Országútis hírek külföldről: Bryan Coquard megszerezte első győzelmét a Vital Concept színeiben, lezárták a Michele Scarponi ügyében folytatott eljárást, Richie Porte egy kukoricásból köszön vissza

E-mail  Nyomtatás
2018. február 14. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Megtört a jég, Bryan Coqurad megszerezte első győzelmét új csapata a Vital Concept színeiben

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Ománi Körverseny első szakaszán Nizwa és a Sultan Qaboos University között 162 és fél kilométer vezetett. Az etap elsősorban a sprintereknek kedvezett, így mezőnyhajrára volt kilátás. A nap szökését Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen - Baloise), Pierre Luc Perichon (Fortuneo-Samsic) és Brian van Goethem (Roompot - Nederlandse Loterij) négyese alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye négy és fél percnél tetőzött, a Cofidis és a Sunweb csapatai ellenben hatalmas tempót diktálva nyolc kilométerrel a vége előtt minden szökevényt megfogtak.


Jöhetett a mezőnyhajrá, amit Bryan Coquard (Vital Concept) nyert meg ezzel számos dobogós eredményét követően első győzelmét szerezve új csapata színeiben. A második Mark Cavendish (Dimension Data), míg a harmadik Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) lett.


„Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem itt Ománban – mondta Coquard a célba érkezést követően. – Egy új csapat színeiben mindig nagyon fontos az első győzelem. Kiváló felvezetést kaptam Boeckmans és Reza káprázatos munkát végeztek, az utolsó három kilométert már kiváló pozícióból kezdtük, és a végéig sikerült is kitartanunk.”
 

Az olasz rendőrség lezárta a Michele Scarponi ügyében folytatott eljárást

 

Diavetítéshez kattints a képre


2017. április 22-én megrázta a kerékpáros társadalmat Michele Scarponi halála. A 2011-es Giro d’Italia győztesét edzés közben otthona közelében egy kisteherautó gázolta el. A harminchét esztendős bringás, aki néhány nappal azelőtt szakaszt nyert az Alpok Körversenyén és csapatának kapitányaként készült a közelgő jubileumi Olasz Körversenyre a helyszínen életét vesztette. Az olasz rendőrség a minap lezárta a kisteherautót vezető ötvennyolc éves Giuseppe Gacconi elleni eljárást miután az elkövető elhunyt. Gacconi évek óta rákkal küzdött, ám a kórság felülkerekedett rajta. A sofőr először azt vallotta, hogy a nap elvakította és nem is látta a kerékpárost, később azonban elismerte, hogy a mobilját nézte vezetés közben.


Az április 20-án kezdődő Alpok Körversenyén, az idei Tirreno-Adriatico során valamint az Olasz Körön is megemlékezéssel készülnek Michele Scarponi előtt tisztelegve.


Brian Cookson: most egy senki vagyok

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség egykori elnöke Brian Cookson, aki korábban a Brit Kerékpáros Szövetség elnöki posztját is betöltötte nem zárta ki, hogy egy napon visszatér a sportág irányítótestületébe.


„Most egy senki vagyok – fogalmazott kissé nyersen Cookson egy nemrégiben adott interjújában. – Amennyiben a sportágnak szüksége lenne rám, akkor nem zárkóznék el teljesen a visszatéréstől. Sok hasonlóság létezik a nagyvállalatok és a nemzetközi irányító testület között, ugyanakkor nagyon sok a különbség is. Azt hiszem, hogy sajnos ma a kerékpársport már inkább egy jól menő üzletnek számít.”


Sokak szerint Cookson a Sky csapatához fűződő viszonyának valamint a brit kerékpársportban korábban betöltött szerepkörének esett áldozatául. A brit szövetséget, mint ismeretes elsöpörte a szexuális zaklatások valamint a megfélemlítések sokasága, nem beszélve a Sky csapatának titokzatos csomagjairól. A hatvanhat esztendős Cookson mindezek ellenére nem akar teljesen elszakadni a sporttól a hírek szerint egy női kerékpárcsapat alapításán munkálkodik, melyhez egyelőre befektetőket keres. Cookson mindig is kettőzött figyelemmel követte a női szakág történéseit, a csapat indulását 2019-re tervezi.


Egy ausztrál mezőgazdász Richie Porte tiszteletére traktorozgatott a kukoricásban

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nem könnyű a kerékpársport napi szinten való követése egy a mezőgazdaságban dolgozó rajongónak, azonban az éjszakánként visszanézett versenyek sem vették kedvét az ausztrál Rowan Clarke-nak, aki legnagyobb kedvence Richie Porte portréját hozta létre egy kukoricásban. A Rupertswood Farm tulaja több éve tervezgeti már a képet, melynek létrehozása nyolc órát vett igénybe.


„Hatalmas rajongója vagyok Richie-nek, szeretjük a versenyeit követni a családdal, főleg amikor a Tour de France-on indul – így Clarke. – Porte egy igazi példakép, aki mindig hatalmas bátorságot és méltóságot tükröz. A kép azt ábrázolja, ahogyan a mezőnyt vezeti a Francia Körversenyen.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések