Országútis hírek külföldről: Chris Froome úgy érzi, minden joga megvan ahhoz, hogy ott legyen a Touron, Rigoberto Uran köré épül az EF Education First csapata, a Movistar felfüggesztette Jaime Rosont

E-mail  Nyomtatás
2018. június 29. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Chris Froome: minden jogom megvan ahhoz, hogy a Tour de France-on versenyezzek

 

Diavetítéshez kattints a képre


Chris Froome ötödik Tour de France győzelmére készül a július 7-én kezdődő, legnagyobb presztízzsel bíró országúti kerékpárversenyen, holott szalbutamol ügye még mindig folyamatban van. Nemrégiben többek között a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke David Lappartient, számos riválisa és a francia kerékpársport élő legendája Bernard Hinault is nemtetszésének adott hangot rajthoz állását illetően. Froome, aki jelenleg mindhárom nagy körverseny címvédője, határozottan kiáll mindamellett, hogy jogában van ott lenni az év legnagyobb versenyén.


„A kezdetektől fogva tartom magam ahhoz, hogy nem tettem semmi rosszat, így minden jogom megvan ahhoz, hogy a Tour de France-on versenyezzek – mondta a Sky kapitánya a minap egy videó interjújában. – Évek óta támadnak alaptalan dolgokkal, hozzászoktam már ehhez. Sokan szeretnék, ha nem állnék rajthoz a versenyen, de keményen készülők, csakis a szakaszok lebegnek a szemem előtt, nem hagyom, hogy bármi kizökkentsen.”
 

Rigoberto Uran vezeti az EF Education First-Drapac sorát, a Tour megnyerésének álmával

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kolumbiai Rigoberto Uran a 2017-es Francia Körversenyt az összetett második helyén zárta, így értelemszerűen a viadal megnyerésének álmával érkezik Franciaországba. Uran legtöbb riválisához hasonlóan viszonylag erős sort kap maga mögé, hisz Taylor Phinney, Pierre Rolland és Daniel Martinez is ott lesz a keretben.


„A Tour de France megnyerése egy egyszerű képleten alapul – így Rigoberto Uran a keret kihirdetését követően. – Júliusban kell csúcsformában lenni, méghozzá huszonegy szakaszon keresztül. Minden nap egy különálló világbajnokság. Nem csak az aszfalton, de az étkezések és a regeneráció tekintetében is a toppon kell lenni.”


„A tervünk nagyon egyszerű, szeretnénk megnyerni a versenyt – tette hozzá Jonathan Vaughters csapatvezető. – Optimisták vagyunk, hisz az elmúlt évben a második helyen végeztünk, ráadásul az idei csapatunk jóval erősebb, nem beszélve arról, hogy az útvonal is sokkal inkább kedvez Rigobertónak.”


Az EF Education First-Drapac Tour sora: Rigoberto Uran (kolumbiai), Pierre Rolland (francia), Daniel Martinez (kolumbiai), Simon Clarke (ausztrál) Sep Vanmarcke (belga), Tom Scully (új-zélandi), Taylor Phinney (amerikai) és Lawson Craddock (amerikai).


A Movistar csapata Biológiai Útlevelének anomáliái miatt függesztette fel Jaime Rosont

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az ígéretes spanyol kerékpáros Jaime Roson Biológiai Útlevelében még 2017 januárjában mutatkoztak anomáliák, amikor még a pro-kontinentális Caja Rural-Seguros RGA kerekese volt. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség erről 2018. június 27-én értesítette jelenlegi klubját a Movistar csapatát, akik azonnali hatállyal felfüggesztették versenyzőjüket a helyzet tisztázásának végégig.


„Jaime Biológiai Útlevelében 2017 januárjában merültek fel anomáliák, tehát egy évvel azt megelőzően, hogy a csapatunkhoz igazolt volna – szól a Movistar sajtóközleménye. – Amióta nálunk versenyez az egészségi állapota és az orvosi vizsgálatainak eredményei is minden előírásnak megfelelnek, azonban versenyzői jogát a helyzet tisztázásának végéig felfüggesztjük.


Geraint Thomas a brit időfutam nemzeti bajnok, Pierre Latour győzött Franciaországban

 

Diavetítéshez kattints a képre


Peák Barnabás nagy fölénnyel, 46 perc 26 másodperces idővel nyerte az elit kategória harmincnyolc kilométeres távját, ezzel megszerezve a hazai időfutam országos bajnoki címet.


Eközben Nagy-Britanniában Geraint Thomas (Sky) nagy magabiztosságot mutatva bő fél perccel győzött Harry Tanfield (Canyon-Eisberg) és Alex Dowsett (Katusha-Alpecin) előtt. Franciaországba Pierre Latour (AG2R La Mondiale) több mint két percet adott riválisainak, ezzel magára öltve a nemzeti színű trikolort. Luxemburgban Bob Jungels (Quick-Step Floors) megvédte címét, hasonlóan Ryan Mullenhez (Trek-Segafredo), aki 2017 után újfent Írország leggyorsabb egyenkénti menője lett. Lettországban Tom Skujins (Trek-Segafredo), Észtországban Tanel Kangert (Astana), míg Dániában Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg) győzött.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések