Országútis hírek külföldről: Ausztrália rendezheti a 2022-es országúti világbajnokságot, szívinfarktusban elhunyt a WB Aqua Protect fiatal versenyzője, Alessandro De Marchi nyerte a Giro dell’ Emilia egynaposát

E-mail  Nyomtatás
2018. október 07.
  |   Szerző: m.norbi

Ausztrália rendezheti a 2022-es országúti kerékpáros világbajnokságot

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Ausztrál Kerékpáros Szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy Wollongong városa rendezheti a 2022-es országúti kerékpáros világbajnokságot. Mint ismeretes 2019-ben a brit Yorkshire, 2020-ban Svájc, míg egy évvel később Belgium ad otthont az eseménynek.


„A kerékpársport rajongói 2022-ben nyolc napon át Wollongong városára figyelhetnek, előzetesen mintegy háromszázezer embert várunk a helyszínre, a több millió televíziónézőről nem is beszélve – mondta Stuart Ayres az ország sportminisztere. – 2010 után viszonylag hamar sikerült újra elnyernünk annak a lehetőségét, hogy az ausztrál nemzet fogadhassa a sportág legjobbjait.”
 

Szívinfarktusban elhunyt a WB Aqua Protect-Veranclassic versenyzője Jimmy Duquennoy

 

Diavetítéshez kattints a képre


Október 5-én reggel szívinfarktus következtében elhunyt a pro-kontinentális WB Aqua Protect-Veranclassic csapatának mindössze huszonhárom esztendős belga kerekese Jimmy Duquennoy.


„Szombat reggel kaptuk a szörnyű és felfoghatatlan hírt a versenyzőnk haláláról – szól a belga sor sajtóközleménye. – Elvesztettük a csapatunk egyik legközvetlenebb, leghűségesebb versenyzőjét. Jimmy nálunk lett profi, lassan haladt felfelé a ranglétrán, idén már ott lehetett a legnagyobb tavaszi klasszikusokon. Néhány napja még találkoztunk vele, jól volt, semmi sem utalt erre a szörnyű tragédiára.”


Az idei év elején a Veranda’s Willems-Crelan fiatal tehetsége Michael Goolaerts a Párizs-Roubaix során halt meg szívrohamban, míg két éve Daan Myngheer halálát ugyancsak szívmegállás okozta. A fiatal Tanguy Turgis a minap mindössze húsz esztendősen jelentette be pályafutása befejezését szívproblémái miatt.


Alessandro De Marchi nyerte a Giro dell’ Emilia egynaposát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bologna és San Luca között 207,4 kilométer várt a kerekesekre a kiemelt kategóriás olasz egynapos a Giro dell’ Emilia során. A könnyűnek nem nevezhető penzum egy körpályán zárult, ahol a San Luca emelkedője ötször magasodott a mezőny előtt. A nap szökésének megfogását követően előbb Matej Mohoric (Bahrain-Merida) majd Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) próbálkozott szökéssel, akiket aztán Alessandro De Marchi (BMC) kínált vissza. A BMC sora kiválóan dolgozott, így De Marchi végül hazaért megnyerve a versenyt Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) és Dylan Teuns (BMC) előtt.


Eközben Franciaországban a Tour de Vendée egynaposát rendezték. A 206,4 kilométeres táv végén hárman csatázhattak a győzelemért, akik közül a német Nico Denz (AG2R La Mondiale) bizonyult a legjobbnak, míg a dobogó másik két fokára a belga Lennert Teugels (Cibel-Cebon) és a svájci Gian Friesecke (Vorarlberg-Santic) állhatott fel. Rózsa Balázs (Differdange-Losch) sajnos nem ért célba.


Filippo Fortin volt a legjobb a Red Hook kritérium milánói fináléján, Holló Botond és Orosz Gergő is rajthoz állt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Április 28-án ezúttal is Brooklyn adott otthont az idei év első Red Hook kritérium viadalának, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Brooklynból indult kezdeményezés népszerűsége annak ellenére is töretlen, hogy az elmúlt évekkel ellentétben idén London és Barcelona sem rendezett fordulót, így csak Milánó és Brooklyn hivatott dönteni a sorozat végkimeneteléről. A kerékpárok legnagyobb előnye hihetetlen egyszerűsége, hisz a kerekesek örökhajtós-fixi bringákkal vesznek részt az eseményen. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy egyre több a profi kerékpársportból is ismert nevet találunk a mezőnyben.


A sorozat megálmodója David Trimble igyekszik egyre nagyobb teret szerezni sorozatának, sajnos a legnagyobb befolyással jelen esetben is a szponzorok vannak a versenyre. Sztárokban nincs hiány, hisz olyan nevek álltak rajthoz Milánóban is, mint az olasz Filippo Fortin vagy éppen Davide Vigano, sőt a Team Basso Bikes színeiben ott volt Holló Botond és Orosz Gergő is a rajtnál, de a Kőbánya Cycling Team kerekesei a marokkói Ahmed Amine Galdoune és az olasz Samuele Oliveto is neveztek.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A papírformának megfelelően végül az olasz Filippo Fortin (Team Bahumer) nyerte a férfiak versenyét a spanyol Jesus Alberto (IRD Squadre Corse) és a szintén olasz Michael Capati (URB Rhevo Pro Bike) előtt, kisebb meglepetésre a direkt a kritériumokra összerakott sztárcsapat a Specialized Rocket Espresso kerekesei szinte teljesen beleszürkültek a mezőnybe. Orosz Gergő az előkelő 36., míg Holló Botond a 72. helyen zárt. A sorozat összetettjén szintén Fortin nyerte, aki áprilisban, Brooklynban is győzött.


A hölgyeknél az országutakról szintén jól ismert olasz Rachele Barbieri (IRD Flamme Oro Squadra Corse) volt a leggyorsabb honfitársa Barbara Guarischi (Cinelli Team) és a spanyol Nerea Nuno (Rio Miare Cantabria) kettősét lesprintelve. Összetettben a kanadai Raphaele Lemieux (Specialized Rocket Espresso) diadalmaskodott.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések