Országútis hírek külföldről: Bennett duplázott Törökországban, megdöntenék Bradley Wiggins egyórás világcsúcsát, a Trek 2019-re megszerezné Geraint Thomast, mikrocsippel a dopping ellen

E-mail  Nyomtatás
2017. október 12. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Sam Bennett duplázott Törökországban

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Török Körverseny második szakaszán Kumlica és Fethiye között egy 205 kilométeres penzummal folytatódott a viadal. A szakasz koreográfia szinte teljesen megegyezett az első nap forgatókönyvével. Onur Balkan (Törökország) és Mirco Maestri (Bardiani–CSF) alkották a nap szökését, melynek legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött. Hozzájuk zárkózott fel idővel Murilo Affonso (Soul Brasil Pro Cycling Team), de a sprinterek csapatai, amikor kellett utolérték őket. A mezőnyhajrá során ezúttal is az ír Sam Bennett (Bora-hansgrohe) bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Edward Theuns (Trek-Segafredo) és Riccardo Minali (Astana) kettősét. Összetettben természetesen továbbra is Bennett vezet.


„Nem voltunk túl jó helyen az utolsó kanyarban, de igyekeztünk tapadni a hajrát felvezető Trek csapatára – így Bennett a célba érkezést követően. – Nem hittem benne, hogy meg tudom majd előzni Theuns-t, korait nyitottam a végén, ami bejött, nagyon boldog vagyok, hisz remek formában, kiváló eredményekkel zárom a szezont.”
 

Dion Beukeboom megdöntené Bradley Wiggins egyórás világcsúcsát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az idei szezont a kontinentális Destil-Jo Piels csapatában töltő holland Dion Beukeboom bejelentkezett Bradley Wiggins egyórás világcsúcsára. Az egyéni üldözőversenyben kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes kerékpáros 2018-ban a mexikói Aguascalientesben kísérelné meg a csúcsdöntést, mely pálya 2000 méteres tengerszint feletti magassága miatt népszerű a pályakerékpárosok körében. A magasság kisebb légellenállást és nagyobb oxigénfelvételt biztosít, ami segíti a versenyzőket.


„Egyelőre nincsenek komoly illúzióim, de Wiggins nem ideális körülmények között állította fel a világcsúcsot, így látok esélyt annak a megdöntésére – nyilatkozta Beukeboom. – Az elmúlt két évben mindent megtettem azért, hogy World Tour vagy pro-kontinentális csapatban folytathassam, ami sajnos nem sikerült, így mindenféleképpen új kihívást kellett találnom épp azért, hogy ne fenekedjen meg a pályafutásom.”


A Trek-Segafredo 2019-re leigazolná Geraint Thomast

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Trek-Segafredo csapata már most komoly érdeklődést mutat a Sky kiválóságának Geraint Thomasnak az irányába. A wales-i kerékpárosnak élő szerződése van a brit sorral 2018-ra, de Luca Guercilena nem rest kivárni, hogy 2019-re megszerezhesse a versenyzőt.


„Nagyon nehéz pótolnunk azt az űrt, melyet Alberto Contador visszavonulása teremtett – így Guercilena egy a minap adott interjújában. – Nem sok hozzá hasonló kaliber van a mai mezőnyben. A szponzorainkkal való egyeztetéseket követően mindenféleképpen arra az elhatározásra jutottunk, hogy 2019-re szeretnénk egy olyan versenyzőt leigazolni, aki meghatározó szereplője lehet a nagy körversenyeknek. Több név is bekerült a kalapba, és az egyikük valóban Geraint Thomas. Persze azzal is tisztában vagyunk, hogy nagyon nehéz a Sky ajánlataival versenyezni.”


Mike Miller mikrocsippel ellenőrizné a versenyzők tisztaságát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Olimpikonok Érdekvédelmi Szövetségének vezetője Mike Miller azzal a nem mindennapi ötlettel állt elő, hogy mikrocsipet kellene ültetni a sportolókba, és azzal nyomon követni az esetleges csalókat.


„Sokan azt mondják, hogy nem szabad ezt tenni az emberekkel, de hát ugyanezt tesszük a kutyáinkkal is – vélekedett Miller. – A dopping megállításának érdekében a sportolóknak el kell fogadniuk a legújabb technológiákat. A doppingellenőrzések lényegében csak az adott időszak eredményeit vizsgálják, nem terjednek ki egy hosszabb periódusra. Egyelőre csak feldobtam egy ötletet, nézzük meg, hogy milyen reakciók érkeznek?”


Moreno Hofland győzött a Famenne Ardenne Classic viadalán, míg Nicolas Marini a Taihu Lake első mezőnyszakaszán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Belgiumban az 1.1-es besorolású Famenne Ardenne Classic keretében 195 kilométert abszolváltak a versenyzők Marche en Famenne környékén. A napot egy hat fős szökés mozgatta, majd a megfogásukat követően a Wanty-Groupe Gobert csapata akciózott, végül azonban mezőnyhajrá döntött, amit Moreno Hofland (Lotto-Soudal) nyert meg Emiel Vermuelen (Roubaix-Lille Metropole) és Maxime Vantomme (WB Veranclassic Aqua Protect) előtt.


Közben a kínai Taihu Lake első mezőnyszakaszára került sor. A mindössze 111 kilométeres körpályás etap végén az olasz Nicolas Marini (Nippo-Vini Fantini) nyerte a sprintet, a második Ryan Macanally (H&R Block), míg a harmadik Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) lett. Összetettben továbbra is a prológot nyerő Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy) vezet.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések