Országútis hírek külföldről: Geraint Thomas Tour címvédésre készül 2019-ben, Fernando Gaviria bízik benne, hogy jó döntést hozott, harminc fős kerettel vág neki a következő idénynek az Israel Cycling Academy csapata

E-mail  Nyomtatás
2018. december 05. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Geraint Thomas: 2019 nem a legmegfelelőbb időpont a Giro d’Italia befejezetlen ügyének rendezésére

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2018-as Francia Körverseny győztese Geraint Thomas korábban már elismerte, hogy nagyon szeretne ott lenni a Giro d’Italián, de egy a BBC-nek adott interjújában leszögezte, hogy nem 2019 lesz az az év, amikor az Olasz Körversenyt helyezi a versenyprogramja középpontjába. Thomas Chris Froome oldalán a Tour címvédésért száll harcba.


„2019 nem a legmegfelelőbb időpont a Giro d’Italia befejezetlen ügyének rendezésére – mondta a Sky kerékpárosa. – Az egyes rajtszámmal fogok rajthoz állni Franciaországban, szégyen lenne, ha nem a győzelemért indulnék. Mindaddig míg nem egymás ellen harcolunk, erőt merítünk a másik energiáiból, jól működünk együtt Froome-al és ez a csapat eredményein is meglátszik.”
 

Fernando Gaviria: remélem jó döntést hoztam

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kolumbiai sprinter Fernando Gaviria sokak meglepetésére bontotta fel érvényben lévő szerződését a Quick-Step Floors csapatával és szerződött az UAE Team Emirates sorához. Gaviria megerősítette, hogy a 2019-es idényben a Tour de France lesz a legfőbb versenye, de nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy a Giro d’Italián is ott legyen.


„Egyelőre nem végleges a versenyprogramom – így Gaviria az egyik kolumbiai lap hasábjain. – A szakmai stáb azon gondolkozik, hogy elküld tíz napra a Giróra, hogy minél jobban felkészülhessek a Francia Körversenyre, de lehet, hogy ebből nem lesz semmi és inkább a Kaliforniai Körön indulok. A Quick-Step csapatánál véget ért egy korszak, épp ezért próbálkoztam máshol. Váltani akartam és az UAE Team Emirates remek lehetőséget kínált. Remélem jó döntést hoztam.”


Fernando Gaviria az argentin San Juani Körversenyen kezdi az idényt, egyelőre kérdéses, hogy a versenyprogramja miként illeszkedik majd Alexander Kristoff naptárához, aki 2019-ben nyerte a Tour Champs Elysees-i befutóját.


Harminc fős kerettel vág neki a 2019-es idénynek az Israel Cycling Academy csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


WorldTour csapatokat meghazudtoló, bő harminc fős kerettel vág neki a 2019-es idénynek a pro-kontinentális Israel Cycling Academy csapata. A harminc kerekes tizennyolc nemzetet képvisel, a cél pedig a 2019-es Tour de France egyik szabadkártyájának megszerzése. Az átigazolási szezonban érkezett Tom Van Aesbroeck, Matthias Brandle, Davide Cimolai, Rudy Barbier, Riccardo Minali, Alexander Cataford, Conor Dunne, Matteo Badiliatti és Clemet Carisey a csapathoz valamint sportigazgatóként Nicki Sörensen is csatlakozott a stábhoz.


„Hatalmas feladat előtt állunk – vélekedett Kjell Carlström csapatvezető. – Rajtunk kívül legalább még hét pro-kontinentális sor van, akik ugyanazzal a céllal vágnak neki az idénynek, remekül erősítettek és a Francia Körverseny lebeg a szemük előtt. A harminc fős keret garantálja, hogy egyszerre három helyszínen is versenyezhessünk, méghozzá a lehető legjobb esélyekkel. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen rövid idő alatt egy ennyire ütőképes csapatot sikerült építenünk. Megtisztelő számomra, hogy részese lehetek ennek a közegnek.”


Az Israel Cycling Academy 2019-es kerete: Edwin Avilla (kolumbiai), Matteo Badilatti (svájci), Rudy Barbier (francia), Guillaume Boivin (kanadai), Mattias Brandle (osztrák), Clement Carisey (francia), Alexander Cataford (kanadai), Davide Cimolai (olasz), Zak Dempster (ausztrál), Conor Dunne (ír), Nathan Earle (ausztrál), Itamar Einhorn (izraeli), Awet Gebremedhin (eritreai), Omer Goldstein (izraeli), Roy Goldstein (izraeli), Ben Hermans (belga), Sondre Holst Enger (norvég), August Jensen (norvég), Riccardo Minali (olasz), Krists Neilands (lett), Guy Niv (izraeli), Ben Perry (kanadai), Ruben Plaza (spanyol), Mihkel Raim (észt), Guy Sagiv (izraeli), Kristian Sbaragli (olasz), Hamish Schreurs (új-zélandi), Daniel Turek (cseh), Tom Van Asbroeck (belga) és Dennis Van Winden (holland).


Rövidhírek: Omar Fraile karambolozott, ő és a barátnője is megsérült, megmenekült a Drops csapata, Ramunas Navardauskas a Delko Marseille Provence színeiben folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Astana kiválósága Omar Fraile éppen Madridból tartott hazafelé, amikor autóbalesetet szenvedett. Fraile megúszta az esetet egy repedt bordával viszont a vele utazó barátnőjét műteni kellett, mivel egy csigolyája is eltört. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az eset milyen hatással lesz Fraile idénykezdetére.


A Drops csapata a Trek kiválását követően került nehéz anyagi helyzetbe, sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán életben marad-e a brit sor? Végül tulajdonképpen egyfajta közadakozásból menekültek meg, persze a költségvetés egy nagyon kis része érkezett adományként, a kampány ugyanis számos tőkeerős vállalkozó befektetési kedvét is meghozta.


Ramunas Navardauskas visszatér a gyökereihez, a 2019-es idényt a Delko Marseille Provence csapatánál tölti. A Bahrain-Merida sorától érkező kiváló litván tempómenő profi pályafutása előtt az akkor még regionális La Pomme Marseille csapatában tűnt fel.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések