Országútis hírek külföldről: Lovassy Krisztián egy 12. hellyel nyitott a miltoni pályakerékpáros világkupán, Alejandro Valverde nyerte a Val d’Or díjat, sokan csalódottak a 2019-es La Course versenyét illetően

E-mail  Nyomtatás
2018. október 27. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Lovassy Krisztián egy 12. hellyel nyitott a miltoni pályakerékpáros világkupán

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kanadai Miltonban folytatódik a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa sorozat. Az első napon Lovassy Krisaztián révén scratchben voltunk érdekeltek. A hatvan körös, tizenöt kilométeres versenyt körelőnnyel az ukrán Vitally Hryniv nyerte, a második a brit Oliver Wood, míg a harmadik a görög Christos Volikakis lett. Lovassy Krisztián a tizenkettedik helyen zárt.


A férfiak csapatsprintjét a hollandok nyerték nevezetesen a Nils van Thoenderdaal, Harrie Lavreysen és Jeffrey Hoogland alkotta trió. A második a szintén holland Beat Cycling Club, míg a harmadik a britek csapata lett.


A 4000 méteres csapatüldözésben ezúttal is a dán kvartett volt a legerősebb, a Casper van Folsach, Lasse Norman Hansen, Julius Johansen és Rasmus Pedersen alkotta egység magabiztosan múlta felül a brit Huub Wattbike sorát. A bronzcsatából a brit válogatott került ki győztesen.


A hölgyek scratch versenyét az orosz Alexandra Goncharova nyerte, a dobogó másik két fokára a litván Olivija Baleisyte és az amerikai Jennifer Valente állhatott fel.


A női csapatsprintben ezúttal az ausztrálok diadalmaskodtak, Kaarle McCulloch és Stephane Morton duója a német kettőst győzte le a döntőben, a harmadik helyet az orosz Gazprom-RusVelo kettőse szerezte meg.


A csapatüldözéses számot a papírformának megfelelően a brit négyes – Laura Kenny, Katie Archbold, Elinor Barker, Eleanor Dickinson – nyerte, az olaszok lettek a másodikak, míg Új-Zéland a harmadik.
 

Alejandro Valverde kapta a 2019-es Velo d’Or díjat

 

Diavetítéshez kattints a képre


A regnáló világbajnok Alejandro Valverder kapta a legnagyobb presztízzsel bíró kerékpáros kitüntetést a 2018-as Velo d’Or díjat, azaz az év versenyzőjének járó elismerést. Miguel Indurain és Alberto Contadort követően, így ő a harmadik spanyol versenyző, aki elnyerte az díjat. A Velo d’Or-t a francia Velo magazin alapította 1992-ben, a díj odaítéléséről tizenöt neves újságíró szavaz. Valverde amellett, hogy Innsbruckban világbajnoki címet szerzett, tizenhét egyéni győzelmével végig konstans teljesítményt nyújtva érdemelte ki az elismerést.


Sokan csalódottak a 2019-es La Course by Le Tour útvonalát illetően

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Franci Körverseny útvonalának bemutatását követően az ASO bejelentette a 2019-es La Course by Le Tour nő verseny penzumát is, amely sokak csalódására egy egynapos verseny lesz. Évek óta várja a sportág közönsége, hogy egy női Tour de France is napvilágra kerüljön, ám erre 2019-ben sem fog sor kerülni. A jövő évi női verseny Pau környékén egy 27 kilométeres körpályán zajlik majd, amely nagyban megegyezik a férfiak egyéni időfutamának útvonalával. A hölgyekre öt kör, azaz 135 kilométer vár. Az idei évben a La Grand Bornand tetején zárult a viadal, melyet Annemiek van Vlauten nyert hatalmas csatában legyőzve honfitársát Anna van der Breggent. A 2019-es kiírás ellenben sokkal inkább kedvez a sprintereknek vagy éppen a szökevény-specialistáknak.


Rövidhírek: John Ebsen nyerte a 2018-as Taiwan KOM viadalt, Andrea Guardini volt a leggyorsabb a Hainani Kör negyedik szakaszán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Október 26-án rendezték az idei Taiwan KOM csúcstámadást, mely az amatőr versenyek egyik legfelkapottabbja. A Taiwani Kerékpáros Szövetség által szervezett esemény az egyik legkeményebb amatőr hegyi verseny, hisz a résztvevőknek 105 kilométer alatt szó szerint a tengerszintről kell feltekerniük 3275 méter magasságba. A kezdeti kilométerektől eltekintve szinte végig emelkedik az út, melyhez hasonló hosszú mászást nem sok helyen találunk. A versenyzők csodaszép környezetben, a híres Taroko Gorge szakadékvölgyön keresztül tekerhetnek, egészen az utolsó tíz kilométerig, amely a legnagyobb kihívást tartogatja, helyenként harminc százalék feletti részekkel.


Minden évben tiszteletét teszi a viadalon néhány nagyobb nevű „profi” kerekes. Idén Laurens ten Dam (Sunweb) és Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) kettőse volt kiemelendő a férfiaknál, míg Emma Pooley és Lucy Kennedy a hölgyeknél. A férfi elit kategóriát a viadal specialistája a dán John Ebsen nyerte, a hölgyeknél pedig Lucy Kennedy diadalmaskodott.


Qionghai és Wanning között egy 142 kilométeres etappal folytatódott a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny. A penzum ezúttal is a sprintereknek kedvezett, a mezőnyhajrá során az olasz Andrea Guardini (Bardiani-CSF) bizonyult a leggyorsabbnak honfitársa Davide Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermec) és a holland André Looij (MonkeTown) előtt. Összetettben továbbra is a svájci Dylan Page vezet.

  

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések