Országútis hírek külföldről: bemutatták a 2018-as Párizs-Nizza útvonalát, Matteo Trentin bordáját törte, Fernando Gaviria ismét bizonyítana Argentínában, Kristoffer Halvorsen tanulni utazik a Tour Down Under viadalára

E-mail  Nyomtatás
2018. január 10. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Bemutatták a 2018-as Párizs-Nizza útvonalát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A versenyt szervező ASO igyekezett úgy összeállítani a 2018-as Párizs-Nizza útvonalát, hogy a viadal végkimenetele a lehető legtovább kérdéses maradjon. A nyolc napos versenyre március 4. és 11. között kerül sor összesen huszonhét kategorizált emelkedővel. Az első szakasz Chatou-ból indulván mindössze 135 kilométert tartogat. A sprintereknek kedvező szakaszokat követően a negyedik etap egyenkéntijére kerül sor La Fouillouse és Saint-Étienne között; a táv 18,4 kilométer. Ezt követően négy kőkemény hegyi etap következik. Az ötödik szakasz bemelegítő jellege után, a hatodik etap során hat, míg a hetedik, királyszakaszon öt kategorizált emelkedő várja a karavánt mindkét esetben hegyi befutóval. Természetesen az elmúlt évekhez hasonlóan a záró nizzai körözés sem lesz egyszerű a maga szintén hat emelkedőjével. A prezentáción azt is megerősítették, hogy az ASO bizonyos viadalainak az előző év végén visszavonuló Thomas Voeckler lesz a nagykövete.


„Az egyenkénti időfutamot követően kezdődnek csak a valódi kihívások a kerekesek számára – hangzott el a verseny prezentációján. – A hetedik szakasz utolsó tizenhat kilométere egy eddig ismeretlen emelkedő lesz a La Colmiane üdülőhelyéhez. Természetesen bízunk abban, hogy a viadal végkimenetele ezúttal is csak az utolsó nizzai körözés alkalmával dől el. A Párizs-Nizza ismét az a verseny lesz, ahol minden egyes másodperc számít.”


A 2018-as Párizs-Nizza szakaszai:


1. szakasz, március 4. Chatou - Meudon, 135 km
2. szakasz, március 5.Orsonville- Vierzon, 187 km
3. szakasz, március 6. Bourges to Châtel - Guyon, 210 km
4. szakasz, március 7. La Fouillouse - Saint-Étienne, 18.4 km (egyenkénti időfutam)
5. szakasz, március 8. Salon-de-Provence - Sisteron, 163.5 km
6. szakasz, március 9. Sisteron - Vence, 188 km
7. szakasz, március 10. Nice - Valdeblore La Colmiane, 175 km
8. szakasz, március 11. Nice - Nice, 110 km
 

Csúszik Matteo Trentin szezonrajtja, bordáját törte

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kiváló 2017-es idényt záró Matteo Trentin az átigazolási időszakban a Quick-Step Floors sorától az ausztrál Mitchelton-Scott csapatához szerződött, ellenben bemutatkozása egyelőre várat magára miután egy edzésen bukva bordáját törte.


„Éppen a hegyekben készültem, amikor megcsúsztam és nekicsapódtam egy kőfalnak – ecsetelte a történteket Trentin. – Miután felálltam nem volt rajtam szinte egyetlen karcolás sem, de nehezemre esett levegőt venni, így inkább kórházba mentem. Eltört egy bordám, így sajnos pihenőre kényszerülök. Köszönöm az edzéstársaimnak, Philippe Gilbertnek és Amael Moinardnak a segítséget.”


Fernando Gaviria: bízom benne, hogy folytathatom a dél-amerikai remeklésem

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Quick-Step Floors sprintere Fernando Gaviria szeret Argentínában versenyezni, hisz pályafutása első nagy győzelmeit is ott szerezte, de a tavalyi évben sem adta két szakaszgyőzelemnél alább San Juanban. Marcel Kittel távozását követően Gaviria bízik abban, hogy felülmúlhatja az egy szezonban aratott tizennégy győzelmét, valamint, hogy bemutatkozhat a Tour de France-on.


„Mindig különleges érzés számomra Argentínában rajthoz állni, hisz 2015-ben éppen az itt mutatott remek teljesítményem alapján kaptam szerződést a Quick-Step csapatától – így Gaviria egy a minap adott interjújában. – A San Juani Körverseny egy tökéletes megmérettetés ahhoz, hogy nekivágjunk az új idénynek. Szép a táj, jó a fogadtatás és a szurkolók is nagyszerűek. 2018-ban elsődlegesen az a legfőbb célom, hogy az eddig megkezdett ütemben fejlődhessek tovább. Az előző idény magabiztosságot és motivációt ad számomra. Nem könnyű egyetlen versenyt sem megnyerni a kerékpársportban, tökéletes felkészülés és egy remek csapat szükségeltetik mindehhez. Keményen készültem az alapozási időszakban, szeretnék győzelmekkel kezdeni Argentínában, bízom benne, hogy folytathatom a dél-amerikai remeklésem.”


Kristoffer Halvorsen: tanulni utazom a Tour Down Underre

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2016-os idény U23-as világbajnoka a norvég Kristoffer Halvorsen izgatottan készül a World Tour sorozatban való debütálására. A Sky fiatal kerékpárosa tanulni utazik a Tour Down Underre.


„A legfontosabb dolog az első profi idényemben a tanulás lesz – nyilatkozta a Sky weblapján a még mindig csak huszonegy esztendős norvég sprinter. – Igyekszem segíteni a csapatot annak a reményében, hogy eredményesek lehessünk. Sohasem voltam még Ausztráliában, így nagyon várom már, hogy megismerhessem az országot. Az időjárás remek, a szakaszok nem túl hosszúak, egy-kettő még fekszik is nekem. Nem sokat töprengtem a Sky ajánlatán. Már 2016 végén meghívtak egy edzőtáborba, ahol lenyűgözött az őket körülvevő profizmus. Mivel korábban is sok norvég megfordult már a keretben, így nem lesz nehéz dolgom a beilleszkedéssel.”


„Kristoffer egy céltudatos fiatal siheder, aki idővel jó kerékpárossá szeretne válni és ennek érdekében tudja, hogy mit kell tennie – tette hozzá Gabriel Rasch a Sky egyik sportigazgatója. – Az a feladatunk, hogy gondoskodjunk róla, előteremtsünk számára minden lehetőséget a fejlődéshez. Évről-évre gondolkodik, így tudja, hogy az első idényben még nem az a célja, hogy versenyeket nyerjen.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések