Országútis hírek külföldről: bemutatta jövő évi mezeit a Trek-Segafredo női és férfi sora, egy női Tour de France és egy Párizs-Roubaix létrehozásán munkálkodik az ASO és az UCI, Fabio Aru a jövő évi Giro útvonaláról

E-mail  Nyomtatás
2018. november 03. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Bemutatta női és férfi csapatainak jövő évi mezeit a Trek-Segafredo

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lizzie Deignan, John Degenkolb és Koen De Kort főszereplésével mutatta be jövő évi mezeit a Trek-Segafredo csapata. A férfi sor fekete-piros-fehér színkombinációban pompázhat, míg az újonnan alakuló, bombaerős nevekből álló női csapatot egy kék-fehér szereléssel lepte meg az olasz Santini.


„Cégünk számára mindig is kiemelt jelentőséggel bírt a profi csapatok ruházattal való ellátása – mondta Monica Santini a vállalat vezérigazgatója. – A versenyzők igényei és az ehhez kapcsolódó technikai megoldások kihívások elé állítják a tervezőinket, amely minden eddiginél magasabb szintre emeli a Santini nevet.”


A Trek idén júliusban jelentette be, hogy a férfi csapat mellett 2019-től egy női sort is útjára indít, melyben olyan kerékpárosok kapnak helyet, mint az anyai örömök után visszatérő Lizzie Deignan, Lotta Lepistö, Elisa Longo Borghini, Ellen van Dijk vagy éppen Trixi Worrack.


„Nagyon tetszenek a mezek, alig várom már, hogy végre elkezdhessek bennük edzeni – nyilatkozta Deignan utalva arra, hogy egy foszforeszkáló edzőmezt is kapnak a versenyzők, a biztonságos edzések végett. – A Santini szakemberei nagyszerű munkát végeztek, stílusos szereléseket kaptunk.”
 

Egy női Tour de France és egy Párizs-Roubaix létrehozásán munkálkodik a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke David Lappertient egyeztetésbe kezdett az ASO illetékeseivel egy női Tour de France illetve egy Párizs-Roubaix megrendezéséről. Lappartient a londoni Rouleur Classic kiállításon beszélt a tervekről.


„Az ASO-val való első egyeztetés alkalmával nyíltan beszéltem, elmondtam, hogy a kerékpársport első számú versenyszervezőjeként felelőséget kell vállalniuk a női kerékpársport felzárkóztatásáért. – így Lappartient. – Elsőként a Párizs-Roubaix ötletét vetettem fel, amelyre pozitív választ kaptam, nem elsietve, talán 2020-ban tető alá is lehetne hozni ezt a viadalt. Tudom, hogy a női Tour de France kapcsán a logisztikai problémák okozzák a legfőbb fejtörést, de egy tíz napos női Francia Kör is üde színfoltja lehetne a versenynaptárnak. Ráadásul ez a két viadal a média érdeklődését is sokkal inkább a női versenyek irányába mozdíthatná.”


Fabio Aru szerint nagyon sok múlhat a jövő évi Giro első egyenkéntijén

 

Diavetítéshez kattints a képre


Fabio Aru arra figyelmezteti versenyzőtársait, hogy ne becsüljék alá a jövő évi Giro első bolognai egyenkéntijét, ugyanis a San Luca emelkedője akár döntő jelentőséggel is bírhat. A 2019-es Olasz Körverseny május 11-én Bologna és Santuario della Madonna di San Luca között egy 8,2 kilométeres időfutammal kezdődik, amely penzum utolsó két kilométere emelkedik, ráadásul nem is akárhogyan, a mindent eldöntő kilométer bizonyos részei a tizenhat százalékot is elérik.


„Nem szabad könnyedén venni a Giro első szakaszát – nyilatkozta Aru a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Akár egy-másfél percet is lehet itt veszíteni, ami nagyban befolyásolhatja az összetett végkimenetelét. Érdekes lesz, hisz úgy kell nekivágnod ennek a három hétnek, hogy azonnal a legjobb formádat hozd. Nagyon megakadt a szemem a tizenhatodik szakaszon, Lovere és Ponte di Legno között 5700 méternyi szint vár ránk kőkemény emelkedőkkel. Amikor 500 méter is versenyeket dönthet el, akkor mit szóljunk több mint 5000 méternyi emelkedéshez. Vélhetően Argentínában kezdem a 2019-es évet. Sokat erősödött a holtszezonban az UAE Team Emirates csapata, ami nagy nyomást helyez ránk, hisz most már nem kereshetünk kifogásokat, hoznunk kell az eredményeket.”


Az UCI és az Egyesült Államok Kerékpáros Szövetsége szerint sem volt szabálytalan Rachel McKinnon masters világbajnoki győzelme

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nemrégiben mi is hírt adtunk róla, hogy a kanadai Rachel McKinnon nyerte a Masters pályakerékpáros világbajnokság 35 és 39 év közötti korcsoportjának női Sprint számát, ezzel hatalmas felháborodást keltve, mivel McKinnon férfiként látta meg a napvilágot. Számos résztvevő csalást kiállt. McKinnon az első transznemű, aki aranyérmet szerzett egy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség égisze alá tartozó versenyen. McKinnon ráadásul a negyeddöntőben 11.92-es idejével világcsúcsot döntött. Csupán néhányan gratuláltak neki, ők ellenben egy hihetetlen és történelmi tettnek titulálták sikerét. McKinnon azzal válaszolt, hogy sokkal nehezebb a dolga, hisz a tesztoszteron szintjét az átlagosnál jóval alacsonyabb értéken kell tartani, ráadásul nem érti a kritikákat sem, mivel több versenyzővel is baráti a viszonya. Rachel McKinnon egyébkén filozófiából doktorált, s mind a mai napig tanulmányokat publikál a nemi hovatartozás kérdéskörében.


Az üggyel kapcsolatosan a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség és az Egyesült Államok Kerékpáros Szövetsége is kiadta állásfoglalását, melyekben megtalálható, hogy a kanadai bajnoknő minden szabálynak megfelelt ahhoz, hogy nőként vehessen részt a világbajnokságon.

 





Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:



Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:





Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8






Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések