”


A 2013-ban magyar csapatban versenyző Marco Zanotti nyerte a Hainani Kör nyolcadik szakaszát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Wuzhishan és Lingshui között egy 197 kilométeres etappal folytatódott a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny. A vérbeli sprinterek esélyeit az utolsó emelkedő foszlatta szét, miután a szelekció végén egy mindössze negyvenöt fős sor maradt az élen. Az első szakaszokon brillírozók, így az öt etapgyőzelemmel büszkélkedő Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) is hátul ragadt. A szakaszgyőzelmet végül hatalmas csatában az olasz Marco Zanotti (Monkey Town) szerezte meg honfitársa Marco Maronese (Bardiani-CSF) és a lett Emils Liepins (Delko Marseille Provence KTM) előtt. A sárga trikós Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia) megjött az első sorral, így az utolsó szakaszt megelőzően megőrizte vezetését. A mezőny egyetlen magyar versenyzője Dér Zsolt (Team Vorarlberg) az ötvenhetedik helyen zárta az etapot.


„Három hónapig nem versenyeztem, így érkeztem Hainanba – mondta a célba érkezést követően a 2013-ban a magyar-olasz Utensilnord csapatában is tekerő Zanotti. – Nagyon sokat tréningeztem emelkedőkön, így ma már nem nevezném magam vérbeli sprinternek, de ez a szakasz feküdt nekem. Felemelő és egyben hihetetlen érzés nyerni egy olyan versenyen, ahol Mareczko nyeregeti a sprinteket.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések