Országútis hírek külföldről: Fernando Gaviria köré épül a Quick-Step dél-amerikai sora, Stevens kerékpárral folytatja Wout Van Aert csapata, bombaerős mezőnyben versenyeztek a Vas testvérek Diegemben

E-mail  Nyomtatás
2017. december 31.
  |   Szerző: velo.hu

Fernando Gaviria köré épül a Quick-Step Floors csapata Dél-Amerikában

 

Diavetítéshez kattints a képre


2015-ben a San Luisi Körversenyen kezdődött Fernando Gaviria karrierje miután több ízben is megtréfálta a nagyobb nevű sprintereket. 2018-ban is Dél-Amerikában kezdi az idényt, a San Juani Kört követően az új kolumbiai szakaszverseny a Colombia Oro y Paz következik. Csapata a Quick-Step Floors is bízik abban, hogy folytatva az elmúlt évek hagyományait ezúttal is bővelkednek majd győzelmekben. Gaviria mellett vélhetően Maximiliano Richeze, Iljo Keisse, Rémi Cavagna, Alvaro Hodeg és Jhonatan Narvaez teszik teljessé a csapatot.


„A San Juani Körverseny egy remek viadal a szezon megkezdéséhez – mondta Davide Bramati sportigazgató. – Az elmúlt években is kiváló teljesítményt nyújtottunk itt, így értelemszerűen bizakodva állunk rajthoz, szeretnénk szakaszgyőzelmekkel kezdeni az évet. Igyekeztünk a fiatalok mellé tapasztalt veteránokat tenni, Iljo Keisse és Maximiliano Richeze kettőse mindent megtesz majd azért, hogy az ifjoncok eredményesen kezdhessék a szezont.”
 

Stevens kerékpárokkal folytatja a regnáló cyclo-cross világbajnok Wout Van Aert csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hivatalosan nem reagált a Veranda’s Willems-Crelan csapata azokra a kritikákra melyeket december elején a csapat három távozó kerékpárosa Otto Vergaerde, Sander Cordeel és Gaëtan Bille fogalmaztak meg.


„Már a szezonkezdetén észrevettük, hogy nagyon gyenge minőségű vázakat kaptunk, egyszerűen nem volt elég merev a versenyzéshez, de Nick Nuyens csapatvezető egyszerűen nem vett erről tudomást – így a jövő évet már az újonnan alapított Natura4Ever-Sovac kontinentális csapatnál folytató Bille. – Nick egészen addig nem foglalkozott a problémával, amíg Wout Van Aert rajthoz nem állt az első országúti versenyén. Ekkor Wout is közölte, hogy nagy problémák vannak a bringával. A Belga Körversenyre a csapat vett négy darab használt vázat, amit korábban még Skil-Shimano csapata használt. Ezeket Timothy Dupont, Wout Van Aert, Dries De Bondt és Huub Duijn kapták meg, tehát, ha nem voltál nevesebb kerékpáros, akkor számodra semmi sem változott. Bedühödtem és vettem magamnak egy vadonatúj Felt bringát a saját pénzemből, amit tökéletesen felszereltem a csapat által használt kiegészítőkkel, ám Nuyens orrolni kezdett ezért rám és innentől kezdve már nem nagyon nevezett be egyetlen versenyre sem. Nem a Felt bringák okozták a legnagyobb problémát, hisz a piacon remek kerékpárjaik vannak, csak valami hibás szériát kaptunk, a csapatvezetés pedig semmit sem tett ennek a megoldására.”


A csapatvezető Nick Nuyens azóta sem reagált, azonban a csapat a minap sajtóközleményben tudatta, hogy 2018-ban Stevens kerékpárokkal versenyeznek majd. A regnáló cyclo-cross világbajnok Wout Van Aert és a klub további cross versenyzői csak március 1-vel váltanak.


Mathieu Van der Poel nyerte a diegemi Superprestige futamot

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2017/2018-as cyclo-cross szezon a Superprestige sorozat diegemi versenyével folytatódott, ahol a regnáló Európa-bajnok Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) újabb domináns győzelmet aratott. Pedig a holland kiválóság számára nem kezdődött túl jól a viadal, Wout Van Aert (Crelan-Charles) volt az, aki az elején ellépett, ám Van der Poel körről-körre zárkózott fel legnagyobb riválisa mögé, akit aztán nemes egyszerűséggel hagyott faképnél. Végül közel egy perces előnnyel nyerte a viadalt Van Aert és Laurens Sweeck (Era-Circus) előtt. A Superprestige összetettjében ennek ellenére továbbra is Van Aert vezet, ám előnye mindössze egyetlen pont Van der Poel előtt.


Tisztes helytállás a Vas testvérek részéről a Superprestige sorozat diegemi állomásán

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Heusden-Zolderben rendezett cyclo-cross világkupán két magyar versenyzőnek is szoríthattunk. Vas Kata Blanka mindössze tizenhat esztendősen a világ legjobbjaival mérhette össze tudását az elit hölgyek között, s nem is vallott szégyent, mindössze 6 perc 13 másodperc hátránnyal a 49. helyen zárta a versenyt. Az U19-es fiúknál Vas Balázs állhatott rajthoz, aki végül a 45. helyen zárt 4 perc 25 másodpercet kapva a győztes cseh Tomas Kopeczky mögött. Néhány nappal később a DVV Trofee soron következő futama következett, ahol sajnos Vas Kata Blanka gyomorproblémák miatt a harmadik körben feladta a versenyt, míg testvére Vas Balázs influenza miatt rajthoz sem állt saját korosztályában.


A belga napok a Superprestige diegemi versenyével zárultak. Az elit hölgyeknél bombaerős mezőny gyűlt össze, a győzelmet Sanne Cant (Bebobank-Corendon) szerezte meg Pauline Ferrand-Prevot (Bazancourt Reims) és az összetett éllovasa Maud Kaptheijns (Crelan-Charles) előtt. Mellettük ott volt a mezőnyben többek között Nikki Brammeier (Boels-Dolmans), Marianne Vos (WM3) és Alice Arzuffi (Steylaerts-Betfirst) is. A hatvanegy induló között Vas Kata Blanka végül az előkelőnek mondható 38. helyen zárt kilenc perc húsz másodperces hátránnyal.


A junior fiúk versenyét a svájci Loris Rouiller nyerte Vas Balázs öt perc negyven másodpercet kapva a 35. pozícióban zárt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések