Országútis hírek külföldről: Alexander Vinokourov perre viszi Fabio Aru elvesztését, az AG2R vállalatának megéri a kerékpársportot támogatni, Jakub Mareczko duplázott a Hainani Körversenyen

E-mail  Nyomtatás
2017. október 31. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Alexander Vinokourov perre viszi Fabio Aru elvesztését

 

Diavetítéshez kattints a képre


Kissé érthetetlen módon az Astana csapatvezetője Alexander Vinokourov perre viszi Fabio Aru elvesztését, mondván, hogy a regnáló olasz bajnok szerződésében volt egy olyan kitétel miszerint csak akkor igazolhat 2018-ra máshová, ha minimum húsz százalékkal ígérnek rá a kazah sor ajánlatára. Vinokourov szerint Aru és az ügynöke ezt is figyelmen kívül hagyták, ráadásul csak az utolsó utáni pillanatban értesítették a távozásról az Astana vezetőségét, így a csapat komolynak mondható háromhetes menő nélkül maradt.


„Kártérítést szeretnénk kapni azért, amiért ilyen helyzetbe hoztak minket – így Vinokourov egy a minap adott interjújában. – Nagyon hálásak vagyunk azért, amiért ennyi éven át szolgálta a csapatunkat, épp ezért roppant kellemetlen ez a szituáció. Most az ügyvédeinké a főszerep, sajnos nincs más választásunk. Legkésőbb a Francia Körversenyt követően le kellett volna ülnünk és tiszta vizet önteni a pohárba. Akkor még tudtunk volna komoly nevekre vadászni, így viszont esélyünk sem maradt.”
 

Az AG2R vállalatának megéri a kerékpársportot támogatni

 

Diavetítéshez kattints a képre


Elsőre ugyan úgy tűnik, hogy ez két különálló vállalkozás, azonban az Ag2r La Mondiale egyetlen cég nevét takarja. Bár a tevékenységi körük ezzel szemben teljes mértékben szerteágazó. Egyrészről ez egy életbiztosító, másrészről nyugdíjalap, de az érdekesség kedvéért még idősek otthona hálózatot is működtetnek. A cég a héten arról számolt be, hogy Romain Bardet fantasztikus Tour de France szereplése kapcsán, mintegy száz millió Eurós média-megjelenést eszközölt.


„Az AG2R La Mondiale csapata ma már a World Tour mezőny egyik legsikeresebb sora, erre pedig roppantmód büszkék vagyunk – nyilatkozta Yvon Breton a cég marketingigazgatója. – A versenyzők és a szakvezetés is tisztában van azzal, hogy a legmagasabb szint eléréséhez minden apró részletre oda kell figyelniük. Ebben a szezonban fantasztikus eredményeket értek el, ami büszkévé teszi a cégnél dolgozó valamennyi alkalmazottat. Az idei évben csak a francia médiában közel húszezer alkalommal hangzott el a csapat neve, amit ha reklámidőben kellene megvásárolnunk, az közel százmillió Eurónkba kerülne.”


2018-ban nem versenyez Sean Kelly csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Azt követően, hogy az ír posta már májusban bejelentette, hogy nem támogatja tovább Sean Kelly kontinentális csapatát, eredménytelenül zárultak az esetleges befektetőkkel való tárgyalások, így 2018-ban nem versenyez az AnPost-Chainreaction sora. Kelly és a társtulajdonos a belga Kurt Bogaerts azonban nem adják fel, továbbra is tárgyalnak, szeretnének 2019-ben visszatérni és idővel megvalósítani legnagyobb céljukat, azaz profi csapattá válni. A pletykák szerint a vezetőség spanyol és brit befektetőkkel is tárgyalt, azonban egyességre nem sikerült jutniuk egyrészt a katalán politikai helyzet és a Brexit okán.


Jakub Mareczko duplázott a Hainani Körön, Dér Zsolt 21.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Haikou és Chengmai között egy 155,6 kilométeres szakasszal folytatódott a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny. A penzum ezúttal is a sprintereknek kedvezett, így mezőnyhajrát vetített elő. Az etap folyamán több egymást követő szökés is alakult, túlságosan messzire azonban egyik próbálkozás sem jutott. Hat kilométerrel a vége előtt a főmezőny mindenkit begyűjtött, így jöhetett a sprint, melyben ezúttal is az olasz Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) bizonyult a legjobbnak ezzel már a második szakaszgyőzelmét szerezve. A második Jon Aberastruri (Team Ukyo), míg a harmadik Anthony Giacoppo (IsoWhey Sports-SwissWellnes) lett. A mezőny egyetlen magyar versenyzője Dér Zsolt (Team Vorarlberg) a huszonegyedik helyen zárt. Összetettben szintén Mareczko vezet, előnye tizenegy másodperc Aberasturi előtt.


„Nagyon nehéz volt ez a szakasz – mondta Mareczko a célba érkezést követően. – Sokáig vártunk, csak az utolsó utáni pillanatban indítottam meg a sprintet, de szerencsére ugyanaz az eredmény született, mint egy nappal korábban.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések