Országútis hírek külföldről: kokaint csempészett kerékpárja vázában az egykori bringás, Geraint Thomas hasonló Tourra számít idén is, mint 2018-ban, Matteo Trentin nyerte a Valenciai Kör második szakaszát

E-mail  Nyomtatás
2019. február 08. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Kokaint csempészett kerékpárja vázában az egykori profi kolumbiai bringás

 

Diavetítéshez kattints a képre


Juan Pablo Valencia leginkább onnan lehet ismert, hogy a pro-kontinentális Team Colombia színeiben 2015-ben teljesítette a Vuelta a Espanát, ugyanabban az évben, amikor a Török Körön megnyerte a legjobb hegyimenőnek járó különversenyt. A harminc esztendősen visszavonuló kerekest a minap Montegranaróban kapcsolták le kerékpárjának vázában húsz grammnyi kokainnal. Vélhetően bejelentés alapján kapták el, hisz miután bringázni indult – valószínűleg eladásra vitte a szert – akkor ütöttek rajta. Valencia nem rendelkezett állandó lakcímmel Olaszországban, elmondása szerint barátai meghívására tartózkodott az országban. Az érintet barátok a legfrissebb információk szerint nem tudtak drogügyleteiről.
 

Geraint Thomas: Froome-al ugyanúgy megosztjuk majd a kapitányi szerepet, mint 2018-ban

 

Diavetítéshez kattints a képre


Sokáig úgy tűnt, hogy Chris Froome egyedüli kapitányként vághat neki a 2019-es Tour de France-nak, abban a reményben, hogy megszerezze pályafutása ötödik Tour-elsőségét, miközben a verseny címvédője Geraint Thomas, Egan Bernal társaságában a Giro d’Italia vezetői szerepkörét tölti be. Nos, Thomas nem várt módon közölte, hogy mégsem megy az Olasz Körre, számára a Tour címvédés a legfontosabb. Ennek kapcsán persze azonnal megindultak a találgatások, hogy vajon mekkora rivalizálás alakulhat Thomas és Froome között?


„Froome felkészülése ebben az évben egy kissé más lesz, hisz ezúttal nem megy a Giróra – mondta Thomas a Valenciai Körverseny első etapját követően. – Mindezek ellenére nem gondolom azt, hogy ne lenne esélyem megvédeni a címem. Sokat egyeztettünk Dave Brailsforddal mire mindketten beláttuk, hogy az Olasz Körverseny nem ideális számomra. Az, hogy 2018-ban megnyertem a Tourt egy olyan lökést ad, amellyel élni szeretnék. Ellenben nincs értelme nem csúcsformában rajthoz állni, hisz akkor nem lesz esélyem a győzelemre. Amennyiben a szívemre hallgatok, akkor elindulok a Girón, de, ha az eszemre, akkor ki kell hagynom az olasz versenyt. Nem hiszem, hogy rivalizálás alakulna ki köztem és Froome között, ugyanúgy megosztjuk majd a kapitányi szerepet, mint 2018-ban. ”


Matteo Trentin nyerte a Valenciai Körverseny második szakaszát, Bryan Coquard volt a leggyorsabb az Etoile de Bésseges nyitányán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alicante környékén egy 166 kilométeres etappal folytatódott a Valencia Körverseny. A penzum három kategorizált emelkedőt ugyan tartogatott, ennek ellenére a sprintereknek kedvezett. A nap szökésének nem sok esélye volt, hisz az összetett elsőséget védő Dimension Data sora végig kontroll alatt tartotta őket. A hegyi pontok többségét Diego Rubio (Burgos-BH) gyűjtötte be, így ő vehette fel a szakasz végén a különverseny megkülönböztető trikóját. Az elmenést a táv utolsó kilométerein megfogták, jöhetett a mezőnyhajrá, melyben a regnáló Európa-bajnok Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) volt a leggyorsabb megelőzve Nacer Bouhannit (Cofidis) és Ben Swift-et (Sky). Az összetett nem változott továbbra is az első szakasz győztese Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) vezet. A Valenciai Körverseny Quart de Poblet és a Chera emelkedője között az első hegyi befutós etapjával folytatódik.


Eközben elrajtolt a franciaországi Etoile de Béssegese szakaszversenye is. Az első etap 145 kilométeres távja szinte teljes egészében sík volt, így mezőnyhajrát ígért. A sprintet végül Bryan Coquard (Vital Concept-B&B Hotels) nyerte Sacha Modolo (Ef Education First) és Pierre Barbier (Natura4Ever-Roubax Lille Metropole) előtt. Összetettben szintén Coquard vezet. A viadal egy 154 kilométeres, szintén a sprintereknek kedvező szakasszal folytatódik.


Kristina Vogel: a sport mindig is az életem része marad

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kétszeres olimpiai bajnok német pályakerékpáros Kristina Vogel még 2018 júniusának végén szenvedett súlyos edzésbalesetet a cottbus-i betonkörön, miután egyszer csak a semmiből egy másik versenyző figyelmetlenül tekert fel elé, hirtelen előtte teremve. A jelenkor egyik legjobb női sprintere nagy sebességgel bukott. Vogelt mentőhelikopterrel szállították kórházba, súlyos gerinctörést szenvedett, deréktól lefelé lebénult. Az egykori kiváló versenyző továbbra is a rehabilitáció időszakát éli, próbálja nem elhagyni magát, közösségi média oldalai pörögnek, íjászkodig, de kipróbált számos más kerekesszékben űzhető sportot is. A balesete óta első ízben a tavalyi berlini pályakerékpáros világkupán térhetett vissza egy velodromba, méghozzá az esemény díszvendégeként. A tizenegyszeres világbajnok Vogel megkapta az év kerékpárosának járó elismerést. Néhány napja ismét visszalátogatott a velodromba méghozzá a berlini hatnapos miatt, ami már csak azért is lehetett furcsa számára, mivel egy éve pont ő nyerte meg a sprinterek különversenyét.


„Nagyon sok dolgot újjá kell építenem az életemben – mondta balesete óta talán az első komolyabb hangvételű nyilatkozatában a minap Vogel. – Rengeteg olyan apróság van, amire egészségesként nem is gondol az ember. Szinte az egész házat át kell alakíttatni azért, hogy tudjak közlekedni. Legalább kettő, de akár négy évbe is beletelhet, amire találok valami olyan sportot, ami boldoggá tesz. Az egész életem a mozgás körül forgott, így a sport mindig is a mindennapjaim része marad. Sok minden jár a fejemben. Szeretném kivenni a részem a közösségi életből. Rengeteg fogyatékkal élő ember van, aki bezárkózik, igyekszem segítséget nyújtani számukra. Szeretném támogatni a fiatal kerékpárosokat is, hisz mindig álmom volt, hogy egy napon az utánpótlással foglalkozhassam. Tele vagyok tervekkel, de még időre van szükségem.”


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések