Országútis hírek külföldről: Bassons kapta el a rejtett motort használó kerékpárost, végleges a Trek kerete, McLay az EF Education First-Drapac színeiben folytatja, szakállas bringást igazolt a Sport Vlaanderen

E-mail  Nyomtatás
2017. október 03. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Az egykori profi Christophe Bassons buktatta le a rejtett motort használó kerékpárost

 

Diavetítéshez kattints a képre


A francia média beszámolói szerint Dordogne délnyugati részén egy harmadik kategóriás francia amatőr versenyen bukott meg egy kerékpáros, miután rejtett motort találtak a bringájában. A kerekest már egy jó ideje figyelte a Francia Doppingellenes Ügynökség miután több versenyen is a realitásoknak ellentmondva teljesített emelkedőket. A férfi kerékpárját a Saint-Michel-de-Double Grand Prix során a helyi csendőrök lefoglalták, a csalás pedig beigazolódott.


Később azt is megszellőztették, hogy a negyvenhárom éves versenyzőt az egykori profi Christophe Bassons buktatta le, aki annak idején szembeszállt Lance Armstronggal, amire rá is ment a profi pályafutása. Bassons visszavonulása óta a doppingellenes harc egyik szószólója.


„Beneveztem a versenyre csak azért, hogy elkaphassam a csalót – mondta Bassons. – A versenyt követően megkérdeztem tőle, hogy kipróbálhatom-e a kerékpárját. Kissé meglepődött ezen, de ahogy felemeltem a kulacsot jól látható volt a motor kábelezése. Lebukott, csalással vádoljuk.”
 

Végleges a Trek-Segafredo csapatának 2018-as kerete

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alberto Contador visszavonulása hatalmas űrt hagy nem csak a Trek-Segafredo keretében, de a kerékpársportban is. Az amerikai sor az etióp Tsgabu Grmay és az olasz Nicola Conci leigazolásával véglegesítette keretét a 2018-as idényre. A huszonhat esztendős Grmay a Bahrain-Merida sorától érkezik, míg a húsz esztendős Conci az idei Baby Girón mutatott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet.


„Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a csapatban folytathatom – így Grmay az átigazolás bejelentését követően. – A Trek-Segafredo sora egy nagyszerű ajánlattal keresett meg, amire nem mondhattam nemet. Bízom benne, hogy megfelelő léptékkel fejlődhetek tovább, így pedig hasznos tagja lehetek a sornak. Egyelőre lépésről-lépésre haladok, az álmom, hogy egy napon szakaszversenyt nyerhessek.”


A Trek-Segafredo 2018-as kerete: Eugenio Alafaci (olasz), Fumiyuki Beppu (japán), Julien Bernard (francia), Gianluca Brambilla (olasz), Matthias Brandle (osztrák), Marco Coledan (olasz), Nicola Conci (olasz), Gregory Daniel (amerikai), Koen De Kort (holland), John Degenkolb (német), Laurent Didier (luxemburgi), Niklas Eg (dán), Fabio Felline (olasz), Alex Frame (új-zélandi), Michael Gogl (osztrák), Tsgabu Grmay (etióp), Ruben Guerreiro (portugál), Markel Irizar (spanyol), Bauke Mollema (holland), Ryan Mullen (ír), Giacomo Nizzolo (olasz), Jarlinson Pantano (kolumbiai), Mads Pedersen (dán), Gregory Rast (svájci), Kiel Reijnen (amerikai), Tom Skujins (lett), Peter Stetina (amerikai), Jasper Stuyven (belga) és Boy Van Poppel (holland).


Dan Mclay az EF Education First-Drapac színeiben folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nem éppen úgy alakult a 2017-es idény a brit Daniel McLay számra, ahogy azt előzetesen gondolta, ennek ellenére a Tour de l’Eurometropole megnyerésével pozitív élményekkel zárhatta utolsó idényét a pro-kontinentális Fortuneo-Oscaro szerelésében. A győzelmet követően ugyanis bejelentette, hogy pályafutását az EF Education First-Drapac színeiben folytatja.


„Nagyon örülök, hogy World Tour szinten folytathatom, az EF Education First-Drapac pedig tökéletes választás számomra – így McLay. – Ez a váltás egy fontos pillanat a karrieremben. Olyan korba léptem, hogy már nem tekinthetem magam fiatal kerékpárosnak, így eljött annak az ideje, hogy a legmagasabb osztályban folytassam. Azt hiszem, hogy lehet esélyem a tavaszi klasszikusok során is. Egy olyan csapattárs oldalán, mint Sep Vanmarcke nem is lesz ez olyan nehéz feladat.”


Szakállas versenyzőt szerződtetett a Sport Vlaanderen-Baloise csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nagy felháborodást keltett a mezőnyben a belga pro-kontinentális Sport Vlaanderen sportigazgatója Walter Planckaert, aki bejelentette, hogy versenyzői 2018-ban nem viselhetnek arcszőrzetet. Nos, a sor a minap leigazolta a belga Emiel Planckaert-et, aki bizony egy jó ideje szakállt visel. A kerekes, aki jelenleg a Lotto-Soudal gyakornoka csak névrokona a sportigazgatónak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az edzőtáborban megborotválkozva jelenik-e meg?

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések