Országútis hírek külföldről: bemutatta 2019-es mezét az EF Education First, Philippe Gilbert számára a monumentumok még mindig hatalmas motivációt adnak, Luke Durbridge is a tavaszi versenyekre helyezi a legfőbb hangsúlyt (+videó)

E-mail  Nyomtatás
2019. január 12. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Utolsóként az EF Education First mezéről is lehullt a lepel

 

Diavetítéshez kattints a képre


Két év után visszatért a sportág elitjébe a brit Rapha ruházati márka, amely nem csak a kerékpáros mezek készítésében jeleskedik, de számos marketingtevékenységbe is bekapcsolódik. A céget 2004-ben Simon Mottram alapította. Éveken keresztül volt a Sky ruházati partnere, miközben egy kontinentális csapatot is működtetett. 2016 végén bontották fel szerződésüket a brit sztárcsapattal, azóta leginkább a női vonalon megtalálhatók, mint a Canyon-SRAM partnerei. A céget 2017-ben megvásárolta a Walmart tulajdonosa Sam Walton. A Rapha érkezése nem érte váratlanul a sort, hisz Tom Southam sportigazgató pályafutását épp a Rapha kontinentális csapatában zárta 2011-ben. Stílusosan utolsóként mutatta be 2019-es szerelését az amerikai EF Education First sora. A mez rózsaszín és kék színkombinációban pompázik, egyértelműen eltér az úgymond átlagos megjelenéstől, így üde színfoltja lesz a 2019-es mezőnynek.


„Mindenféleképpen szerettünk volna egy olyan mezt alkotni, amely kitűnik a mezőnyben – így a Rapha sajtóközleményében. – Azt hiszem elértük a célunkat, hisz az EF Education First kerékpárosai mindig jól kivehetőek lesznek a pelotonban. A szerelést a versenyzők szabad szelleme, egyedisége és stílusa inspirálta.”


Az EF Education First csapat huszonhét versenyzővel vág neki a 2019-es idénynek, kiemelendő nevek Rigoberto Uran, Michael Woods, Tejay Van Garderen és Sep Vanmarcke.

 


Az EF Education First 2019-es kerete: Sean Bennett (amerikai), Alberto Bettiol (olasz), Matti Breschel (dán), Nathan Brown (amerikai), Jonathan Caicedo (ecuadori), Hugh Carthy (brit), Simon Clarke (ausztrál), Lawson Craddock (amerikai), Mitchell Docker (ausztrál), Joseph Dombrowski (amerikai), Moreno Hofland (holland), Alex Howes (amerikai), Tanel Kangert (észt), Sebastian Langeveld (holland), Daniel Felipe Martinez (kolumbiai), Daniel McLay (brit), Sacha Modolo (olasz), Lachlan Morton (ausztrál), Logan Owen (amerikai), Taylor Phinney (amerikai), Tom Scully (új-zélandi), Rigoberto Uran (kolumbiai), Julius Van den Berg (holland), Tejay Van Garderen (amerikai), Sep Vanmarcke (belga), James Whelan (ausztrál) és Michael Woods (kanadai).
 

Philippe Gilbert: az öt monumentum megnyerése még mindig hatalmas motivációt ad

 

Diavetítéshez kattints a képre


A harminchat esztendős Philippe Gilbert tizenhetedik profi idényét kezdi 2019-ben, ám céljai változatlanok, továbbra is a tavaszi klasszikusokra helyezi a legfőbb hangsúlyt. Elsősorban az öt nagy monumentum – Milánó-Sanremo, Flandriai Körverseny, Párizs-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, Lombard Körverseny – az ami vonzza, hisz ezek közül hármat korábban már volt szerencséje megnyerni.


„A Milánó-Sanremo megnyerése az elsődleges célom ebben a szezonban – mondta Gilbert, akinek már csak a La Primavera és a Párizs-Roubaix diadal hiányzik a karrierjéből. – Ezeken a versenyeken minden apróság számít. Sokat tanulok még ebben a korban is, például, hogy minden egyes kulacsot fel kell venned, még akkor is, ha nincs rá szükséged, mert ha verseny közben elhagyod, akkor hiába keresed a helyén. Persze a klasszikusok mellett a Francia Körversenyt sem vehetem félvállról, hisz a hazámban, Belgiumban kezdődik a 2019-es viadal. Na és persze ott van még a világbajnokság, amelynek a pályája szintén kedvez nekem. Szerencsésnek érzem magam, hogy a hobbim lehet a munkám és ezért még fizetnek is. Vannak emberek, akik ötven éven át dolgoznak valahol, közben meg nem is szeretik azt, amivel foglalkoznak.”


Luke Durbridge: a Flandriai Kör és a Párizs-Roubaix lebeg a szemeim előtt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az újdonsült ausztrál időfutambajnok Luke Durbridge is a tavaszi klasszikusokat helyezi előtérbe, bár első versenyén mindent megtesz majd azért, hogy hozzásegítse csapattársát Daryl Impey-t a Tour Down Under címvédéshez.


„Igazából nem gondoltam, hogy nyerhetek – mondta még az országos bajnokság egyenkéntijét követően Durbridge. – Tudtam, hogy jó időt megyek, de nem hittem volna, hogy legyőzöm Rohant. Nagyon készülök a klasszikusokra. Tavaly sajnos egy bukás miatt nem volt tökéletes a formám, az a minimális erőveszteség pedig rengeteget számít ezeken a versenyeken. Csalódásként éltem meg a tavaszt, pedig egyre jobb és jobb eredményekkel rukkoltam ki a klasszikusokon. Érthető, hogy ezúttal szeretnék bizonyítani. A Flandriai Kör és a Párizs-Roubaix lebeg a szemeim előtt.”


Rövidhírek: Amanda Spratt nyerte a női Tour Down Under második szakaszát, Domenico Pozzovivo több mint hetven kilométer/órás sebességgel bukott edzés közben

 

Diavetítéshez kattints a képre


A női Tour Down Under második versenynapjának angastoni emelkedős befutóján kiosztásra kerültek azok a bizonyos másodpercek. A legjobban a hazai Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) bírta a végét, aki így bejelentkezett az összetett győzelemre, hisz közel negyven másodperces előnnyel ért célba csapattársa Lucy Kennedy (Mitchelton-Scott) és az amerikai Kristabel Doebel-Hickok (Rally-UHC) előtt.


A Tour Down Underre készülő Domenico Pozzovivo edzés közben bukott hatalmasat Adelaide közelében. A Bahrain-Merida kerekese motoros felvezetéssel éppen lejtmenetben haladt, amikor egy úthiba megdobta és a bal oldalára esett több mint hetven kilométer/órás sebességgel. Szerencsére horzsolásokkal megúszta, így ott lehet az év első WorldTour versenyén. 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések