Országútis hírek külföldről: elhunyt Michael Goolaerts, Peter Sagan, Silvan Dillier és Niki Terpstra nyilatkozatai a Párizs-Roubaix-t követően, Alejandro Valverde csapattársának ajándékozta az Klasika Primavera győzelmet (+videó)

E-mail  Nyomtatás
2018. április 09. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Elhunyt Michael Goolaerts

 

Diavetítéshez kattints a képre


Michael Goolaerts a belga pro-kontinentális Veranda’s Willems-Crelan csapatának versenyzője alig száz kilométerrel a Párizs-Roubaix rajtját követően került a földre. Egyedül esett el, az elsődleges hírek szerint szívinfarktust kapott, az egyelőre tisztázatlan, hogy a bukás következtében, vagy éppen ezen oknál fogva esett el. A belga Sporza információi szerint mintegy fél órás küzdelem árán sikerült újraéleszteni, majd mentőhelikopterrel azonnal a lille-i kórházba szállították. Életét azonban már nem tudták megmenteni az este folyamán elhunyt. A mindössze huszonhárom esztendős tehetség 2013-ban került az akkor még kontinentális Veranda’s Willems csapatához, 2016-ban egy rövid ideig a Lotto-Soudal gyakornoka volt. Legnagyobb sikereként 2016-ban szakaszt nyerte a Tour de Loir et Cher E Provost versenyén. Tehetséges egynapos menőnek tartották, idén például az előkelő kilencedik helyen zárta a Dwars door West-Vlaanderen klasszikusát. Nyugodjék békében!
 

Peter Sagan: fantasztikus érzés megnyerni a Párizs-Roubaix-t

 

Diavetítéshez kattints a képre


Peter Sagan 1981 óta első regnáló világbajnokként nyerte a Párizs-Roubaix klasszikusát. A szlovák kerekes több mint ötven kilométerrel a vége előtt támadott, s mivel nem ment utána senki könnyedén ért fel a szökevényekhez, ahol Silvan Dillier segítségével tudott tovább is menni. A roubaix-i velodromban Sagan a papírformának megfelelően győzött Dillier és Niki Terpstra előtt.


„Fantasztikus érzés megnyerni a Párizs-Roubaix-t – mondta a Bora-hansgrohe kerekese a célba érkezést követően. – Nagyon fáradt vagyok, de nem annyira, mint az elmúlt években. Ezúttal elkerültek a problémák, nem volt defektem, leszakadásom, technikai gondom, így tudtam spórolni a végére. Tökéletes pillanatban támadtam, és kitartottam a célig. Köszönöm a csapattársaimnak azt a munkát, amit értem végeztek. Daniel Oss, Marcus Burghardt, Maciej Bodnar és a testvérem is rengeteget dolgozott ezért a sikerért. A verseny előtt az volt a célom, hogy a legjobbat nyújtsam, ez pedig sikerült.”

 


Silvan Dillier 2014 után mindössze második alkalommal indult a Párizs-Roubaix-n. Szinte egész nap szökésben volt, ráadásul tudta tartani a tempót Peter Sagannal, ami egy második helyet ért számára.


„Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar visszatérhetek a kockakövekre, mivel csak az utolsó utáni pillanatban kerültem be a csapatba – így Dillier a díjátadót követően. – Sagannal nagyon szépen dolgoztunk össze, a velodromban azonban erősebb volt nálam. Vegyesek az érzéseim. Egyrészt büszke vagyok a teljesítményemre, hisz második lettem, másrészt viszont nagyon közel jártam ahhoz, hogy nyerhessek. Remélem a pályafutásom során lesz még lehetőségem a Roubaix győzelemért harcolni.”


A Quick-Step-Floors taktikája sokak számára kissé érthetetlen volt. Philippe Gilbert és Zdenek Stybar viszonylag hamar ellőtte a puskaporát, így a végére csak Niki Terpstra maradt, aki az utolsó öt kilométeren lépett el az üldözősortól ezzel megszerezve a harmadik helyet.


„Peter Sagan a lehető legjobb pillanatban indult – nyilatkozta az idei Flandriai Körverseny győztese a csapatbusznál. – Megérdemelte a győzelmet. Amikor akciózott mi éppen hátrébb helyezkedtünk, így nem volt esélyünk azonnal reagálni. Az üldözősorban megvolt a megfelelő összhang, de Peter jóval erősebb volt nálunk.”


Alejandro Valverde átadta a győzelmet csapattársának a Klasika Primavera egynaposán, Ábrók Norbert Top 20-ban a Marokkói Kör harmadik szakaszán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hatvannegyedik alkalommal dördült el a startpisztoly a Klasika Primavera de Amorebieta 1.1-es egynaposán Spanyolországban. Az összesen hat kategorizált emelkedőt tartogató 171 és fél kilométeres penzum végén két Movistar kerekes ért egyszerre célba. A versenyt Andrey Amador nyerte miután Alejandro Valverde átengedte neki az első helyet. A harmadik a kolumbiai Wilmar Paredes (Manzana Postobon) lett.


A Marokkói Körverseny első szakaszán Ábrók Norbert (Epronex-Bike Hungary) az előkelő kilencedik helyen ért célba. A második etap Fés és Khénifra között kissé más forgatókönyv szerint zajlott ugyanis egy szűk húsz fős csoport több, mint húsz perces előnnyel ért célba. Az etapgyőzelmet a francia Louis Pijourlet szerezte meg. Norbi ezen a napon a huszonegyedik lett úgymond a főmezőnnyel érkezve. A harmadik etap már sokkal inkább kedvezett a magyar sornak, Kiss Gergely egy rövid ideig tagja volt a nap szökésének, míg a marakesh-i mezőnyhajrában Ábrók a 16., Minkó Roland pedig a 22. helyen haladt át a célvonalon. A szakaszt Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) nyerte, összetettben továbbra is Pijourlet vezet, Ábrók Norbert a 27., bő húsz perces hátránnyal.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések